background img
banner
banner

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ BC: Από τη Γ2 ΕΣΚΑ-Η ανέβηκε σε πέντε χρόνια στα “σαλόνια” του τοπικού μπάσκετ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΗΣ Α2 ΕΣΚΑ-Η ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η φετινή άνοδος ήταν η τέταρτη συνεχόμενη για την ομάδα μπάσκετ του Αστέρα Τέμενης και η Α1 ΕΣΚΑ-Η η 5η κατηγορία που θα αγωνιστεί μετά τη Γ΄2, τη Γ΄1, τη Β΄ ΕΣΚΑΗ και την Α2 ΕΣΚΑ-Η, μόλις πέντε χρόνια μετά την επιστροφή του στην ενεργό δράση! Επίτευγμα ασφαλώς εντυπωσιακό και αξιοζήλευτο που όμοιό του δεν έχουν να επιδείξουν πολλές ομάδες όχι μόνο από την περιοχή μας αλλά από όλη τη χώρα. Φέτος, εκτός από την άνοδο – για πρώτη φορά στην ιστορία του – στην Α1 ΕΣΚΑ-Η, την οποία εξασφάλισε από νωρίς, ήθελε και τον τίτλο του πρωταθλητή και τα κατάφερε.

Επικράτησε έστω και δύσκολα την τελευταία αγωνιστική με 60-58 επί του Σκαγιοπουλείου στην Πάτρα και έκοψε πρώτος το “νήμα” του πρωταθλήματος της Α2 ΕΣΚΑ-Η, αφήνοντας πίσω του την ΑΕ Αγυιάς. Με 26 νίκες και μόλις δύο ήττες σε 28 αγώνες (από ΕΑ Παραλίας εντός και ΑΕ Αγυιάς εκτός) ήταν η καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος πανηγυρίζοντας δίκαια την άνοδο στα “σαλόνια” της Α1 ΕΣΚΑ-Η. Η σταθερή διοίκηση με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Χρηστίδη, η σημαντική συμβολή του μεγάλου χορηγού affidea και του Θεόδωρου Καρούτζου, η βοήθεια του κόσμου και η αγωνιστική αξία των παικτών πού καθοδηγήθηκαν άψογα από έναν ικανότατο προπονητή, τον Άρη Ξενούλη, ήταν οι συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας.

 

Το 2018 στη Γ΄ ΕΣΚΑ-Η

Το ρόστερ της σεζόν 2021-22

Γιώργος Ράπτης 26 1.85
Άγγελος Δούβος 31 1.83
Γιάννης Σωτηρόπουλος 24 1.78
Γιάννης Βούλγαρης 27 1.85
Άρης Γκούτης 25 1.90
Αναστάσιος Βλάχος 22 1.87
Θύμιος Τεμπέλης 27 1.90
Πρόδρομος Παγάνης 22 1.85
Δημήτρης Καρακάσης 30 1.90
Χρήστος Πασαλής 24 1.90
Τάσος Βαγενάς 25 1.92
Διαμαντής Σταθακόπουλος 21 1.98
Θανάσης Γαλιάνος 23 2.00
n Παγάνης και Πασαλής αποχώρησαν λίγο μετά το ξεκίνημα. Ο Γαλιάνος τραυματίστηκε στην αρχή της σεζόν και υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Ο Ράπτης στρατεύτηκε και απουσίασε από τα περισσότερα παιχνίδια.

Από το σπουδαίο φιλικό με την Εθνική Ελλάδας

Άρης Ξενούλης: “ Ο Αστέρας αφήνει το στίγμα του στο τοπικό μπάσκετ”

«Η ομάδα κατάφερε να πετύχει και τους δύο στόχους που είχε θέσει στην αρχή της χρονιάς και είμαστε ευτυχείς για αυτό. Άνοδος που συνοδεύτηκε με τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο Αστέρας ξεκίνησε απ’ τη χαμηλότερη κατηγορία της ΕΣΚΑΗ και έχει κάνει 4 ανόδους τα τελευταία 5 χρόνια. Βασιζόμενοι κυρίως σε παιδιά της περιοχής, πλαισιωθήκαμε με έμπειρα παιδιά απ’ το Αίγιο και φέτος με κάποιες προσθήκες Πατρινών σιγά σιγά αρχίζει και αφήνει ένα δυνατό «στίγμα» η ομάδα. Ήδη έχουμε κερδίσει την άνοδο στην πρώτη τη τάξει τοπική κατηγορία. Έχουμε και ακαδημίες σε μίνι και τζούνιορς και πιστεύω ότι του χρόνου θα κατεβάσουμε και ομάδες σ’ αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες. Γενικότερα γίνεται μια προσπάθεια να προχωρήσει ακόμα παραπέρα ο σύλλογος, να μπορέσει ν’ αποτελέσει κι αυτός ένα σημείο αναφοράς όχι μόνο για το Αίγιο, αλλά για όλη την Ένωση» δηλώνει ο Άρης Ξενούλης που ανέλαβε τα “ηνία” της ομάδας το καλοκαίρι του 2020. Ο 45χρονος προπονητής είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή καλαθοσφαίρισης Γ’ Κατηγορίας και παράλληλα απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Άρης Ξενούλης, Γιώργος Χρηστίδης

Γιώργος Χρηστίδης: “Οι στόχοι της ομάδας είναι ακόμη πιο υψηλοί”

Το 2016 το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου δραστηριοποιήθηκε για τρίτη φορά από την ημέρα που ιδρύθηκε (1992) και για δεύτερη με πρόεδρο τον Γιώργο Χρηστίδη. Ο ίδιος, που ήταν αθλητής της ομάδας, σε πολύ νεαρή ηλικία είχε κάνει μία ακόμη προσπάθεια (το 2002) με συνεργάτες τον Δημήτρη Μακρή και τον Σωτήρη Αγγελακόπουλο που όμως κράτησε μόλις τρία χρόνια. Ό Αστέρας τότε ανέβηκε στη Β΄ ΕΣΚΑ-Η, αλλά δεν είχε συνέχεια. Επαγγελματικές υποχρεώσεις υποχρέωσαν τον Γιώργο Χρηστίδη να αποχωρήσει και το 2005 το τμήμα μπάσκετ του Αστέρα απανεργοποιήθηκε ξανά. Όμως η τρίτη φορά ήταν και η…φαρμακερή. Οι προυποθέσεις είναι πλέον ιδανικές και η ομάδα της Τέμενης δεν κοιτάζει ξανά … πίσω της.

“Ο Αστέρας, χωρίς υπερβολή, στη λειτουργία του δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα ακόμη και ομάδες Εθνικών κατηγοριών. Η συμβολή του κ. Καρούτζου και της afiidea είναι καθοριστική όλα αυτά τα χρόνια και μαζί έχουμε βάλει ακόμη πιο υψηλούς στόχους. Η ομάδα μπορεί τα επόμενα χρόνια να ανέβει και στη Γ΄ Εθνική, χωρίς αυτό όμως να αποτελεί αυτοσκοπό για τα επόμενα 1-2 χρόνια. Ο στόχος του χρόνου θα πρέπει να είναι η γρήγορη παραμονή και μία καλή θέση στην Α1 ΕΣΚΑ-Η και θέλουμε πλέον τα βήματά μας να είναι σταθερά προς την – ακόμη μεγαλύτερη – καταξίωση του συλλόγου” μας λέει ο κ. Χρηστίδης.

Γιώργος Ρούσσος: “Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας”

Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, ο Γιώργος Ρούσσος πήρε την απόφαση να ιδρύσει το τμήμα μπάσκετ του Αστέρα Τέμενης, περισσότερο για να παίζει μαζί με τους φίλους του και χωρίς να έχει ιδιαίτερες βλέψεις, όπως μας λέει ο ίδιος. Ο γνωστός νομικός και Γραμματέας του Δήμου Αιγιαλείας σήμερα, ξεκίνησε με αρκετές δυσκολίες την ομάδα, που το 1992 “κατέβηκε” για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑ-Η. “Δεν είχαμε καν στολές και φορέσαμε τις φανέλες της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αστέρα”, θυμάται ο κ. Ρούσσος και προσθέτει: “Χάσαμε με μεγάλο σκορ και θυμάμαι μόνο ότι είχαμε βάλει 34 πόντους. Ούτε το αποτέλεσμα ούτε τον αντίπαλο. Προπονητής ήταν ο Γιάννης Αποστολόπουλος, αλλά και εγώ σε κάποια ματς, κυρίως εκτός έδρας. Στη συνέχεια προστέθηκαν 4-5 δελτία ακόμη και η ομάδα δυνάμωσε. Την στήριξε πολύ και ο κόσμος της Τέμενης. Θυμάμαι ότι σε ένα ματς με την Ακράτα το κλειστό ήταν κατάμεστο με πολλούς φιλάθλους και από την ομάδα της Ακράτας. Ο Αστέρας τελικά αγωνίστηκε για 3-4 χρόνια στη Γ΄ Κατηγορία και στα μέσα της δεκαετίας του ΄90 έπαψε να υπάρχει. Μπήκαν όμως οι βάσεις για τη μετέπειτα πορεία της. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 έγινε μία δεύτερη προσπάθεια από τον Γιώργο Χρηστίδη που επίσης δεν κράτησε πολύ. Για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου πρωταγωνιστεί το τοπικό μπάσκετ και νοιώθουμε και εμείς υπερήφανοι για αυτό. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας και εύχομαι να δούμε τον Αστέρα ακόμη πιο ψηλά”.

Από βράβευση στο δημοτικό σχολείο Τέμενης

Η ομάδα της περιόδου 2002-03 στη Β΄ ΕΣΚΑ-Η

Η πρώτη… ποδοσφαιρική εμφάνιση το 1992

Θεόδωρος Καρούτζος και Γιώργος Χρηστίδης με τον πρώην δήμαρχο Αιγιαλείας, Θανάση Παναγόπουλο

Ο κόσμος στηρίζει πάντα την ομάδα

Τα επινίκια μετά την κατάκτηση του φετινού τίτλου


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr