background img
banner
banner

«Βήματα» της Πρόνοιας για τα παιδιά της Αιγιάλειας

ΔΙΑΝΟΜΗ 80 ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ “ΤΟΜS”

Τι χρειάζεται ένα παιδί για να σταθεί γερά στα πόδια του; Ένα ζευγάρι καλά παπούτσια και πολλή αγάπη! Και τα δύο εφόδια δόθηκαν χθες σε παιδιά ενδεών οικογενειών της Αιγιάλειας, με μέριμνα της Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου μέσω του Κέντρου Κοινότητας. Πολύτιμος αρωγός, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» που δημιούργησε την επαφή και βέβαια η εταιρεία “Τoms” που συνεχίζει ακούραστα τη δωρεάν διάθεση των παπουτσιών.

Η εν λόγω δράση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αιγιαλείας σε συνεργασία με την ένωση “Μαζί για το παιδί”, φιλοξενήθηκε  στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου και αφορούσε παιδιά ως 18 ετών. Προσήλθαν δεκάδες παιδιά τους γονείς ή κηδεμόνες τους. ΄΄Ευχαριστούμε θερμά την ένωση “Μαζί για το Παιδί” για την άψογη συνεργασία μας και τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. για την παραχώρηση του χώρου΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του Κέντρου Κοινότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2006 η εταιρεία Toms έχει διαθέσει δωρεάν, σε παγκόσμιο επίπεδο, εκατομμύρια καινούρια ζευγάρια παπούτσια. Στη χώρα μας, η δράση αυτή ξεκίνησε το 2015, όταν η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» επελέγη από την Toms ως o επίσημος Giving Partner της για την Ελλάδα και έκτοτε έχουν μοιραστεί περισσότερα από 87.000 ζευγάρια παπούτσια ενώ με τις διανομές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100.000 ζευγάρια συνολικά! Από την Θράκη έως την Κρήτη το Μαζί για το Παιδί κάνει «βήματα» για τα παιδιά, αφού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται δίπλα τους προσφέροντάς τους καινούρια παπούτσια.

Φέτος το Μαζί για το Παιδί θα προσφέρει σε περισσότερους από 200 φορείς που στηρίζουν άπορα παιδιά σε όλη την ελληνική επικράτεια περισσότερα από 28.000 ζευγάρια παπούτσια. Μέσω της δράσης προσφέρεται ένα δωρεάν καινούριο ζευγάρι παπούτσια για κάθε ζευγάρι που αγοράζουν οι καταναλωτές.

Σκοπός της δράσης

Το Μαζί για το Παιδί είναι δίπλα σε όσα παιδιά χρειάζονται βοήθεια. Στόχος της δράσης είναι να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα η καθημερινότητα των παιδιών που χρειάζονται παπούτσια για να παίξουν, να πάνε σχολείο αλλά και να αποφύγουν τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται από χρησιμοποιημένα ή ακατάλληλα παπούτσια. Στόχος αυτής της ενέργειας είναι να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα η καθημερινότητα των παιδιών που χρειάζονται παπούτσια για να παίξουν, να πάνε σχολείο αλλά και να αποφύγουν τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται από χρησιμοποιημένα ή ακατάλληλα παπούτσια.

Η διαδικασία της διανομής: Εκπρόσωποι του Μαζί για το Παιδί μαζί με εθελοντές επισκέπτονται τους φορείς, εκεί έχουν άμεση επαφή με τα παιδιά τα οποία δοκιμάζουν τα παπούτσια πριν τα παραλάβουν, προσφέροντας την καλύτερη ανταμοιβή: χαμόγελα αληθινά και ζεστές παιδικές αγκαλιές.

Διαμάντω Βασιλακοπούλου: ΄΄Ο στόχος μας είναι να βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά από τις ανάγκες των δημοτών΄΄

“Η πρωτοβουλία ήταν της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί” η οποία ήρθε σε επαφή για δεύτερη φορά με το Γραφείο Πρόνοιας του δήμου, καθώς το 2019 είχαν ξανακάνει μια ανάλογη προσφορά. Τα παπούτσια που δόθηκαν είναι για παιδιά ηλικίας από 6 έως 18 ετών και τελικά ο συνολικός αριθμός των παπουτσιών που δόθηκαν χθες στο Αίγιο, ήταν 80 ζευγάρια. Τα κριτήρια που “μέτρησαν” για το ποιοι θα είναι η δικαιούχοι ήταν βάσει του κατώτερου εισοδήματος και συγκεκριμένα με όσους λαμβάνουν το επίδομα μέσο ΚΕΑ”, επισήμανε στo protionline.gr η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Διαμάντω Βασιλακοπούλου.

Ευχαριστούμε πολύ την Ένωση για αυτή την πρωτοβουλία. Το Γραφείο Πρόνοιας του δήμου προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρίσκεται και να εξυπηρετεί τον κάθε δημότη και μέχρι στιγμής το καταφέρνουμε πολύ καλά. Αλλά ο στόχος μας είναι να βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά από τις ανάγκες του κόσμου, ώστε να μπορούμε να προλαμβάνουμε κάθε περίπτωση που προκύπτει εν τη γενέσει της. Η κοινωνική προσφορά μας όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα εντατικοποιηθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα. Είμαστε δίπλα σε κάθε δημότη σε κάθε περίπτωση και θα συνεχίσουμε να είμαστε και αποτελεσματικοί”, πρόσθεσε η κ. Βασιλακοπούλου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr