background img
banner
banner

Μία σημαντική απόφαση για τις γυναίκες του δήμου

Η ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Μία πολύ σημαντική απόφαση για τις γυναίκες της Αιγιάλειας, έλαβε στην προχθεσινή συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο. Μετά από πρόταση της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας – Παράρτημα Αιγίου, που συζητήθηκε στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων και εγκρίθηκε, αποφάσισε την ίδρυση Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών που υφίστανται ενδοοικογενειακή, ή σεξουαλική βία ή κάθε είδους διακρίσεις λόγω φύλου.

Το κέντρο θα στελεχωθεί με Ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, κοινωνιολόγο και νομικό που θα παρέχουν ψυχοκοινωνικές και άλλες υπηρεσίες που θα βοηθήσουν όσες γυναίκες προσφύγουν σε αυτό, να ενδυναμωθούν, να πάρουν νομικές συμβουλές ή επαγγελματικές, να βοηθηθούν να απεμπλακούν από το βίαιο περιβάλλον αυτές και τα παιδιά τους, να σταθούν στα πόδια τους.
Ιδιαίτερη ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή, επικρατεί στις τάξεις της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας – Παραρτήματος Αιγίου, με την γενική γραμματέα της Ε.Γ.Ε., Λίτσα Γιαννοπούλου, να αναφέρει:

΄΄Ευχαριστούμε την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Μαρία Γιδά που εισηγήθηκε τι θέμα, τον δήμαρχο και όλους τους δημοτικούς συμβούλους που το ψήφισαν! Καλή αρχή! Για όλα χρειάζεται αγώνας!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr