background img
banner
banner

Α.Ε. Αιγείρας/Ακράτας: Επιστροφή στις «ρίζες» 11 χρόνια μετά για τον Λεωνίδα Κατσαρέλια

ΆΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΧΟΙΝΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ

Στα παλιά του στέκια που λειτούργησε σαν ποδοσφαιριστής – προπονητής, επιστρέφει ύστερα από 11 χρόνια αποκλειστικά σαν προπονητής ο Λεωνίδας Κατσαρέλιας.
Τις πάρα πολύ καλές εντυπώσεις που είχε αφήσει σαν ποδοσφαιριστής στον Παναιγιάλειο και σε άλλες μεγάλες ομάδες, έχει βάλει στόχο να τις επαναλάβει και από την θέση της τεχνικής ηγεσίας. Βλέπει αυτή την συνεργασία με την Α.Ε Αιγείρας /Ακράτας σαν μια ευκαιρία να αναδειχθεί στο προπονητικό προσκήνιο της περιοχής.

Κατσαρέλιας: «Νιώθω ανυπομονησία για τη νέα συνεργασία»

Με διπλωμα προπονητή UEFA B και με τελευταίες παρουσίες του βοηθός προπονητή στον Παναιγιάλειο και για τη συνέχεια στην Άβυθο και την ακαδημία της ο Λεωνίδας Κατσαρέλιας αποκαλύπτει στο protionline.gr για τη νέα του συνεργασία, συγκρίνει την περυσινή με την σεζόν που έρχεται στην Α΄ κατηγορία, αναφέρεται στο έμψυχο υλικό της ομάδας του και όχι μόνο.

Επιστρέφεις στην ανατολική Αιγιάλεια αλλά σαν προπονητής. Πως αισθάνεσαι πιστεύεις ότι σου ταιριάζει η συνεργασία με τη Αιγείρα / Ακράτα;

Στην ανατολική Αιγιάλεια έχω περάσει σαν ποδοσφαιριστης αλλά και σαν παίκτης-προπονητής, 4 υπέροχα και απολύτως επιτυχημένα χρόνια. 3 χρόνια παίζοντας στην Α΄ κατηγορία με την ομάδα της Ακράτας,από τα οποία χρόνια διετέλεσα και προπονητής για 6 μήνες, και μια σεζόν στην ομάδα της Αιγειρας στην Α1 κατηγορία τότε σαν παιχτης-προπονητης όπου χάσαμε την άνοδο στο τελευταίο ματς των μπαράζ ανόδου. Ελπίζω τώρα που επιστρέφω μετά από σχεδόν 11 χρόνια σαν κανονικός προπονητής πια, γιατί φυσικά το τότε μοντέλο του παίχτη- προπονητή δεν είναι ούτε σωστό ούτε εφαρμόσιμο αλλά ούτε και κατάλληλο υπό καμία έννοια. Ελπίζω λοιπόν η παράδοση να συνεχιστεί και να μην σπάσει και όλα να πάνε κατ’ ευχήν όπως τότε και να πετύχουμε αξιοσημείωτη πρόοδο και στην εικόνα και την απόδοσή μας αλλά και στα αποτελέσματά μας επίσης. Όσον αφορά τα συναισθήματά μου, είναι γνωστό σε όλους πως σε όλη την περιοχή εκεί έχω ιστορία, έχω διαχρονικούς φίλους και υποστηρικτές. Έχω περάσει υπέροχα εντός και εκτός γηπέδου, και πάντα υποστήριζα την ομάδα και σαν φίλαθλος . Άρα μόνο ζεστασιά και ανυπομονησία μπορώ να νιώθω για τη νέα μας συνεργασία, και φυσικά ελπίζω όλο αυτό το κλίμα της αλληλοεκτίμησης να μην αλλάξει μετά το πέρασμά μου από κει και να παραμείνει εκ νέου για πολλά χρόνια μετά,ό πως συνέβη και την πρώτη φορά.Τώρα για το αν μου ταιριάζει η ομάδα, νομίζω πως έχουμε αρκετά κοινά χαρακτηριστικά. Είμαι κι εγώ αρκετά ανταγωνιστικός, φιλόδοξος και θέλω συνεχώς να εξελίσσομαι και να βελτιώνω τη δουλειά μου και τις γνώσεις μου, έτσι ώστε να υπάρχω και να λειτουργώ σε όσο πιο υψηλό επίπεδο γίνεται κάθε φορά, όπως ακριβώς και η ομάδα προσπαθεί πάρα πολλά χρόνια με διάφορους τρόπους.

Η περυσινή επιτυχημένη πορεία που είχε η νέα σου ομάδα θεωρείς ότι χρεώνει μεγάλες απαιτήσεις στο έργο σου;

Η ομάδα αλλά και εγώ είμαστε πλήρως συνειδητοποιημένοι για το γεγονός ότι πρόκειται για δυο εντελώς διαφορετικές χρονιές σε όλους τους τομείς ανεξαιρέτως. Από την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα του ομίλου η οποία φέτος θα είναι αισθητά αυξημένη σε αντίθεση με την περσινή χρονιά στο κατά τη γνώμη μου χειρότερο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας που θυμάμαι απ όσο φτάνει πίσω ή μνήμη μου, μέχρι την στόχευση και την δημιουργία μιας ομάδας με το βλέμμα στραμμένο φυσικά στο σήμερα και την παραμονή στις υψηλές θέσεις, αλλά και στο μέλλον δημιουργώντας μέσα από την δουλειά στο γήπεδο και την προσωπική βελτίωση των νεαρών παιδιών, τις προϋποθέσεις για μια πιο αυτάρκη και βιώσιμη ομάδα εκ των έσω. Υπό αυτή την έννοια το μόνο που μας βάζει έξτρα πίεση είναι ότι φέτος θα πρέπει να παρουσιάσουμε μια ακόμη πιο δυνατή ποιοτική και έτοιμη ομάδα για να ανταγωνιστεί, να ανταπεξέλθει και τέλος να πετύχει την διαμονή της στα υψηλά πατώματα της κατά πολύ δυσκολότερης φέτος Α΄ κατηγορίας.

Ποια είναι η φιλοσοφία της νέας διοίκησης πόσο ταιριάζει με τη δική σου, υπάρχει από τώρα κάποιο συγκεκριμένο πλάνο που θα πορευτεί στο νέο πρωτάθλημα;

Το θέμα της φιλοσοφίας μιας ομάδας είναι πολύ σοβαρό, και σίγουρα δεν μπορείς να το αναλύσεις και να το προσεγγίσεις επιδερμικά. Είναι κάτι που θα συνδιαμορφώσουμε με την διοίκηση έτσι ώστε να παγιώσουμε έναν μόνιμο δρόμο πάνω στον οποίο θα πορεύονται όλοι όσοι περνούν και συμμετέχουν κατά καιρούς στην ομάδα, καθώς τα πρόσωπα πάντα αλλάζουν η ομάδα όμως πάντα μένει. Η δική μου γνώμη είναι ότι θα πρέπει να μελετάς πάντα το παρελθόν της ομάδας, τις ιδιομορφίες και τις δραστηριότητες της περιοχής, τις προτιμήσεις των φιλάθλων, την επαγγελματική δραστηριότητα των παραγόντων, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ακόμα και τις διαστάσεις του γηπέδου και πολλές άλλες λεπτομέρειες για να φτάσεις να αποφασίσεις και να κυνηγήσεις να φτιάξεις μια αγωνιστική φιλοσοφία, που να ταιριάζει με την γενικότερη φιλοσοφία της ομάδας και της κοινωνίας μέσα στην οποία αυτή βρίσκεται. Θα σας έλεγα εν τάχει πάντως λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψην, πως για μένα η ομάδα θα πρέπει να έχει μια επαγγελματική λειτουργία που συνάδει με τα δύο γήπεδα που διαθέτει αλλά και με το πολυπληθες και δυνατό της Συμβούλιο. Να δείχνει ένα φιλόξενο αξιοπρεπές και σεβαστικο πρόσωπο σε όλους τους αντιπάλους ανεξαρτήτως αποτελέσματος όπως ταιριάζει άλλωστε σε μια πανέμορφη φιλόξενη τουριστική περιοχή, και να δείχνει ένα θρασύ επιθετικό και κυριαρχικό αγωνιστικό πρόσωπο στο γήπεδο, δημιουργωντας τον ενθουσιασμο όπως ταιριάζει στο απαιτητικό και μεγάλο σε αριθμό κοινό της που την στηρίζει φανατικά.

Πως θα αξιοποιήσεις το υπάρχον έμψυχο υλικό και ποια τα σχέδια για την ενίσχυσή του;

Για να το αξιολογήσω πρέπει πρώτα να δούμε πόσα παιδιά από την περσινή ομάδα θα διατηρήσουμε στο ρόστερ, ώστε να έχουμε μια αποκρυσταλλωμένη άποψη.Τώρα τρέχουμε δύο προσπάθειες παράλληλα, καθώς εν πρώτοις θέλουμε να κρατήσουμε όσο πιο πολλά παιδιά γίνεται έτσι ώστε να έχουμε μεγάλο βαθμό ομοιογένειας και κατά δεύτερον να κάνουμε τις επαφές μας με τα παιδιά που μας ενδιαφέρουν και πιστεύουμε πως θα μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι. Η πρόθεση είναι ξεκάθαρα να φτιάξουμε ένα ρόστερ το οποίο θα έχει σαν πρώτη ύλη την ποιότητα και την κατάλληλη κατανομή, για να διαπρέψει και να διεκδικήσει με πίστη θάρρος και θράσος τη νίκη σε κάθε ματς καταρχάς και συνολικότερα την διατήρηση της ομάδας στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr