background img
banner
banner

Κινητοποιήσεις την ερχόμενη εβδομάδα για την παραμονή της Φυσικοθεραπείας

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ» ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΚΑ – ΕΕΕΣΑ

Τα επόμενα βήματα του δήμου Αιγιαλείας και των 22 φορέων της πόλης που κινητοποιούνται ενάντια στην απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Αιγίου στην Πάτρα, αλλά και την υφιστάμενη κατάσταση, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή των προέδρων Εργατικού Κέντρου Αιγίου και Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, Παναγιώτη Γεωργόπουλου και Λάμπη Παπαδόπουλου, αντίστοιχα.
Η εβδομάδα που έρχεται θα είναι εβδομάδα κινητοποιήσεων, μολονότι δήμος, φορείς και τοπική κοινωνία βρίσκονται εν αναμονή της ανακοίνωσης των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων και κατ’ επέκταση της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου, για να βεβαιωθούν πως η Φυσικοθεραπεία θα λειτουργήσει και τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά στο Αίγιο. Αυτό βέβαια, όπως ξεκαθαρίστηκε, δεν θα σημαίνει πως εγκαταλείπεται κάθε προσπάθεια. Τουναντίον, κατέστη σαφές ότι και οι κινητοποιήσεις της ερχόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν και θα επιχειρηθεί συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας μέσα στον Ιούλιο, ώστε να τεθεί το θέμα του ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας σε νέα βάση.

Αγώνας μέχρι… τελικής πτώσης

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, αλλά και οι εκπρόσωποι ΕΚΑ και ΕΕΕΣΑ που απαρτίζουν την τριμελή συντονιστική επιτροπή, ξεκαθάρισαν πως ΄΄η Αιγιάλεια στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση να μην υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη μεταφορά της έδρας της Φυσικοθεραπείας που θα βασίζεται σε ένα νόμο που η κυβέρνηση καταργεί!΄΄. Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος έκανε λόγο για έναν ανένδοτο αγώνα που έχει κηρύξει η Αιγιάλεια και ο οποίος θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωσή της! Αυτό ήταν το σαφές μήνυμα της συνέντευξης Τύπου που κατέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο την απόφαση της κοινωνίας της Αιγιάλειας να μη δεχθεί οποιαδήποτε επιχειρούμενη αδικία σε βάρος της πόλης!
Ειδικότερα ως εκπρόσωπος του δήμου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ενημέρωσε για τις δράσεις που προγραμματίζονται την επόμενη εβδομάδα για να διατρανώσει η πόλη το δίκαιο αίτημά της για παραμονή της Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο.

Κατά την αρχική του τοποθέτηση στάθηκε σε δύο καίρια σημεία και συγκεκριμένα στο γεγονός ότι ΄΄εν έτει 2022 σε μια ευνομούμενη πολιτεία, πώς είναι δυνατόν να στηριχτεί η υπογραφή ενός Προεδρικού Διατάγματος σε ένα νόμο που το ίδιο το υπουργείο προωθεί την κατάργησή του!;΄΄, υπενθυμίζοντας πως ΄΄το υπουργείο Παιδείας έχει δώσει σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο με τίτλο: «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα» όπου μεταξύ άλλων καταργεί τα άρθρα 1-68 του Ν.4485/17. Το νομοσχέδιο σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα έρθει προς ψήφιση μέσα στον Ιούλιο ώστε να αποτελέσει νόμο του Κράτους. Την ίδια ώρα λοιπόν που η κυβέρνηση προωθεί αλλαγές και βελτιώσεις πώς είναι δυνατό να έρθει και να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τη μεταφορά της σχολής που βασίζεται στα άρθρα 5 και 10 του νόμου που καταργεί;΄΄.

Κάλεσμα στον Πρύτανη να σεβαστεί θεσμικά τον δήμο και να συμμετάσχει σε διάλογο

Ο αντιδήμαρχος επισήμανε και το γεγονός ότι με τον νέο νόμο, το υπουργείο προωθεί την αλλαγή του τρόπου εκλογής των πρυτάνεων, γεγονός που -όπως τόνισε – ΄΄αποτελεί δικαίωση για τον δήμο Αιγιαλείας που από τη πρώτη στιγμή κάνει λόγο για «ομηρία» του νέου Πρύτανη που προεκλογικά υποσχέθηκε τη μεταφορά της έδρας της Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα εξυπηρετώντας συντεχνιακά και μόνο συμφέροντα΄΄. ΄΄Γνωρίζουμε ότι στο υπουργείο ασκείται πίεση για να υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα όμως δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι η κυβέρνηση και ειδικά η υπουργός θα έρθει να βάλει την υπογραφή της σε αυτό το «έγκλημα», κάτι που αν γίνει πέρα από κάθε λογική, θα το καταρρίψουμε στα δικαστήρια! Καλούμε τον πρύτανη του Πανεπιστημίου της Πάτρας να μας σεβαστεί θεσμικά όπως τον σεβόμαστε και να προσέλθει σε διάλογο για να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τη σχολή κι όχι να δημοσιοποιεί ότι περιμένει την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος πίσω από κλειστές πόρτες΄΄, σημείωσε.

«Φωνή λαού Οργή Θεού!»

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί στην πόλη, όπως αποτυπώθηκε τόσο κατά την πρόσφατη συνάντηση της Συντονιστικής των 22 Φορέων όσο και κατά τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, έχοντας ενεργή στήριξη του αγώνα κι από την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας χαρακτηριστικά ανέφερε: «Φωνή λαού Οργή Θεού!».

Στο ίδιο «μήκος κύματος» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Γεωργόπουλος που τόνισε χαρακτηριστικά: «Η τοπική κοινωνία βοά στην ιδέα μιας ακόμα αδικίας που επιχειρείται εναντίον μας! Εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους και τα σωματεία της περιοχής το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε προς πάσα κατεύθυνση είναι ότι δε θα το επιτρέψουμε! Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό με κάθε μέσο ώστε να μην προχωρήσει η όποια ενέργεια για μεταφορά της σχολής από το Αίγιο στην Πάτρα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος ανέφερε: «Βρισκόμαστε ξανά αντιμέτωποι με μια τεράστια αδικία που όλη η πόλη, φορείς δήμος, Μητρόπολη, είμαστε αποφασισμένοι να μην την αφήσουμε να γίνει! Το Αίγιο έδωσε πριν 20 χρόνια πολύτιμη περιουσία, το καλύτερο κομμάτι της παραλίας μας για να γίνουν τέσσερις σχολές. Αντ’ αυτού επιχειρούν να πάρουν από την πόλη τη Φυσικοθεραπεία, χωρίς κανένα ουσιαστικό επιχείρημα, χωρίς κανένα ακαδημαϊκό κριτήριο! Είμαστε αποφασισμένοι να το παλέψουμε με κάθε μέσο!».

Η επαφή με την υπουργό

Ερωτηθείς ο κ. Τριανταφυλλόπουλος εάν θα επιχειρηθεί εκ νέου να κλειστεί ραντεβού με την υπουργό Παιδείας, όπως έχει ζητηθεί και από την αντιπολίτευση, ξεκαθάρισε πως έγιναν πολλές προσπάθειες και πως ο ίδιος συνάντησε την υπουργό, εκτιμώντας πως δεν είναι πως η ίδια δεν επιθυμεί να ακούσει την Αιγιάλεια αλλά δεν κλείστηκε το ραντεβού γιατί δεν έχει κανένα επιχείρημα με το οποίο θα μπορούσε να αντικρούσει το αίτημα της πόλης για παραμονή του Τμήματος στο Αίγιο. Υπογράμμισε πάντως πως θα γίνει προσπάθεια ειδικής σύσκεψης με την υπουργό αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με τα μηχανογραφικά και όταν θα έχουν προχωρήσει οι εξελίξεις με το νέο νόμο πλαίσιο.

Νέα σύσκεψη φορέων τη Δευτέρα – Την Παρασκευή η μεγάλη κινητοποίηση

Ως προς τον προγραμματισμό των δράσεων, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, το βράδυ της Δευτέρας 20 Ιουνίου θα υπάρξει συνάντηση της Συντονιστικής φορέων και δήμου στο Πολιτιστικό Κέντρο προκειμένου να οργανωθεί η μαζικότητα της κινητοποίησης.

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου θα γίνει μια μεγάλη μουσική εκδήλωση και το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μετά τη σύσκεψη των φορέων το βράδυ της Δευτέρας. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί και κινητοποίηση στην εθνική οδό με διανομή φυλλαδίων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr