background img
banner
banner

Νέο ξεκίνημα για τον Παναιγιάλειο

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΡΟΣΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι διοικητικές λύσεις της περασμένης αγωνιστικής σεζόν για τον Παναιγιάλειο, αποδείχθηκε ότι δεν ήσαν οι καλύτερες. Βέβαια δεν υπήρξαν και τα περιθώρια επιλογών, όταν η μελανόλευκη ομάδα παραδόθηκε στον Γιώργο Γκάμαρη, ελλείψει παντός ενδιαφερόμενου ύστερα από την απόφαση αποχώρησης της διοίκησης Τάσου Βασιλείου και των υπολοίπων μελών.
Έτσι ανέλαβε διοίκηση Πρωτοδικείου, αλλά και πάλι ήταν αρνητικό το αγωνιστικό αποτέλεσμα αφού το Αιγιώτικο σωματείο επέστρεψε πάλι στα τοπικά πρωταθλήματα, εκεί που είχε πάλι βρεθεί δυο αγωνιστικές σεζόν πιο πίσω.

Η οικονομική κρίση απομάκρυνε τον Γιώργο Γκάμαρη

Η ανάρτηση στο διαδίκτυο αποχώρησης του ποδοσφαιρικού τμήματος και της τεχνικής ηγεσίας στον Παναιγιάλειο σε περίπτωση που δεν άλλαζαν τα πράγματα στη διοίκηση, έθεσε σε κινητικότητα μια ομάδα ανθρώπων, που στόχο είχαν να διατηρήσουν τον Παναιγιάλειο στον αγωνιστικό στίβο μέχρι το φινάλε. Τυπικά πρόεδρος ο Γιάννης Μπαλτιμάς με τα υπόλοιπα μέλη
δύσκολα το κατάφεραν, λαμβάνοντας οικονομική βοήθεια (από Άρη Ρούσσο και Αργύρη Κρεμίτσα) σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, όταν ήρθε η ώρα να παίξει ο Αιγιώτικος Σύλλογος στην Ζάκυνθο με τον Εθνικό Σκουλικάδου.

Οι υποσχέσεις που ακολούθησαν για οικονομική στήριξη και για τη συνέχεια, δεν αποδείχθηκαν αληθινές, όπως και ο Ινδός επενδυτής «φάντασμα», με αποτέλεσμα να ματαιωθούν σημαντικά πράγματα από το οργανωτικό πλάνο μέχρι το φινάλε της σεζόν. Το κυριότερο είναι ότι δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ οι απαραίτητες μεταγραφές για να ανεβεί η αγωνιστική εικόνα του Παναιγιάλειου και μαζί οι ελπίδες για την παραμονή στην Γ΄ Εθνική.

Ναι στο πρωτάθλημα όχι στην παραμονή

Όλα έγιναν γρήγορα και τελευταία στιγμή στον Παναιγιάλειο, γεγονός που μείωσε την αντίδραση του κόσμου για τα κακώς κείμενα. Ο αγνός φίλαθλος είδε την αγαπημένη του ομάδα να ολοκληρώνει το πρωτάθλημα, όχι όμως να διατηρείται στην κατηγορία. Έπρεπε λοιπόν να χαρεί ή να στεναχωρηθεί;

Μεγάλο ήταν το μελανόλευκο ρόστερ που ξεκίνησε με 30 παίκτες – Λίγοι οι ποδοσφαιριστές της περιοχής μας

Η διοίκηση Γκάμαρη με τον προπονητή Φάνη Γκέκα ύστερα από συνεργασία τους με μάνατζερς, έφεραν στον Παναιγιάλειο παίκτες από άλλες περιοχές, από τους οποίους δεν παρέμειναν όλοι μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος. Άλλοι νωρίς, άλλοι αργά αποχώρησαν για διάφορους λόγους από το ρόστερ, αφήνοντας τους υπόλοιπους να βγάλουν τα …κάστανα από την φωτιά.
Χαρακτηριστικό ότι στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος του Παναιγιάλειου με τον Παναγρινιακό, αλλά και του κυπέλλου με τον Άρη Πατρών, έγινε μεγάλη προσπάθεια για να έχει η ομάδα στις τάξεις της 12-13 ποδοσφαιριστές.

Το πλήρες ρόστερ πριν αρχίσει να φθείρεται μετρούσε 30 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους Αιγιώτες ήταν μόνο οι επτά. Συγκεκριμένα οι: Θόδωρος Βαλλιάνος, Κώστας Δαλιάνης που δεν παρέμειναν μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής σεζόν.

Ενώ οι 5 ποδοσφαιριστές: Παύλος Λιάτος, Τάκης Παπαδόπουλος, Γιώργος Ροδόπουλος, Παναγιώτης Σκούτας, Νίκος Βίλλιος ήσαν παρόντες σε όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναιγιάλειου.

Οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν και έφυγαν

Κλεό Μπούζντρα, Βαλντεμίρ Ριμπέριο, Δημήτρης Ιωαννίδης, Χάμζα Καρί, Στηβ Τοκάμ, Παναγιώτης Μπεσσής, Αλεξάντερ και Σεμπάστιαν Αφούσσι, Ντάρκο Μπόρισιτς, Γιάννης Πέτρου, Αλέξανδρος Σπίντζος, Νεκτάριος Βαρουξάκης, Κυπαρρίσης Γκασίδης, Χριστόφορος Αναστόπουλος, Αντώνης Ραπτόπουλος,

Ήρθαν και παρέμειναν

Δημήτρης Φουφούνης, Χαράλαμπος Χατζηαντωνίου, Άγγελος Κουρτελέσης, Σπύρος Βλαχόπουλος, Κώστας Ψωμάρας, Κώστας Μακρίδης, Γιώργος Καρακούτης, Αλεξάντρ Καστάν.

Έφυγαν σχεδόν όλοι οι νεαροί που δοκιμάστηκαν

Πριν την έναρξη των επίσημων αγώνων, στο Δημοτικό Στάδιο ήρθαν δοκιμαστικά κάποιοι νεαροί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είτε με την θέλησή τους είτε με την άρνηση συνεργασίας από την τεχνική ηγεσία, δεν παρέμειναν στα μελανόλευκα.

Ήταν οι Άγγελος Νικολάου, Γιώργος Ξυνός, Άγγελος Κάσα, Στέλιος Καρβούνης, Κωνσταντίνος Αποστολής. Οι μόνοι που παρέμειναν ήσαν οι Κώστας Δαλιάνης και Δημήτρης Πλατυκώστας.

Πληροφορίες θέλουν την παραγραφή των χρεών του ερασιτέχνη από τα 20 στα 10 χρόνια

Σύμφωνα με την απόφαση 1033/2021 η οποία έχει περάσει και στο ΦΕΚ, αλλάζει ο χρόνος παραγραφής χρεών στα ερασιτεχνικά σωματεία, από τα 20 χρόνια που ήταν στα 10.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα που θα πρέπει να απασχολήσει τη διοίκηση του Παναιγιάλειου, αφού ανοίγει η πόρτα διάπλατα στους ενδιαφερόμενους για το ΔΣ, χωρίς να τους βαραίνει το άγχος ενός χρέους της τάξεως των 400000 ευρώ που υπάρχει στον Παναιιγάλειο.

Όχι πάλι πισωγυρίσματα

Από τα σημαντικότερα λάθη των τελευταίων χρόνων στον Παναιγιάλειο, ήταν ότι σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, έπρεπε να γίνουν πολλά πράγματα. Η σημερινή προσωρινή διοίκηση γνωρίζοντας ότι οι κινήσεις της τελευταίας στιγμής δεν φέρνουν προκοπή, επικεντρώνεται σε μια προσπάθεια που θα της φέρει διαθέσιμο χρόνο, ώστε να αποφύγει λάθη του παρελθόντος που στοίχισαν όχι μόνο σε πτώσεις κατηγοριών, αλλά επίσης σε μείωση των χορηγιών, αλλά και του δυναμικού στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Χαρακτηριστικό το τελευταίο παράδειγμα του Παναιγιάλειου, που σε ότι αφορά το ρόστερ, ξεκινά κυριολεκτικά από το μηδέν.

Πρόσωπα εμπιστοσύνης στη διοίκηση

Κάθε μέλος που εντάσσεται στο ΔΣ του Παναιγιάλειου, θα πρέπει να …ακτινογραφείται με λεπτομέρεια σε ότι αφορά την αποδοχή που θα έχει από τον φίλαθλο κόσμο και φυσικά από τους χορηγούς. Οι τελευταίοι για πολλούς λόγους έχουν οι περισσότεροι απομακρυνθεί από την Αιγιώτικη ομάδα και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, εμπιστοσύνη και φερεγγυότητα από τους διοικούντες, για να προσελκύσουν πάλι το ενδιαφέρον των ανθρώπων που είναι σε θέση να προσφέρουν οικονομική βοήθεια. Οι ίδιοι θα πρέπει με προσοχή να κρίνουν το κάθε μέλος που θα προστίθεται στην πορεία, μέχρι να συμπληρωθεί το 9μελές ΔΣ.

Να σταματήσει η διαδρομή Α’ κατηγορία – Γ΄ Εθνική

Αυτό το πήγαινε – έλα από την Γ΄ Εθνική στα τοπικά πρωταθλήματα κουράζει και αποσυντονίζει τον Παναιγιάλειο. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο μπάτζετ των δυο κατηγοριών, έτσι που ο πρωταθλητής της Α΄ κατηγορίας συναντά το …βουνό της Γ΄ Εθνικής.

Η ανακοίνωση για την δημιουργία ακαδημίας στον Παναιγιάλειο, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι στους υψηλότερους στόχους που μπορεί να θέτει, αφού θα έχει στη διάθεσή του μεγάλο ποσοστό από παιδιά της περιοχής. Αυτό βέβαια χρειάζεται εμπεριστατωμένη δουλειά από ικανούς και αναγνωρισμένους προπονητές και χρόνο.

Μέχρι την Τετάρτη 08/06 περιμένει προτάσεις το ΔΣ

Χωρίς άλλη Γενική Συνέλευση αποφάσισε η προσωρινή διοίκηση του Παναιγιάλειου, αν δεν υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον για την ανάληψη των ηνίων στο ΔΣ.
Η προθεσμία που έχει δοθεί για τυχόν ενδιαφερόμενους εκπνέει μεθαύριο Τετάρτη. Από εκεί και ύστερα την όλη ευθύνη για όλες τις απαραίτητες ανάγκε του Παναιγιάλειου επωμίζεται η προσωρινή διοίκηση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr