background img
banner
banner

Παράταση για την επένδυση στο πρώην Club Mediterranee

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΜΠΙΡΙΟΥ

Ζήτησε παράταση από τον Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Λαμπιρίου ο όμιλος Αρβανιτάκη, ανανεώνοντας την εγγυητική επιστολή ύψους 60.000€, ο οποίος ενδιαφέρεται να επενδύσει στο χώρο του πρώην Club Mediterranee.

Εκεί που όλα έδειχναν τον περασμένο Φεβρουάριο ότι η συμφωνία ήταν θέμα ημερών, ήρθε ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού ομίλου, ζήτησαν χρόνο μέχρι τα τέλη Ιουνίου, πριν προχωρήσουν σε συμφωνία με το Σύλλογο που διαχειρίζεται την έκταση φιλέτο στην παραλία Λαμπιρίου, εμβαδού 73 στρεμμάτων.
Θυμίζουμε ότι οι παλιές εγκαταστάσεις του πρώην Club Mediterranee είχαν καεί ολοσχερώς πέρυσι το καλοκαίρι και το καταπράσινο τοπίο έχει διαδεχθεί η στάχτη που έχει κυριεύσει το χώρο.

Το μίσθωμα και η επένδυση

Η πρόταση σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά την εκμετάλλευση του οικοπέδου για 49 έτη με το μίσθωμα να φτάνει τα 80.000 ευρώ ετησίως, για τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων, με το ποσό της επένδυσης να φτάνει αρχικά τα 23 εκ ευρώ και συνολικά τα 43 εκ. ευρώ, δημιουργώντας νέες προοπτικές για τον τουρισμό στην περιοχή.
Από το Σύλλογο Λαμπιρίου, έχουν διαβεβαιώσεις ότι η επένδυση θα προχωρήσει με τον επενδυτή να μην έχει δείξει σημάδια αναίρεσης των συμφωνηθέντων.
Ερωτηθείς ο αντιδήμαρχος Δυτικής Αιγιάλειας, Γιώργος Ντίνος για την επένδυση του ξενοδοχειακού ομίλου Αρβανιτάκη, τόνισε πως «πρόκειται για επένδυση που δεν αλλάζει μόνο τον τουριστικό χάρτη της Αιγιάλειας, αλλά και της βόρειας Πελοποννήσου. Πρόκειται για έναν ισχυρό όμιλο που θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο την έκταση που έχει συνδεθεί με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής στο παρελθόν και μπορεί να γίνει πάλι σημείο αναφοράς».

Ποια είναι η ξενοδοχειακή εταιρεία

Η «Arvanitakis Group of Companies” που ενδιαφέρεται να κατασκευάσει στο Λαμπίρι 20 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, κεντρικό κτίριο και μπάνγκαλοους, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με ξενοδοχεία σε Μύκονο, Μεγανήσι, Βουλιαγμένη και Γλυφάδα. Είναι εισηγμένη εταιρεία στο χρηματιστήριο της Κύπρου με ξενοδοχειακές μονάδες στο νησί, ενώ ολοκληρώνει επένδυση στο Saint Jean Cap Ferrat στην καρδιά της Γαλλικής Ριβιέρας κοντά στη Νίκαια.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr