background img
banner
banner

«Πάγωμα» στην αποχέτευση της Κορίνθου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ

Το πολύ αξιόλογο έργο που θα αναβαθμίσει τη διαχείριση λυμάτων στην οδό Κορίνθου αλλά και στις οδούς Κανελλοπούλου και τμήματος της Ζωοδόχου Πηγής ξεκίνησε πριν λίγο καιρό, προχώρησε ως ένα σημείο με σχετικά ικανοποιητικούς ρυθμούς, ωστόσο σταμάτησε σε… κομβικό σημείο.

Ο λόγος έχει να κάνει με οικονομικές εκκρεμότητες που ελπίζεται ότι θα καλυφθούν τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχε ξεκινήσει από τη Ζωοδόχου Πηγής στο ύψος της Φιλοποίμενος, προχώρησε στην οδό Κανελλοπούλου όπου παραδόθηκαν ενώ έγιναν και οι απαιτούμενες ασφαλτοστρώσεις πάνω από τις τομές.

Τα συνεργεία επιχείρησαν ως τον κόμβο της Ρήγα Φεραίου και σταμάτησαν δεδομένου ότι ο λογαριασμός που είχε υποβάλει εδώ και καιρό η κατασκευάστρια εταιρεία, δεν έχει πληρωθεί.
Η «παύση» του έργου δεν είναι επίσημη ωστόσο είναι μία πραγματικότητα καθώς ο εργολάβος, δεδομένων και των ανατιμήσεων στα υλικά, αδυνατεί να προχωρήσει χωρίς να εξοφληθεί.
Διαβεβαιώσεις προς τη ΔΕΥΑΑ

Από πλευράς ΔΕΥΑΑ έχουν γίνει οι απαιτούμενες επαφές με υπουργείο και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ως γνωστόν το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ) και υπάρχει διαβεβαίωση πως θα καταβληθούν τα χρήματα έως την άλλη εβδομάδα.

Η αναγκαιότητα του έργο πάντως είναι πολύ μεγάλη αφού έρχεται να αντικαταστήσει τους ήδη υπάρχοντες εδώ και δεκαετίες συλλεκτηρίους αγωγούς έως το ύψος της Πυροσβεστικής Αιγίου, συνολικού μήκους άνω των 2 χιλιομέτρων. Πλέον θα εξυπηρετούνται και οι εσωτερικές οδοί που σήμερα δεν διαθέτουν πρόσβαση στην αποχέτευση αλλά και θα λυθεί το πρόβλημα με λιμνάζοντα όμβρια ύδατα που παρατηρείται σε διάφορα σημεία μετά από νεροποντές, όπως είναι η οδός Κλεισούρας που οδηγεί στο 1ο Λύκειο και το νέο Ε.Κ.Α.ΜΕ. Όπως προβλέπει η μελέτη του έργου, ο νέος αγωγός θα μεταφέρει τα λύματα στον Βιολογικό Καθαρισμό Αιγίου, ενώ ο ήδη υπάρχων θα απομακρύνει μόνο τα όμβρια ύδατα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr