background img
banner
banner

Ημερίδα για την Ψυχοσωματική Ανθεκτικότητα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ «ΠΡΟΤΑΣΗ» ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ Π.Ε ΑΧΑΪΑΣ «ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ»

Η Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Αχαΐας «Καλλίπολις» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνουν ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών. Ειδικότερα, την Τετάρτη 22 Ιουνίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου My Way (Όθωνος-Αμαλίας 15-Πάτρα) θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: “Ανάπτυξη Ψυχοσωματικής Ανθεκτικότητας στο Στρες, Υγεία και Ευεξία”.

Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο διακεκριμένος Πατρινός επιστήμονας Γεώργιος Χρούσος, MD, MACP, MACE, FRCP, ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας Μητέρας, Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας, επικεφαλής στην έδρα UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προαγωγής της ψυχικής και σωματικής υγείας. Οι συνέπειες της πανδημίας και οι ψυχοπιεστικές συνθήκες που βιώσαμε τα παιδιά, οι έφηβοι και οι ενήλικες έχουν δημιουργήσει μία νέα πραγματικότητα την οποία καλούμαστε ως φορείς και ενεργά μέλη της κοινότητας να διαχειριστούμε. Η έγκυρη γνώση και πληροφόρηση, η ενδυνάμωση και ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας όλων μας καθώς και η ανάληψη δράσης σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο μπορούν να συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της νέας πραγματικότητας και των συνεπειών της στο άτομο, τις οικογένειες και την κοινωνία.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ 2610-451790 & Κέντρο Πρόληψης ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ 2610-226948.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr