background img
banner
banner

Γιόρτασαν οι μαθητές της …ζωής

ΣΕ ΟΜΟΡΦΟ ΚΛΙΜΑ Η ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

Η ιδανικότερη κατάληξη μιας επιτυχημένης από κάθε άποψη, σχολική χρονιάς, επικυρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουνίου, στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγίου. Η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄ τάξης είχε αρκετή συγκίνηση, πολλά χαμόγελα και… δικαίωση για μία επιτυχημένη μαθητική πορεία που μπορεί να… άργησε λίγο, αλλά ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία από την ίδια την ζωή.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε το βράδυ στον εξωτερικό χώρο του σχολείου, εκεί όπου δόθηκαν τα απολυτήρια στους αποφοίτους αλλά και οι έλεγχοι επίδοσης στους μαθητές των Α’ και Β’ τάξεων με την συνοδεία πολλών χαμόγελων, ευχών, κρασιού και… “τσίκνας”!

Μπαζιώτης: «Φτάσαμε στο τέλος μιας διαδρομής και όλοι μαζί τα καταφέραμε»

Στην τελετή και παρά το ήδη ¨φορτωμένο¨ του πρόγραμμα, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος μάλιστα έκανε και τις απονομές των πτυχίων των αποφοίτων, ενώ πλαισιώθηκε από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βασίλη Χριστόπουλο. Παρόντες ήταν και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου της μονάδας το οποίο συστεγάζεται, ενώ ο κύριος όγκος των κόσμου ήταν συγγενείς και φίλοι των μαθητών που σκορπούσαν παντού χαμόγελα!

«Απόψε μοιράσαμε απολυτήρια και ευχές στους αποφοίτους και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Παρουσία του δημάρχου που μας τίμησε στην εκδήλωση αυτή, το κλίμα ήταν πολύ φορτισμένο και η συγκίνηση όλων ήταν τεράστια. Φτάσαμε στο τέλος μιας διαδρομής με δυσκολίες και εμπόδια. Όμως τα παιδιά τελικά τα κατάφεραν. Τα καταφέραμε και εμείς οι εκπαιδευτικοί μαζί τους. Τι πιο όμορφο από αυτό;» ανέφερε στo protionline.gr λίγο μετά το τέλος της γιορτής ο διευθυντής της σχολικής μονάδας Δημήτρης Μπαζιώτης. Αμέσως μετά, επισήμανε στo protionline.gr  το ότι για τα περισσότερα παιδιά κάθε χρονιάς, το σχολείο λειτουργεί ως το δεύτερο ¨σπίτι¨ τους και πως στην συγκεκριμένη σχολική μονάδα, οι μαθητές γίνονται “ένα” όχι μόνο σαν συμμαθητές, αλλά πολύ περισσότερο σαν φίλοι και “αδέλφια”.

Το σχολείο μετατρέπεται σε έναν χώρο ¨αναβάπτισης¨

Γεμάτος ικανοποίηση και υπερηφάνεια, ο κ. Μπαζιώτης, τόνισε για την σημασία ζωής που σημαίνει η φοίτηση και η διδακτική διαδρομή, για τους μαθητές: “Τα περισσότερα από τα παιδιά μας, αισθάνονται ότι μέσα από τη σχολική δράση τους και την καθημερινή τους επαφή, “αναβαπτίζονται” και εκπληρώνουν κάποια όνειρα που κάποτε… δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν να πραγματοποιήσουν. Το απολυτήριο που δόθηκε σε αυτούς τους ανθρώπους είναι το “πτυχίο της ζωής” που δεν πρόλαβαν να έχουν. Εμείς λοιπόν, σαν εκπρόσωποι της εκπαίδευσης και ταυτόχρονα και φίλοι τους, οφείλαμε να είμαστε στο πλευρό τους, ώστε να αποκτήσουν αυτό το εφόδιο που θα τους πάει “παρακάτω” σε ό,τι και αν ακολουθήσουν” σχολίασε ο διευθυντής, ο οποίος ζούσε και αυτός την χαρά των μαθητών με την ίδια ένταση.

Γαλιάτσος: ‘‘Η… δεύτερη ευκαιρία’’

Ερωτώμενος ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου και απόφοιτος της Γ’ Τάξης Άγγελος Γαλιάτσος, δήλωσε στo protionline.gr για την… ολοκλήρωση μιας δύσκολης και ιδιαίτερης διδακτικής χρονιάς: “Αυτό που ζήσαμε εμείς οι μαθητές σε αυτή την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του σχολείου μας, ήταν κάτι το πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Για μένα προσωπικά ήταν η τελευταία χρονιά και η επισφράγιση μίας πορείας που είχε δυνατά συναισθήματα και μεγάλη θέληση. Αυτό το κτίριο είναι για τους περισσότερους από εμάς η… “δεύτερη ευκαιρία”, μια αφορμή μάθησης και συνεχούς προσπάθειας. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν τα… κατάφεραν κάποτε να ολοκληρώσουν την σχολική τους εκπαίδευση. Ποτέ δεν είναι αργά. Αυτή η μονάδα είναι μια υπέροχη ευκαιρία να πάρουν πάλι την ζωή στα χέρια τους. Συνιστώ την διδασκαλία της δεύτερης ευκαιρίας ανεπιφύλακτα σε κάθε άνθρωπο, όποιας ηλικίας κι αν είναι. Ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές μου, αλλά πάνω απ’ όλα την οικογένειά μου, που με στήριξε στον απόλυτο βαθμό επί έξι χρόνια. Το απολυτήριο μου, τους ανήκει…” ανέφερε ο αυτοκινητιστής Άγγελος Γαλιάτσος.

Η μάθηση δεν έχει ηλικία…

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η διδακτική δουλειά που συντελείται στην σχολική μονάδα της περιοχής Καλλιθέας, είναι και σημαντική και απολύτως δυναμική. Το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό του σχολείου είναι ουσιαστικά μια “καλοκουρδισμένη μηχανή εκμάθησης” και κάθε σχολική σεζόν, αυτή η “μηχανή “ γίνεται ο κύριος λόγος που κάθε νέα γενιά μαθητών βιώνουν τις συνθήκες της καθημερινότητάς τους ως μια ευχάριστη και άνετη διαδικασία και όχι μία απρόσωπη και βαρετή “αγγαρεία”. Η φετινή σχολική ήταν το “κύκνειο άσμα” οκτώ μαθητών, όμως η ηλικία τους είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της όλης προσπάθειας: Ο πιο μικρός διδασκόμενος είναι 24 ετών και ο μεγαλύτερος ηλικιακά μαθητής, ετών 58! Αυτό και μόνο, είναι η πιο τρανή απόδειξη του ότι στο συγκεκριμένο σχολείο, το κλίμα λειτουργεί περισσότερο σαν οικογενειακός δεσμός και λιγότερο μια μαθηματική κοινότητα.

Στήθηκε υπαίθρια ψησταριά μετά τη γιορτή

Να σημειωθεί ότι, μετά το πέρας της απονομής των πτυχίων ακολούθησε μια “γιορτή στιγμών” στον προαύλιο χώρο του σχολείου, όπου εκεί είχε στηθεί υπαίθρια ψησταριά και προσφέρθηκαν κοντοσούβλι και δεκάδες σουβλάκια, προσφορά της “Κοινοπραξίας Ταξί Αιγιάλειας”. Ταυτόχρονα οι παρευρισκόμενοι, μπορούσαν να απολαμβάνουν δροσιστικά ποτά, καθώς υπήρχαν τριών ειδών διαφορετικά κρασιά που είχαν φέρει οι μαθητές από το σπίτι τους και άφθονα αναψυκτικά. Τέτοιες στιγμές και προσπάθειες, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ζωής, ότι στη σύγχρονη εποχή και στην απτή πραγματικότητα, η εκμάθηση ποτέ δεν θα έχει ούτε ηλικία και κοινωνική τάξη. Ούτως ή άλλως η αγάπη για τη μάθηση και τη δημιουργία, είναι και η ουσία της πορείας του κάθε ανθρώπου. Και τα παιδιά του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Αιγίου, το απέδειξαν περίτρανα για μία ακόμα χρονιά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr