background img
banner
banner

Για ένα καλό και αποδοτικό καλοκαίρι

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Τις προϋποθέσεις εκείνες που θα καταστήσουν την περιοχή ελκυστική, σύγχρονη και λειτουργική εν όψει της επισκεψιμότητας του καλοκαιριού, δημιουργεί η αντιδημαρχία Καθαριότητας, στο πλαίσιο της γενικότερης διαχείρισης του δύσκολου θέματος των απορριμμάτων που μέχρι στιγμής έχει θετικά αποτελέσματα.

Μετά την προ δεκαπενθημέρου συνάντησή του με τους επαγγελματίες των Σελιανιτίκων, ο Νίκος Καραΐσκος συνομίλησε με ανθρώπους εστίασης, αναψυχής και τουρισμού, στην Ανατολική Αιγιάλεια, αποφασίζοντας να δράσουν συντονισμένα για το καλό του τόπου.

Ευτυχώς, το καλοκαίρι που τα απορρίμματα είχαν «πνίξει» δρόμους, κοινόχρηστους χώρους και μαζί με αυτούς και τον τουρισμό της περιοχής, ανήκει στο παρελθόν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι προσπάθειες για να διατηρείται ο δήμος καθαρός, πρέπει να παραμένουν στάσιμες.
Πέρα από τις λύσεις εναπόθεσης και τη δημιουργία υποδομών που θα απαλλάξουν τον δήμο από το υπέρογκο κόστος της μεταφοράς (θέματα που βαραίνουν τη δημοτική αρχή), οι πολίτες και δη οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον δήμο, επιθυμούν συνεργασία με την αρμόδια αντιδημαρχία, έτσι ώστε η καλή λειτουργία να ενισχύει την προσπάθειά τους να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή.

Κατά κοινή ομολογία, έχουν βρει «σύμμαχο» στο πρόσωπο του αντιδημάρχου Καθαριότητας που αφουγκράζεται τα όσα του μεταφέρουν και «δουλεύουν» από κοινού για το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Συνεργασία με τους επαγγελματίες της Ανατ. Αιγιάλειας

Έτσι την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Καραΐσκος επισκέφθηκε την παραλία Συλιβαινιωτίκων, όπου είχε συνάντηση με περίπου είκοσι επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης, της αναψυχής και του τουρισμού από την ευρύτερη περιοχή που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Όπως σημείωσε στην «Π» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας Γιώργος Σακελλαρόπουλος, ΄΄είναι μία συνάντηση που πλέον έχουμε καθιερώσει με τον αντιδήμαρχο τα τελευταία χρόνια στην αρχή του καλοκαιριού, έτσι ώστε να συντονιστούμε για την καλύτερη διαχείριση στα απορρίμματα, καθώς εξαιτίας της μεγάλης επισκεψιμότητας στην Ανατολική Αιγιάλεια, όπως είναι φυσικό, αυξάνεται ο όγκος των απορριμμάτων. Από την άλλη, όλοι επιθυμούμε να… φεύγουν τα απορρίμματα όσο το δυνατόν πιο άμεσα.

Κάθε χρόνο προσπαθούμε από κοινού να κάνουμε ένα βήμα μπροστά προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό που ζητήσαμε από τον κ. Καραΐσκο είναι να γίνεται καθημερινά η αποκομιδή, τουλάχιστον για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο που η περιοχή μας κατακλύζεται από κόσμο.

Ακόμη ζητήσαμε να μην συγκεντρώνονται πολλοί κάδοι σε ένα σημείο, επισημάναμε κάποια σημεία που είναι σπασμένοι και χρήζουν αντικατάστασης, ενώ συζητήσαμε και για την ανάγκη καλής συμπεριφοράς και συμμόρφωσης και από πλευράς του κόσμου και των συναδέλφων επαγγελματιών. Να μην παρατηρούνται δηλαδή φαινόμενα εναπόθεσης εκτός κάδων΄΄. ΄΄Ευχαριστούμε τον κ. Καραΐσκο που ανταποκρίνεται πλήρως σε όσα του θέτουμε, με βάση τα μέσα και τις δυνατότητες που έχει΄΄, κατέληξε ο κ. Σακελλαρόπουλος.

Επιπλέον κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού για να… ελαφρύνουν τα σκουπίδια

Ο ίδιος ο αντιδήμαρχος, σημείωσε στo protionline.gr: ΄΄Στη συνάντηση κάναμε μία αξιολόγηση της περσινής χρονιάς και επισημάναμε τα σημεία που πρέπει να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις. Κουβεντιάσαμε για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αυτό που μας επισημάνθηκε είναι η ανάγκη να γίνεται από φέτος αποκομιδή και τα Σάββατα. Πέρυσι κάναμε αποκομιδή έξι ημέρες την εβδομάδα, δεν κάναμε Σάββατο και υπήρχε πρόβλημα. Θα το δούμε μήπως καταφέρουμε να το κάνουμε επτά ημέρες την εβδομάδα. Επίσης, για να ελαφρύνουν τα σκουπίδια, θα μπουν επιπλέον κώδωνες και όλα τα καταστήματα θα ρίχνουν σε αυτούς τα γυαλιά (μπουκάλια κ.λπ.). Σε γενικές γραμμές το κομμάτι της διαχείρισης και η γενική καθαριότητα είναι σε καλό επίπεδο, αλλά θέλει ακόμη βελτίωση και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε΄΄.

Αποκομιδή επτά ημέρες την εβδομάδα και «βάρος» στην ανακύκλωση στα Σελιανίτικα

Να σημειωθεί ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση με επαγγελματίες και στα Σελιανίτικα, με εμφανή διάθεση συνεργασίας ώστε η περιοχή φέτος να παρουσιάσει σε ντόπιους και επισκέπτες το πιο καθαρό τους «πρόσωπο». Στη συνάντηση είχε παραστεί και ο πρόεδρος της τουριστικής παραλιακής κοινότητας Γιώργος Ρόζος. Τα ζητήματα καθαριότητας που αφορούν την κοινότητα τέθηκαν σε νέα βάση, με τον αντιδήμαρχο να συμφωνεί ώστε να δοθεί έμφαση στον καθαρισμό τα Σαββατοκύριακα αλλά και στην ανακύκλωση.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε χώρο της παραλίας, τέθηκαν από τους επαγγελματίες ζητήματα που το περσινό καλοκαίρι δεν διευκόλυναν κατοίκους και επισκέπτες, όπως για παράδειγμα το ότι δεν γινόταν αποκομιδή τα Σάββατα, γεγονός που δημιουργούσε προβλήματα με συσσώρευση των απορριμμάτων στους κάδους, δεδομένου ότι τα Σαββατοκύριακα υπάρχει η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και κατ’ επέκταση παραγωγή απορριμμάτων. Μάλιστα, ο πρόεδρος της κοινότητας Σελιανιτίκων κατέστησε επιτακτική την ανάγκη να δίνεται βαρύτητα στην αποκομιδή καθημερινά από Παρασκευή έως και Δευτέρα, με τον κ. Καραΐσκο να δεσμεύεται ότι τα απορριμματοφόρα θα περνούν και θα συλλέγουν τα απορρίμματα επτά ημέρες την εβδομάδα.

Μιλώντας στo protionline.gr για την προ ημερών συνάντηση, ο κ. Ρόζος ανέφερε: ΄΄Ανάλογες συναντήσεις είχαμε και τα προηγούμενα χρόνια πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν, προκειμένου να δούμε τι βελτιώσεις χρειάζονται ώστε η περιοχή μας να παρουσιάζει την εικόνα μίας καλά οργανωμένης και καθαρής κοινότητας. Φέτος θα έχουμε κάποιες διαφοροποιήσεις προς το καλύτερο με βάση τα προβλήματα που είχαμε εντοπίσει από πέρυσι. Για παράδειγμα, θέσαμε το θέμα της αναγκαιότητας για αποκομιδή τα Σαββατοκύριακα, όταν δηλαδή έρχεται ο περισσότερος κόσμος στην περιοχή μας, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, δημιουργείται μία αλγεινή εντύπωση για την περιοχή μας που είναι τουριστική. Το ευχάριστο είναι ότι ο αντιδήμαρχος μας είπε πως φέτος η αποκομιδή θα γίνεται επτά ημέρες την εβδομάδα΄΄. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κοινότητας αναφέρθηκε και στο ότι μεταφέρθηκε στον αντιδήμαρχο το αίτημα για πλύσιμο των κάδων σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τέλος αποφασίστηκε να δοθεί έμφαση στην ανακύκλωση, να τοποθετηθούν κώδωνες συλλογής γυαλιού στην παραλία κοντά στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής αλλά και επιπρόσθετοι μπλε κάδοι.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr