background img
banner
banner

Η θερμαινόμενη πισίνα αναβάθμισε τη λειτουργία του κολυμβητηρίου Αιγίου

ΚΑΤΑΚΛΥΖΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ

Η θερμαινόμενη μικρή πισίνα που τοποθετήθηκε φέτος στο δημοτικό ανοιχτό κολυμβητήριο Αιγίου έχει την… τιμητική της καθώς “κατακλύζεται” καθημερινά από μικρά παιδιά ηλικίας δύο ετών και άνω, μέχρι μεγαλύτερους, κυρίως γυναίκες που ακολουθούν προγράμματα AQUA FITNESS από εξιδεικευμένους προπονητές. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύστημα ολοκληρωμένης κολυμβητικής εγκατάστασης νέας τεχνολογίας Swimming Box της εταιρείας Sports Venue Management and Treatment, το οποίο είναι ένα σύγχρονο και πλήρες σύστημα κολυμβητικής δεξαμενής που διαθέτει υπερχείλιση και στις τέσσερις πλευρές, είναι θερμαινόμενη με αντλία θερμότητας, έχει θερμομόνωση και περιλαμβάνει πλήρως εξοπλισμένο σύγχρονο μηχανοστάσιο, με διαμορφούμενες και αυξομειούμενες, αναλόγως των αναγκών, διαστάσεις.

Η ιδέα και πρωτοβουλία της τοποθέτησης της πισίνας ανήκει στον Κολυμβητικό Όμιλο Αιγίου και υλοποιήθηκε από το ΝΠΔΔ αναβαθμίζοντας σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία του κολυμβητηρίου το οποίο έχει αποκτήσει νέα δυναμική. Είναι χαρακτηριστικό, ότι από τις 26 Απριλίου μέχρι σήμερα έγιναν περισσότερες από 150 νέες εγγραφές μικρών παιδιών και αυτό οφείλεται στη λειτουργία της μικρής θερμαινόμενης πισίνας. Ο μεγάλος στόχος δε για τη φετινή χρονιά είναι να ξεπεραστούν οι 400 εγγραφές, αριθμός που θα αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα της Αιγιάλειας. Επόμενος άμεσος στόχος είναι να λειτουργήσει και τον χειμώνα με τις προβλέψεις να είναι αρκετά αισιόδοξες.

Το πρόγραμμα

Από τη Δευτέρα 23 Μάϊου ξεκίνησε στη θερμαινόμενη πισίνα και πρόγραμμα AQUA FITNESS (aerobic – pilates-ενδυναμωση) από τον Κολυμβητικό Όμιλο Αιγίου (ΔΕΥΤΈΡΑ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 7.00μ.μ – 8.00μ.μ.) με την εκτέλεση του προγράμματος να έχει αναλάβει η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Δήμητρα Αρβανίτη. Παράλληλα συνεχίζεται το τμήμα εκμάθησης μικρών παιδιών από ηλικίας 2 ετών με προπονήτρια την Αθηνά Κωνσταντινίδου.

Αθηνά Κωνσταντινίδου – Τασία Βλαχοπούλου – Δήμητρα Αρβανίτη (Κ.Ο.Α.)

Χριστίνα Αλεξοπούλου (Φ.Λ.Α.)

Οι προπονήσεις στον Κ.Ο.Α. διεξάγονται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή και στη Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο. Και αφορούν φυσικά και στην κεντρική πισίνα του κολυμβητηρίου εκτός από τη θερμαινόμενη. Στη Φ.Λ.Α. φέτος εντάχθηκε νέο μέλος στην προπονητική ομάδα. Ο λόγος, για την Αλεξοπούλου Χριστίνα η οποία κατάγεται από το Αίγιο και είναι παλιά αθλήτρια της Φιλαθλητικής Λέσχης. Έχει τελειώσει τις σπουδές της στα ΤΕΦΑΑ και έχει ειδικευτεί και εργαστεί ως προπονήτρια κολύμβησης για αρκετά χρόνια στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας! Παράλληλα στον σύλλογο θα λειτουργήσει και φέτος το τμήμα για άτομα με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα, για δεύτερη χρονιά τμήμα υδατοσφαίρισης και για πρώτη φορά μαθήματα συγχρονισμένης κολύμβησης.

Χρήστος Σπηλιωτόπουλος: “Επιστολή συνεργασίας με το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών”

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον υπεύθυνο του Κολυμβητηρίου και μέλος Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Δήμου Αιγιάλειας, Χρήστο Σπηλιωτόπουλο, μας αποκάλυψε ότι στα πλαίσια της περαιτέρω αναβάθμισης του χώρου, βρίσκεται στα “σκαριά” επικείμενη συνεργασία του Δήμου Αιγιάλειας με το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών.

“Πρόκειται για μία επιστολή συνεργασίας που απέστειλε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Ανδριόπουλος στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας, για την υλοποίηση δωρεάν προγραμμάτων στη θερμαινόμενη πισίνα του κολυμβητηρίου Αιγίου για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και γενικότερα ανθρώπους που λαμβάνουν φροντίδα ή θεραπεία από το επιστημονικό προσωπικό του τμήματος” τονίζει ο κ. Σπηλιωτόπουλος και προσθέτει: “ Η επαφή έγινε στα πλαίσια των ευρύτερων σχέσεων ανάμεσα στον Δήμο Αιγιάλειας και το Πανεπιστήμιο”. Τέλος, να προσθέσουμε (αν και δεν αφορά το κολυμβητήριο, αλλά τη γενικότερη λειτουργία του Αθλητικού Κέντρου της Νικολάου Πλαστήρα), ότι μετά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, σύντομα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο θα τοποθετηθούν ηλεκτροφωτισμός και αποδυτήρια, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση της μεταλλικής κερκίδας. Η ολοκλήρωση του έργου θα αλλάξει εντελώς την εικόνα του γηπέδου και θα δοθεί η δυνατότητα στις ομάδες να πραγματοποιούν και βραδινές προπονήσεις και φυσικά μεγαλύτερη άνεση στους θεατές που θα παρακολουθούν τους αγώνες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr