background img
banner
banner

Βρήκαν κενό χώρο και… χώθηκαν

ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ

Συνεχίζουν απροκάλυπτα την παραβατική τους συμπεριφορά στον χώρο της λαϊκής αγοράς, μειονοτικοί, οι οποίοι απαιτούν να γίνουν αποδεκτοί από τους νόμιμους επαγγελματίες, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτουν καν άδεια. Οι απειλές επαναλήφθηκαν και το πρωινό του περασμένου Σαββάτου, ενώ από την αστυνομία βεβαιώθηκε μόνο μία παράβαση με το ανάλογο πρόστιμο.
Οι δύο σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στη λαϊκή αγορά του Αιγίου, ήτοι βιομηχανικών ειδών και οπωροκηπευτικών, παρουσιάζονται εμφανώς προβληματισμένοι, έχοντας ζητήσει από την Αστυνομία αλλά και τη δημοτική αρχή να λάβουν μέτρα.

Όπως μεταφέρουν μέλη τους στo protionline.gr, το πρωινό του Σαββάτου 4 Ιουνίου όχι μόνο επαναλήφθηκε το σκηνικό μίας εβδομάδας πριν, αλλά αυτή τη φορά οι παράνομοι μπήκαν και στον χώρο της λαϊκής, παρεισφρέοντας στις θέσεις που ανήκουν σε νόμιμους οι οποίοι απουσίαζαν την ημέρα αυτή λόγω δραστηριοποίησής τους σε εμποροπανηγύρεις.

Πρωινοί καυγάδες…

Όπως ανέφεραν, συνήθως στήνουν πρόχειρους πάγκους και καρότσια επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου ή και σε άλλους δρόμους, ωστόσο αυτό το Σάββατο μπήκαν στην οδό Σολιώτη που, ως γνωστόν έχει διαγραμμηθεί και προορίζεται αποκλειστικά για τους έχοντες άδεια.

Όταν τους ζητήθηκε ευγενικά να αποχωρήσουν, αντέδρασαν πολύ έντονα και άρχισαν να απειλούν και να φωνάζουν. Συνήθως οι καυγάδες στήνονται πολύ πρωί, στη συνέχεια όμως με την εμφάνιση των καταναλωτών, πωλούν και δεν υπάρχουν απειλές, πλην όμως, οι επαγγελματίες επισημαίνουν πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν πηγαίνουν ποτέ τόσο πρωί.
Οι εκπρόσωποι των συλλόγων, όπως ανέφεραν, τηλεφώνησαν πολλές φορές στην Αστυνομία που κατέφθασε τελικώς στον χώρο βεβαιώνοντας μόλις ένα πρόστιμο σε παράνομο πωλητή. Σημειώνεται πάντως ότι πρόκειται για διοικητικά πρόστιμα και όχι ποινικά αφού αφορούν την παράνομη δραστηριοποίηση και όχι τσακωμούς, προκλήσεις και φασαρίες. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες, τους μεταφέρθηκε πως από τη στιγμή που πρόκειται για άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να τους επιβάλουν ένα πρόστιμο.

*Φωτό Αρχείου


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr