background img
banner
banner

Η Άβυθος δεν θα μείνει για πολύ στην Γ’ κατηγορία

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ

Μετά από 3 χρόνια παρουσίας στην Β΄ κατηγορία, η Άβυθος επιστρέφει στην Γ΄ κατηγορία. Ένα σωματείο που την περασμένη σεζόν απέδειξε στα γήπεδα ότι έχασε πολύτιμο έδαφος από τραυματισμούς και ατυχίες.

Υπήρξαν φορές που έκανε τα εύκολα δύσκολα και το αντίθετο.

Είδαμε την Άβυθο να κερδίζει ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό, να αποκλείει από το κύπελλο ΕΠΣΑ την ΑΕ Καλαβρύτων που έπαιζε στην Α΄ κατηγορία, αλλά κατάφερε να …προσφέρει και τη μοναδική νίκη στην Αυτόνομη, αφού μόνο η Άβυθος ήταν η ομάδα που έχασε από τους ουραγούς.

Ηλίας Κουνάβης: «Υπάρχει δυναμική στην Άβυθο, θέμα χρόνου η επιστροφή στην Β΄ κατηγορία»

Με ανάμικτα αισθήματα ο πρόεδρος της Αβύθου Ηλίας Κουνάβης, περιγράφει στο protionline.gr την περυσινή διαδρομή της ομάδας του, στέκεται στο μειονέκτημα έδρας αφού το γήπεδο της Αβύθου κρίθηκε ακατάλληλο για αγώνες, αισιοδοξεί για την κατασκευτή του χλοοτάπητα και περιμένει χωρίς χαλάρωση τη νέα σεζόν:

Ποιοι ήσαν οι στόχοι σας για την αγωνιστική σεζόν που παρήλθε;

Κάθε χρονιά αγωνιστικός στόχος είναι να τερματίζουμε τουλάχιστον μια θέση παραπάνω από την προηγούμενη σεζόν χωρίς να λέμε όχι και σε μια ενδεχόμενη πορεία πρωταθλητισμού τηρώντας πάντα την ποδοσφαιρική μας φιλοσοφία και ταυτόχρονα να αναπτυσσόμαστε ως Σύλλογος σε όλα τα επίπεδα. Δυστυχώς καταφέραμε μόνο το δεύτερο σκέλος.

Τι δεν πήγε καλά στην Άβυθο και οδηγήθηκε σε υποβιβασμό στην Γ΄ κατηγορία;

Η απάντηση είναι αρκετά σύνθετη, αλλά θα σταθώ κυρίως:
α) Στις δύο διακοπές τις δύο προηγούμενες χρονιές λόγω Covid-19 που επηρέασαν του αθλητές σωματικά και ψυχικά.
β) Στον αργοπορημένο αγωνιστικό προγραμματισμό από πλευράς μας το περασμένο καλοκαίρι, πράγμα που δεν μας χαρακτήριζε τα προηγούμενα έτη.
γ) Στους πάρα πολλούς τραυματισμούς βασικών ποδοσφαιριστών στο διάστημα Νοέμβρη με Δεκέμβρη περίπου.
Προς τα πού στρέφονται τώρα τα σχέδια της διοίκησης σε ποδοσφαιρικό τμήμα και τεχνική ηγεσία;
Το σύνθημα έχει δοθεί με το hashtag που θα χαρακτηρίσει το φετινό καλοκαίρι την ομάδα της Αβύθου και είναι το: #REBUILD. Τρέχουμε πάρα πολύ την ανακατασκευή του κεντρικού γηπέδου που έχει ήδη ξεκινήσει, έχουμε προχωρήσει ήδη σε ενδυνάμωσή του Δ.Σ. με νέα πρόσωπα αφού πρώτα ανανέωσαν όλα τα παλαιά. Υπάρχει μεγάλη διάθεση από όλα τα παιδιά της Διοίκησης και αυτό είναι το πιο βασικό. Στο κομμάτι του προπονητή, θα εξαρτηθούν πολλά από το τι θα γίνει με το πρότζεκτ που τρέχει ο Λεωνίδας Κατσαρέλιας με τα γήπεδα 7×7 και δεν έχω σαφή απάντηση σε αυτό. Σίγουρα όμως ήδη έχουμε τα αυτιά και τα μάτια μας ανοιχτά σε οποιαδήποτε πρόταση, όπως ήμασταν πάντα.

Που εστιάζεται η δυναμική της Αβύθου, τι περιθώρια βελτίωσης έχει, πόσο και πως μπορεί να αξιοποιηθούν;

Η δυναμική μας εστιάζεται στα παρακάτω: α) Πολυπληθές νεανικό Διοικητικό Συμβούλιο με συλλογική λήψη αποφάσεων. β) Εγκαταστάσεις (Γήπεδο 11vs11, Γήπεδο 7vs7 με φωτισμό, Σύγχρονα αποδυτήρια και παροχές). γ) Ακαδημία δ) Ηλεκτρονικός εκσυγχρονισμός Σωματείου (Πλατφόρμα διαχείρισης Μελών, Ποδοσφαιριστών) Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν πάντα και δεν εφησυχάζουμε. Τα παραπάνω αξιοποιούνται ήδη και χρόνο με τον χρόνο μας ανεβάζουν επίπεδο.

Φέτος δεν είχατε το πλεονέκτημα έδρας αφού το γήπεδο της Αβύθου αντιμετώπιζε προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο. Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι εξελίξεις για τον νέο τάπητα που θα είναι τεχνητός; Θα προλάβετε να το εγκαινιάσετε πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων;

Το θέμα του γηπέδου είναι το από τα προβλήματα που μας ταλαιπωρεί από την αρχή αυτής της προσπάθειας αναγκάζοντας μας κάθε χρόνο να ‘’ξενιτευόμαστε’’. Όπως γνωρίζετε, δεν είναι στην δική μας δικαιοδοσία και δεν εξαρτώνται όλα από εμάς αν και πολλές φορές έχουμε κάνει πράγματα και παραπάνω των δυνατοτήτων μας και αρμοδιοτήτων μας. Φέτος είμαστε πιο κοντά από ποτέ στο να υλοποιηθεί ανακατασκευή του χλοοτάπητα και να αντικατασταθεί με τεχνητό τελευταίας γενιάς. Όσο ευχάριστο ακούγεται τόσο αγχωτικό είναι για εμάς μέχρι να τελειώσει καθώς δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του και είμαστε σε συνεχή επαφή με τους εργολάβους μιας και είναι το σπίτι μας και θέλουμε να γίνει σωστό. Εάν όλα πάνε καλά το γήπεδο μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχει παραδοθεί.

Υποβαθμισμένη θεωρείται η Γ΄ κατηγορία. Υπάρχει φόβος να ακολουθήσει κάποια χαλάρωση σε διοίκηση και ποδοσφαιρικό τμήμα, αφού η Άβυθος θα μπορούσε με λίγη τύχη να παραμείνει στην Β΄ κατηγορία;

ΚΑΜΙΑ χαλάρωση! Όπως προανέφερα η ομάδα ενισχύεται ήδη διοικητικά και θα ενισχυθεί και ποδοσφαιρικά. Με όσους ποδοσφαιριστές θελήσουν να μας τιμήσουν και πάλι με την παρουσία τους, με τους ποδοσφαιριστές που θα προωθηθούν φέτος από την Κ16 και με όσους έρθουν ως μεταγραφή, θα φροντίσουμε για το καλύτερο δυνατό. Η κατηγορία ποτέ δεν ήταν αυτοσκοπός για εμάς και δεν επηρεάζει την ένταση με την οποία εξυπηρετούμε το όραμα μας για την ομάδα του χωριού μας. Όπως είπαμε και στο αποχαιρετιστήριο δείπνο της χρονιάς, που πιο πολύ έμοιαζε με γιορτή ανόδου παρά με δείπνο μιας υποβιβασμένης ομάδας, μπορεί να μην προλάβαμε να σώσουμε την παρτίδα αλλά τέλος το ‘’μνημόσυνο’’ και πάμε με περισσότερη ένταση και διάθεση να συνεχίσουμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει. Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέθεσαν μέχρι τέλους, μην παίρνοντας τον εύκολο δρόμο να μας παρατήσουν με την πρώτη δυσκολία. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς χάσουν – κερδίσουν. Τα λεφτά και τα πρωταθλήματα έρχονται και παρέρχονται, οι σχέσεις των ανθρώπων κάνουν την διαφορά και σε αυτό το κομμάτι είμαστε πρωταθλητές. Καλό καλοκαίρι σε όλους..


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr