background img
banner
banner

Η δημιουργία «πάρκων τσέπης» στους στόχους της αντιδημαρχίας Πρασίνου

Η ΑΡΧΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΚΗΠΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ 1ης ΜΑΗ 1886

Μικρές «οάσεις χρωμάτων» φιλοδοξεί να δημιουργήσει η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου Αιγιαλείας. Δύο μόλις ημέρες πριν εορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Αυτοτελές Τμήμα Πρασίνου ξεκίνησε τη διαμόρφωση του μικρού πάρκου που βρίσκεται στην οδό 1ης Μαΐου 1886, απέναντι από την πρώην κλινική Καλαμπόκα.

Συγκεκριμένα, το πρωινό της Παρασκευής 3 Ιουνίου ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης, παρουσία και του αντιδημάρχου Νίκου Καραΐσκου και υπό τις κατευθύνσεις της γεωπόνου Ακριβής Παλαιολογοπούλου, εργασίες που θα συνεχιστούν σήμερα. Μάλιστα, προκειμένου να προφυλαχτεί ο υπό διαμόρφωση κήπος, υπήρξε πρόβλεψη για προσωρινή περίφραξη, μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο και να παραδοθεί στους πολίτες.

Θα ταυτιστεί με τα μέλη του ΚΑΠΗ Αιγίου

Βεβαίως και η χρήση του μικρού πάρκου θα είναι ελεύθερη ώστε ο καθένας να μπορεί να ξεκουραστεί και να απολαύσει τη φύση, ωστόσο θα ταυτιστεί με τα μέλη του ΚΑΠΗ Αιγίου, που εδρεύει λίγα μέτρα πιο πέρα (οδός Μελετοπούλων) που θα το οικειοποιηθούν και θα το προσέχουν.

Ήδη, την Παρασκευή μεταφέρθηκαν και παγκάκια τα οποία θα επισκευαστούν και θα βαφτούν. Έμφαση δόθηκε ωστόσο στο να φυτευτούν πανέμορφα λουλούδια και είναι ευχής έργο να τα σεβαστούν οι πολίτες ώστε να διατηρηθούν τα χρώματα και η ζωντάνια τους. Όπως έκανε γνωστό στo protionline.gr η κ. Παλαιολογοπούλου, πρόκειται για φυτά όπως λομπέλιες, γεράνια, κυδωνίαστρα, βερβερίδες, κωφέα κ.ά. Επίσης, πραγματοποιήθηκε κλάδεμα των δέντρων, ενώ αναμένονται κι άλλες παρεμβάσεις που θα αλλάξουν άρδην την εικόνα του σημείου αυτού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Καραΐσκου, προβλέπεται και νέος φωτισμός. Τέλος, ο αντιδήμαρχος εξέφρασε τη βούληση να δημιουργηθούν κι άλλα παρόμοια «πάρκα τσέπης» που θα βελτιώσουν σημαντικά την εικόνα της πόλης και την καθημερινότητα των πολιτών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr