background img
banner
banner

Ο χάρτης των ομάδων από Αιγιάλεια και Καλάβρυτα

ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ Α΄, Β΄ ΚΑΙ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗ ΣΑΙΖΟΝ 2022-2023

Ύστερα από πολλά χρόνια, η εκπροσώπηση σωματείων της περιοχής μας στην Α΄ κατηγορία μειώθηκε σε μόλις δυο ομάδες, που είναι ο Παναιγιάλειος και η Αιγείρα / Ακράτα. Με εξαίρεση την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 που συμμετείχαν στην Α΄ κατηγορία 4 ομάδες της περιοχής μας (Παναιγιάλειος, Θύελλα Αιγίου, ΑΕ Αιγείρας / Ακράτας και ΑΕ Καλαβρύτων), δεν έχουμε ξεπεράσει ποτέ ξανά προς τα πάνω και προς τα κάτω την παρουσία τριών ομάδων στην Α΄ κατηγορία.

Την περίοδο 2006-07 είχαμε τρία σωματεία: Αχιλλέα Καμαρών, Ζήρια / ΤΑΔ ’93, Αναγέννηση / Αίας. Στις 4 αγωνιστικές σεζόν που ακολούθησαν (2007-08, 2008-09, 2009-10, 2010-11) η περιοχή μας εκπροσωπήθηκε πάλι από τρεις ομάδες: Ζήρια / ΤΑΔ ’93, Ακράτα, Αναγέννηση / Αίας.

Το 2015 -16 με Θύελλα Αιγίου, Ακράτα, Απόλλωνα Αιγίου.

Παναιγιάλειος

Με Παναιγιάλειο και Αιγείρα / Ακράτα η Α΄ κατηγορία το 2022-23

Την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν τα σωματεία μας είχαν σχηματίσει τριάδα στην μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία. Από την Αιγιάλεια ήταν η ΑΕ Αιγείρας / Ακράτας και η Θύελλα Αιγίου και από τα Καλάβρυτα η ΑΕ Καλαβρύτων.

Με τον υποβιβασμό του Παναιγιάλειου από την Γ΄ Εθνική, δημιουργήθηκε το σενάριο να εκπροσωπήσει πάλι η περιοχή μας την Α΄ κατηγορία με 4 ομάδες, δυστυχώς όμως αυτό το ενδεχόμενο έπαψε στα παιχνίδια play out της Α΄ κατηγορίας. Η Θύελλα Αιγίου (ύστερα από 7 σεζόν) και η ΑΕ Καλαβρύτων (μετά από 2 γεμάτες σεζόν αφού δεν προσμετράται η περίοδος 2020-21 στην οποία διακόπηκαν τα πρωταθλήματα) τέθηκαν εκτός μάχης στην προσπάθεια παραμονής, αποχώρησαν για την Β΄ κατηγορία, αφήνοντας τώρα μόνο δυο σωματεία να εκπροσωπήσουν την περιοχή μας για την σεζόν 2022-23, τον Παναιγιάλειο και την Αιγείρα / Ακράτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει, θα αποτελείται από δυο ομίλους αντί για τρεις που ήταν το 2021-22.
Ο κάθε όμιλος θα έχει 13 ομάδες με τα γεωγραφικά κριτήρια να ισχύουν σταθερά και τα υπόλοιπα θα τα μάθουμε κατόπιν της προκήρυξης που θα ανακοινώσει η ΕΠΣΑ.
Αν δηλαδή θα υπάρξουν playoff και play out, πόσες ομάδες θα εμπλακούν σε αυτά, ποιος επίσης θα είναι ο αριθμός των υποβιβαζόμενων στην Β΄ κατηγορία.

ΑΕ Αιγείρας Ακράτας

Πάλι 7 τα σωματεία της περιοχής μας στην Β΄ κατηγορία

Δυο ομάδες της περιοχής μας …έφυγαν από Β΄ στην Γ΄ κατηγορία και ισάριθμες υποβιβάστηκαν από την Α΄ για την Β΄ κατηγορία, διατηρώντας έτσι τον αριθμό επτά των εκπροσώπων μας για τη νέα σεζόν, όπως και στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε.

Παρελθόν η Β΄κατηγορία για τον Απόλλωνα Αιγίου που παρέμεινε τρία χρόνια, αλλά και για την Άβυθο ύστερα από δυο συνεχόμενες συμμετοχές.
Ήρθαν να τις αντικαταστήσουν οι «χαμένοι» της Α΄ κατηγορίας Θύελλα Αιγίου και ΑΕ Καλαβρύτων.

Τα 5 σωματεία από την Αιγιάλεια που συνεχίζουν στην Β΄ κατηγορία και για το 2022-23 είναι: Αχιλλέας Καμαρών, Φοίνικας / Ζήρια, Φλόγα Ροδιάς, Αστέρας Τέμενης και ΑΕ Αιγίου.
«Δικός» μας ο μισός 2ος όμιλος

Κατά μια ομάδα μειώνονται οι δυο όμιλοι της Β΄ κατηγορίας, σε ένα πρωτάθλημα που θα επαναληφθεί σε δυο ομίλους, οι οποίοι αντί για 15 θα συμπεριλαμβάνουν ο καθένας 14 σωματεία.
Αυτό σημαίνει ότι τα μισά (7 σωματεία) στον 2ο όμιλο, θα είναι εκπρόσωποι της περιοχής μας.

Μια μικρή χιλιομετρική επιβάρυνση έρχεται να προστεθεί, με την παρουσία της ΑΕ Καλαβρύτων, κάτι που θα είναι μόνο μια φορά για κάθε σωματείο και πολλές φορές όπως πάντα για την ΑΕΚ.

ΑΕ Αιγίου

ΑΕ Καλαβρύτων

ΑΕ Φοίνικας Ζήριας

Αστέρας Τέμενης

Αχιλλέας Καμαρών

Θύελλα Αιγίου

Φλόγα Ροδιάς

Αυξάνει τώρα το ενδιαφέρον στην Γ΄ κατηγορία με δυο εκπροσώπους από την Αιγιάλεια

Μόνο το Σκεπαστό περιλαμβανόταν στον φετινό χάρτη της Γ΄ κατηγορίας, με την ομάδα των Καλαβρύτων όμως να αποχωρεί από την αγωνιστική δράση ύστερα από 4 αγωνιστικές.
Από τον Οκτώβριο η Γ΄ κατηγορία θα λειτουργεί σε δυο ομίλους, με τον 2ο όμιλο να περιλαμβάνει το Σκεπαστό, μαζί με την Άβυθο και τον Απόλλωνα Αιγίου, που υποβιβάστηκαν από την Β΄ κατηγορία.

Άβυθος 2017

Απόλλων Αιγίου


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr