background img
banner
banner

«Ναι» στην πεζοδρόμηση του κέντρου αλλά μόνο με μελέτη

«ΕΙΠΕ» ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Την εκτίμηση που είχε δώσει ο νομικός σύμβουλος του δήμου Γιώργος Μπέσκος στην εξέταση του ίδιου θέματος από την Κοινότητα Αιγίου, ότι δηλαδή δεν μπορεί να γίνει πεζοδρόμηση των κεντρικών οδικών αρτηριών του Αιγίου χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη, επιβεβαίωσε ουσιαστικά η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Κατά τη συνεδρίασή της, αποφάσισε την εκπόνηση μελέτης που θα επιτρέπει τη διαμόρφωση οδών σε δρόμους πεζών, με την προϋπόθεση, προφανώς, της πρόσβασης μέσω οχημάτων στο κέντρο, χρησιμοποιώντας εναλλακτικά άλλους δρόμους.

Το θέμα εισήχθη προς συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση μετά από αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας, που είχε λάβει κατά πλειοψηφία σε συνεδρίασή του και αφορούσε τη λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη αιτήματος για την περιοδική πεζοδρόμηση των οδών Κλ. Οικονόμου και Μητροπόλεως στο κέντρο της πόλης του Αιγίου.

Θα… τρέξουν οι διαδικασίες για νέα μελέτη

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας, πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δημήτρης Καλογερόπουλος, εισηγήθηκε το θέμα, αναφερόμενος στην αναπτυξιακή προοπτική που θα δοθεί στο κέντρο της πόλης με ενδεχόμενη πεζοδρόμηση. Για να κατοχυρωθεί αυτό όμως, επισήμανε πως πρέπει να εκπονηθεί κυκλοφοριακή μελέτη που να προβλέπει πεζοδρόμηση αφού εξετάσει όλες τις παραμέτρους.

Τόνισε μάλιστα, πως αμέσως μόλις εκπονηθεί η μελέτη θα έρθει προς έγκριση στα αρμόδια διοικητικά όργανα του δήμου.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση συμμετείχαν από την παράταξη του δημάρχου, ο ίδιος, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ο αντιδήμαρχος Στράτος Βαρδάκης, ενώ από την αντιπολίτευση παρόντες ήταν οι κ. Τομαράς και Χρυσανθόπουλος από την παράταξη Γούτου, ο Παναγιώτης Μαρινόπουλος από την παράταξη της κ. Ψυχράμη και η Μαρία Ιατροπούλου από την παράταξη του Τ. Παπακωνσταντινόπουλου.

Άπαντες ψήφισαν υπέρ της εισήγησης του δημάρχου για εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης στην κατεύθυνση της πεζοδρόμησης, ενώ όπως διεφάνη ο δήμος σκοπεύει να «τρέξει» τις διαδικασίες, χρηματοδοτώντας τη μελέτη, έτσι ώστε οι υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής, σε λίγους μήνες να την έχουν στα χέρια τους…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr