background img
banner
banner

Επιτέλους, παιδική χαρά στον Συνοικισμό!

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΑΚΟΥΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Παραδίδονται η μία μετά την άλλη, συμπληρωμένες με τα απαιτούμενα όργανα και τις υποδομές έτσι ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας, οι παιδικές χαρές του δήμου. Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής είχε σειρά η παιδική χαρά της οδού Βιτσίου στον Συνοικισμό Νικ. Πλαστήρα, οι οποία άνοιξε τις πύλες της δεχόμενη πλήθος παιδιών!
Ο εν λόγω χώρος παρέμενε κλειστός για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να είναι σε θέση να παραδοθεί προς χρήση, γεγονός που είχε δυσαρεστήσει τους κατοίκους της μεγαλύτερης συνοικίας του Αιγίου, η οποία στερείται χώρων για τα παιδιά.

Τελικώς, η παιδική χαρά, που λειτουργούσε στο σημείο για δεκαετίες, τέθηκε ξανά σε λειτουργία, παρουσία του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Βασίλη Χριστόπουλου και του προέδρου της Κοινότητας Αιγίου Γιώργου Γκιώνη. Όλοι μαζί απόλαυσαν τα χαμόγελα και τις παιδικές φωνές να παίρνουν σειρά πότε στις κούνιες και πότε στα υπόλοιπα όργανα.

Κλείδωμα για ασφάλεια σε ώρες κοινής ησυχίας και τη νύχτα

Μάλιστα, ο εν λόγω χώρος είναι ιδιαιτέρως ασφαλής δεδομένου ότι είναι περιφραγμένος, ενώ όπως ανέφερε στo protionline.gr ο κ. Γκιώνης, ΄΄αναλάβαμε να ανοίγουμε και να κλείνουμε τον χώρο, να τον φροντίζουμε ώστε να μην μπαίνουν μέσα άτομα που μπορεί να προκαλέσουν φθορές. Η παιδική χαρά του Συνοικισμού θα ανοίγει στις 9.00 το πρωί, θα κλείνει το μεσημέρι και θα ξανανοίγει το απόγευμα, όπως βραδινές και νυχτερινές ώρες θα κλειδώνεται΄΄, επισήμανε ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου, κρατώντας τα κλειδιά του χώρου.

Ως προς τις παρεμβάσεις που έγιναν, ο κ. Χριστόπουλος ανέφερε στo protionline.gr: ΄΄Ολοκληρώσαμε την περίφραξη, μπήκαν παγκάκια, νερό, κάδοι, συμπληρώθηκαν τα όργανα και πλέον ο χώρος παραδίδεται ασφαλείς στα παιδιά΄΄.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι καλύπτονται οι ελλείψεις σε όλες τις παιδικές χαρές που παρέμεναν κλειστές για χρόνια.
Εστίασε ωστόσο στην αναγκαιότητα προστασίας των χώρων, καλώντας και τους πολίτες που διαμένουν τριγύρω να έχουν τον… νου τους, καθώς δεν έχουν λείψει ως τώρα οι κλοπές αλλά και οι βανδαλισμοί σε παιδικές χαρές.

Οι παιδικές χαρές παραδίδονται δεν λείπουν όμως οι βανδαλισμοί…

΄΄Μετά τη νέα παιδική χαρά των Διγελιωτίκων που υπέστη κλοπές σε βασικά όργανα τα οποία αντικαταστήσαμε, είχαμε την Παρασκευή βανδαλισμούς στην παιδική χαρά στο τέρμα της οδού Μητροπόλεως, η οποία, ως γνωστόν, απευθύνεται και σε παιδιά με αναπηρίες. Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Κοινότητας Αιγίου Γιώργο Γκιώνη που μερίμνησε να αποκατασταθούν οι ζημιές΄΄, επισήμανε ο κ. Χριστόπουλος, ο οποίος έκανε γνωστό πως θα φροντίσει τις επόμενες ημέρες να έχει συνάντηση με τους υπεύθυνους του Αστυνομικού Τμήματος αλλά και της Δημοτικής Αστυνομίας Αιγίου, ζητώντας τους, όσο αυτό είναι δυνατόν, να πραγματοποιούν περιπολίες και να ελέγχουν και τις παιδικές χαρές.

Είδαν δήμαρχο μετά από πολλά χρόνια…

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι του Συνοικισμού, κατά την έναρξη λειτουργίας της παιδικής χαράς την Παρασκευή, είχαν εποικοδομητικό διάλογο με τον κ., Καλογερόπουλο, δείχνοντας ενθουσιασμό και τονίζοντας ότι έχουν πάρα πολλά χρόνια να δουν τον δήμαρχο να επισκέπτεται τον Συνοικισμό και να ακούει τα προβλήματά τους. Να σημειωθεί ότι ο κ. Καλογερόπουλος επισκέφθηκε και την πλατεία που βρίσκεται κοντά στην παιδική χαρά. Επισημάνθηκαν κυρίως θέματα που αφορούν την καθημερινότητα, τους δρόμους και τις υποδομές, ζητήματα δηλαδή που άπτονται της Τεχνικής Υπηρεσίας, με τον δήμαρχο να δεσμεύεται πως θα εξεταστούν.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr