background img
banner
banner

«Μαζί… με ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΕΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Πρόγραμμα «Μαζί… με ασφάλεια στο Διαδίκτυο» αποτελεί ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Η Τελική Εκδήλωση του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Αγωγής Υγείας με το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας «Μαζί… με ασφάλεια στο Διαδίκτυο», διοργανώθηκε την Τετάρτη, 1 Ιουνίου, με στόχο τον Εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 με θέμα: «Η Δύναμη των Μουσείων».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Δ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Τέμενης, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Χριστίνα Κοκοτή, που συμμετείχε στο δίκτυο την τρέχουσα σχολική χρονιά, παρουσίασε τις δραστηριότητες που εκπόνησε με τους μαθητές της. Οι μαθητές συνέθεσαν το παραμύθι με τίτλο «Ταξιδεύοντας με τον Οδυσσέα σε ψηφιακούς κόσμους», το εικονογράφησαν, το ηχογράφησαν και το αφιέρωσαν στους ταξιδιώτες του Διαδικτύου. Επίσης παρουσίασαν στη νοηματική γλώσσα με την βοήθεια της Αδαμαντίας Κανάγια και της Αγγελικής Νικολόπουλου, εκπαιδευτικούς του Ειδικού σχολείου Κωφών και Βαρήκοων Πατρών, του ποιήματος- τραγούδι που είχαν εμπνευστεί οι μαθητές με τίτλο: «Σου Θυμίζω».

«Ευχαριστούμε το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και ιδιαίτερά την κ. Θεολόγη- Γκούτη, καθώς και την υπεύθυνη των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας Άρτεμη Παπακωνσταντινοπούλου, για τη στήριξη καθ όλη την διάρκεια του προγράμματος», αναφέρεται εκ μέρους του σχολείου, που τονίζονται και τα εξής: «Ας βοηθήσουμε όλοι για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο διαδίκτυο ώστε να γίνει εργαλείο ανάπτυξης κριτικής και δημιουργικής σκέψης, όπου θα επιτρέπει την κατάκτηση της γνώσης, την επαφή και κοινωνικοποίηση κάτω από τόσο περιοριστικές συνθήκες, όπως αυτές που έχει δημιουργήσει η πανδημία».

Μέσα από ένα Εscape Room μπορείτε να δείτε τι παρουσίασαν οι μαθητές της Δ’Τάξης: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfdvKiv_qR3RovGGJgUpIa5XxXGUpMhh_jbZ4KfrM7AS-u05w/viewform


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr