background img
banner
banner

Β. Ψυχράμη: «Ο δήμος σε στασιμότητα και υποθήκευση του μέλλοντος»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ “ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ” ΓΙΑ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟ, ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑ

Καθυστερήσεις σε έργα που θα έδιναν «βαθιά ανάσα» στον δήμο και δρομολόγηση άλλων που δημιουργούν κινδύνους και διακυβεύουν τα συμφέροντα των πολιτών, καταλογίζει στη δημοτική αρχή η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βάσω Ψυχράμη. Διαπιστώνει ανεπαρκές έργο στην τριετία διακυβέρνησης του τόπου από τη δημοτική αρχή Καλογερόπουλου και επισημαίνει πως ο δήμος έχει μείνει απελπιστικά πίσω σε σοβαρούς τομείς…

΄΄Η υπηρεσία του οδοφωτισμού, καταστροφική για τον δήμο΄΄

Μιλώντας στο protionline.gr, η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για το έργο που προωθεί η δημοτική αρχή και αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού, λέγοντας: ΄΄Μετά από όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί και εν μέσω ανασφάλειας και αναταραχής στο ενεργειακό τοπίο, θα περίμενε κανείς ο δήμαρχος να ακυρώσει τη διαδικασία για την εκτέλεση του εν λόγω έργου. Αντιθέτως, όχι μόνο δεν το ακυρώνει, αλλά δίνει προθεσμία την εταιρεία να καταθέσει δικαιολογητικά και έγγραφα. Από την αρχή κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου και αναλύσαμε γιατί είναι μη συμφέρον και για ποιους λόγους χρεώνει τις επόμενες δημοτικές αρχές και υποθηκεύει το μέλλον του δήμου, από τη στιγμή που θα στοιχίσει στον δήμο μας 11,3 εκατ. ευρώ, δεσμεύοντας τα δημοτικά τέλη για 12 ολόκληρα χρόνια. Κι όλα αυτά ενώ υπάρχει η αύξηση των τιμών που έρχονται κι αυτό θα είναι καταστροφικό για τον δήμο΄΄.

 

«Πότε θα έρθει η οριστική λύση στο θέμα των απορριμμάτων;»

Παράλληλα, η κ. Ψυχράμη έκανε λόγο για στασιμότητα και στο θέμα των απορριμμάτων: ΄΄Η οικονομική αιμορραγία του δήμου συνεχίζεται με τη μεταφορά και εναπόθεση των απορριμμάτων, οι δημότες… βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και η λύση που ευαγγελιζόταν η δημοτική αρχή ότι έχει, δεν ήρθε. Όσον αφορά τη Μονάδα Επεξεργασίας Προδιαγεγραμμένων Αποβλήτων που εκτιμάται ότι θα μειώσει τον όγκο των απορριμμάτων, κοντεύει να συμπληρωθεί ένας χρόνος από τότε που ανακοινώθηκε η ένταξη σε πρόγραμμα και η χρηματοδότησή της, με τον αντιδήμαρχο τότε να κάνει λόγο για άμεση δρομολόγηση της δημιουργίας της Μονάδας, πλην όμως δεν έχει καν δημοπρατηθεί. Μιλάμε για μία αδικαιολόγητη καθυστέρηση που στοιχίζει στον δήμο και τους δημότες, εκατομμύρια ευρώ…΄΄.

Η κατασκευή μαρίνας τουριστικών σκαφών, χρηματοδοτείται

΄΄Η πολιτική του δημάρχου είναι επιζήμια για τον τόπο. Στα ζητήματα ζωτικής σημασίας πρέπει να τρέξει…΄΄, πρόσθεσε η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι επ’ ουδενί έχει εισακουστεί η πρότασή της για τη χάραξη αναπτυξιακής στρατηγικής στον δήμο.

Όπως είπε, ΄΄έχω επισημάνει εδώ και τόσο καιρό την αναγκαιότητα κατασκευής μαρίνας τουριστικών σκαφών στον δήμο. Οι διαδικασίες αποχαρακτηρισμού του λιμανιού έπρεπε να ξεκινήσουν… χθες.
Είχα επισημάνει στον δήμαρχο ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μπορεί να χρηματοδοτήσει μέσω προγράμματος, τη δημιουργία λιμενοβραχίονα και τη διαμόρφωση χερσαίων εγκαταστάσεων για τη δημιουργία μαρίνας, όμως δεν έχει κάνει το παραμικρό βήμα που θα δώσει ώθηση στην περιοχή΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr