background img
banner
banner

Η ΕΡΤ3 στο “Μάτι¨ της Αβύθου για την εκπομπή “Κυριακή στο χωριό ξανά” | ΦΩΤΟ

Ο ¨ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΌΜΙΛΟΣ ΑΒΥΘΟΥ ΟΙ ΑΧΑΙΟΙ¨ ΚΑΙ Η ΑΚΟΛΗ ΣΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ… ΓΥΑΛΙ

Με δεκάδες πλάνα από την θέση “Μάτι” της παραλίας της Άκολης και με την συμμετοχή 300 και πλέον ανθρώπων, χορευτών, μουσικών, χορωδών αλλά και απλών λουόμενων – συμπεριλαμβανομένων και των επισκεπτών που βρέθηκαν στο σημείο τυχαία ή όχι – ολοκληρώθηκαν τα τηλεοπτικά πλάνα για την εκπομπή της ΕΡΤ3 που φέρνει στο προσκήνιο τα χωριά της ελληνικής περιφέρειας και φέρει τίτλο “Κυριακή στο χωριό ξανά”.

Ο Κωστής Ζαφειράκης ξεσήκωσε τους ντόπιους να συμμετέχουν ενεργά στα γυρίσματα

Το 12μελες τηλεοπτικό συνεργείο της εκπαιδευτικής – πολιτιστικής εκπομπής, αλλά και ο τηλεπαρουσιαστής της Κωστής Ζαφειράκης, παρέμειναν στο σημείο για πάνω από 4,5 ώρες το πρωί της Κυριακής 19 Ιουνίου, δημιουργώντας μεγάλο κέφι και θετική διάθεση σε όσους συμμετείχαν ή απλά παρακολουθούσαν, προκειμένου να αναδειχθεί το χωριό της Αβύθου μέσα από την επιτυχημένη εκπομπή της ΕΡΤ3 που ασχολείται με την πολιτιστική και την κοινωνική κληρονομιά διάφορων τόπων ανά την Ελλάδα. Μάλιστα, ο τηλεπαρουσιαστής, μαζί με τους υπευθύνους της παραγωγής του καναλιού, πολλές φορές προσπάθησε να μεταδώσει το κέφι και την καλή διάθεση με έξυπνες ατάκες και φιλοφρονήσεις, προκειμένου να ¨πετύχει¨ το σωστό πλάνο. Ο κόσμος όχι μόνο συμμετείχε με πολύ καλή διάθεση, αλλά έδειχνε να μην πτοείται από τους 35 βαθμούς Κελσίου που σε γενικές γραμμές, είχε ως θερμοκρασία στο σημείο.

Μεγάλη η συμβολή της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Αιγιάλειας

Το ενδιαφέρον των ανθρώπων της παραγωγής της εκπομπής, προέκυψε πριν από περίπου 7 μήνες, όταν άνθρωποι του τηλεοπτικού σταθμού ήρθαν σε επαφή με τον “Χορευτικό Όμιλο Αβύθου οι Αχαιοί” και προσωπικά με τον πρόεδρο του, Ανδρέα Παλαιολογόπουλο.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν ότι τα μέσα του Ιουνίου είναι ο πιο κατάλληλος χρόνος για να γίνει αυτό το “deal” της τοπικής προβολής του χωριού μέσα από το τηλεοπτικό κανάλι και κάπως έτσι, έγιναν όλα! Μεγάλη βοήθεια για αυτή την συγκεκριμένη επίσκεψη, αποτέλεσε το γεγονός ότι την όλη προσπάθεια στήριξε αρκετά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και ο δήμος Αιγιάλειας.
Πιο συγκεκριμένα, μεγάλη συμβολή για την συγκεκριμένη δράση είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, αλλά και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, όπου συνέβαλαν σημαντικά για την οργάνωση και την πραγματοποίηση της όλης προσπάθειας που έγινε.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αρκετά μέλη από τον “Χορευτικό Όμιλο Αβύθου οι Αχαιοί” και μέλη από την Γυναικεία Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Εργαστηρίου Αιγίου. Μάλιστα, ο μαέστρος και υπεύθυνος της όλης μουσικής διαδικασίας, Σάκης Παπαδημητρίου, ο οποίος συντόνιζε τις καλλίφωνες τραγουδίστριες του, μετείχε και ο ίδιος στην πενταμελή ορχήστρα, η οποία ερμήνευσε και εκτέλεσε επιτόπου πολλά παραδοσιακά άσματα, τα οποία είχαν επιλεγεί από την παραγωγή της τηλεοπτικής εκπομπής. Οι δύο ομάδες του Χορευτικού Ομίλου οι οποίες συμμετείχαν, ήταν η αφενός η μεικτή ομάδα νέων με 20 χορευτές, ενώ πλαισιώθηκαν από το μεικτό 12μελες τμήμα εφήβων του συλλόγου, το οποίο έχει και μικρότερα και παιδικό τμήμα χορού.
Το σκηνικό γέμισε από μυρωδιές με τα παραδοσιακά φαγητά και τις πίτες να στολίζουν τα τραπέζια με φόντο τον μαγευτικό κόλπο της Ακολης.

Παλαιολογόπουλος «Είμαστε χαρούμενοι που θα αναδείξουμε και θα προβάλλουμε το χωριό μας»

Μιλώντας στο protionline.gr ο πρόεδρος του συλλόγου και… πρωτεργάτης της όλης προσπάθειας που έγινε Ανδρέας Παλαιολογόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους συμμετείχαν, είτε ενεργά είτε απλά με την παρουσία τους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορέσαμε να αναδείξουμε και να προβάλλουμε το όμορφο χωριό μας σε όλη την Ελλάδα μέσω της εκπομπής της ΕΡΤ3. Η Π.Δ.Ε. και ο δήμος στάθηκαν δίπλα μας και τους ευχαριστούμε για κάθε συμβολή τους. Τεράστια ήταν και η βοήθεια των δεκάδων εθελοντών, του Σάκη Παπαδημητρίου για την μουσική κάλυψη.

Επίσης, μεγάλη βοήθεια μας προσέφεραν το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείου Λόγγου και ο σύλλογος “Βοστίτσα 1821”. Τα 300 και πλέον άτομα που βρέθηκαν στα γυρίσματα της εκπομπής, αποδεικνύουν πόσο μεγάλη απήχηση είχε αυτό που κάναμε. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους…» κατέληξε η πει ο πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου της περιοχής.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το τηλεοπτικό συνεργείο θα παραμείνει μέχρι τις 22 Ιουνίου στην ευρύτερη περιοχή, καθώς θα τραβηχτούν πλάνα από διάφορα μέρη και σημεία, όπως για παράδειγμα από την Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών, από το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Λόγγου, από το Μουσείο Σταφίδας ¨Κουνινιώτη¨ και διάφορα ιδιωτικά οινοποιεία της ευρύτερης περιοχής, ενώ τα βασικά πλάνα της συγκεκριμένης εκπομπής θα εστιάζουν στις ομορφιές της Άκολης και γενικότερα της παραλιακής κοινότητας της δυτικής πλευράς του δήμου, στις γειτονιές και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής της Ροδοδάφνης, της Αβύθου και των πιο χαρακτηριστικών της σημείων.

Η εκπομπή πρόκειται να προβληθεί σε λίγες εβδομάδες και πιο συγκεκριμένα περί τα τέλη του Σεπτεμβρίου, όταν το “Κυριακή στο χωριό ξανά” θα διανύει ήδη τον δεύτερο κύκλο των αφιερωμάτων που προβάλλει.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr