background img
banner
banner

Κινήσεις της δημοτικής αρχής για αγορά οικοπέδου για το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αιγίου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ – ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ

Ήταν το 2016 όταν με πολύ κόπο και μετά την επίμονη προσπάθεια συγκεκριμένων ανθρώπων, ιδρύθηκε το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αιγίου, ερχόμενο να καλύψει τις μεγάλες και διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της περιοχής. Έξι χρόνια τώρα έχει προσφέρει τα μέγιστα στην Ειδική Αγωγή, πλην όμως δεν διαθέτει δικό του κτίριο…Την Τρίτη 14 Ιουνίου, τις εγκαταστάσεις του 3ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Νηπιαγωγείου, που προσφέρουν στέγη στο Ειδικό Νηπιαγωγείο, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, εκφράζοντας την πρόθεση της δημοτικής αρχής να προβεί στην αγορά οικοπέδου για την ανέγερση νέου κτιρίου που θα στεγάσει το Ειδικό Νηπιαγωγείο.

Επρόκειτο ουσιαστικά για τη συνέχιση των επαφών του δημάρχου με τους διευθυντές των εν λόγω σχολείων, παρουσία και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας, Δημήτρη Ελευθεριώτη, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για το θέμα.

Περισσότεροι οι μαθητές τη νέα σχολική χρονιά

Η δημιουργία του Ειδικού Νηπιαγωγείου επετεύχθη πριν από έξι χρόνια χάρη στις άοκνες ενέργειες του τότε διευθυντή του 3ου Δημοτικού Τριαντάφυλλου Κιντή και της διευθύντριας του 4ου Νηπιαγωγείου Αθηνάς Σκανδάμη, στο οποίο και τότε αλλά και σήμερα λειτουργεί Τμήμα Ένταξης.

Από το 2010 η κ. Σκανδάμη είχε διαπιστώσει την αυξητική τάση που υπήρχε στον αριθμό των παιδιών που χρειαζόταν να φοιτήσουν στην ειδική εκπαίδευση και οι τότε εκτιμήσεις επιβεβαιώνονται σήμερα. Φέτος, στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αιγίου φοίτησαν 8 μαθητές ενώ βάσει εγγραφών, τη νέα σχολική χρονιά θα φοιτήσουν 10. Παράλληλα, το Τμήμα Ένταξης του 4ου Νηπιαγωγείου απαριθμεί άλλα 7 παιδάκια.

Στεγάζεται στην τραπεζαρία του Δημοτικού…

Το πρόβλημα όμως, όπως διαπίστωσε και ο ίδιος ο δήμαρχος κατά την επίσκεψή του, είναι ότι παιδιά που φέρουν βαριές περιπτώσεις αυτισμού, διδάσκονται στον ημιυπόγειο χώρο της τραπεζαρίας του 3ου Δημοτικού Σχολείου, ελλείψει χώρων του Ειδικού Νηπιαγωγείου. Επίσης, κατά τις επισκέψεις τους, ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός δέχονται τα παιδάκια στα γραφεία των εκπαιδευτικών που δεν προσφέρονται. Ούτε όμως και οι χώροι που πραγματοποιούνται εργοθεραπεία, λογοθεραπεία αλλά και φυσικοθεραπεία από τους φοιτητές του ΑΕΙ Αιγίου που κάνουν πρακτική, είναι οι κατάλληλοι.

Αναγκαίο να συνδέονται για συμπεριληπτικές δράσεις

Εκείνο που επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί είναι η αναγκαιότητα δημιουργίας νέων χώρων για το Ειδικό Νηπιαγωγείο ακριβώς δίπλα σε αυτό που στεγάζεται σήμερα ούτως ώστε να συνδέονται τα προαύλια και να λειτουργούν συμπεριληπτικά. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν, οι ανάγκες δεν είναι μεγάλες αφού θα χρειαστεί μόνο η διαμόρφωση ενός μεγάλου προαυλίου και δύο αίθουσες. Η μία διδασκαλίας και η άλλη για τις ειδικότητες.

Στους νομικούς έχει αναθέσει το θέμα ο Δημ. Καλογερόπουλος

Να σημειωθεί πως η πρόθεση του δημάρχου για την αγορά οικοπέδου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο 3ο Δημοτικό, είναι δεδομένη ενώ ήδη έχει κινήσει τις διαδικασίες, μέσω των νομικών του, ώστε να διευθετηθούν οι όποιες εκκρεμότητες με την Κτηματική Υπηρεσία. Φαίνεται πως τα εμπόδια θα ξεπεραστούν, ενώ και ο ιδιοκτήτης με τον οποίο έχει έρθει σε επαφή η δημοτική αρχή, επιθυμεί την πώληση στον δήμο, έχοντας μειώσει σημαντικά τις απαιτήσεις του…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr