background img
banner
banner

Μία… διαφορετική επίσκεψη

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΚΡΑΤΑΣ – «ΖΩΗ ΨΑΡΡΟΥ»

Μία ιδιαίτερη επίσκεψη δέχθηκε στις 24 Μαΐου η Δημοτική Πινακοθήκη Ακράτας. Πρόκειται για τους σπουδαστές ελληνικής γλώσσας του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Penzing, της Αυστρίας. Ήταν η Τρίτη επίσκεψη των τελευταίων χρόνων, με τον δάσκαλο και συνοδό τους Ηλία Βουνελάκο.

Όπως αναφέρει η υπεύθυνη της Πινακοθήκης Ειρήνη Κ. Παμπούκη, ΄΄από το γκράφιτι του πλαϊνού τοίχου και το Φωτογραφικό-Ιστορικό Αρχείο ως τους Έλληνες ζωγράφους, οι αφορμές για τη γνωριμία των επισκεπτών με τον τόπο μας ήταν πολλές. Ο Περεσιάδης, τα μπουλούκια και το κωμειδύλλιο «Γκόλφω», οι ακρατινές κυρίες στα μπαλκόνια τους, ο φοβερός όρκος της Στυγός, η ασπρόμαυρη κοινωνική μας ιστορία στο ισόγειο, οι ζωγράφοι της γενιάς του ’30 και οι μεταγενέστεροι, ο Ευγένιος Σπαθάρης και οι φιγούρες του, το θέατρο σκιών, οι θαλασσογραφίες του Μεσολογγιού… Και πόσα ακόμα. Κι η ανάπαυλα στον ίσκιο της μουριάς.
Με τη θερμή συμπαράσταση του Σπύρου Ασημακόπουλου και του Νίκου Κωνσταντινόπουλου, όσα ειπώθηκαν κι ακούστηκαν, δε γέμισαν μόνο αυτιά. Γέμισαν ψυχές΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr