background img
banner
banner

Περισσότερα τα τροχαία τον Μάιο

ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους της Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζει ο απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, για τον μήνα Μάιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον αντίστοιχο περσινό μήνα είχαν καταγραφεί 40 τροχαία έναντι 47 φέτος.

Ως γνωστόν, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν κάθε μήνα, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, σημειώθηκαν 47 τροχαία ατυχήματα έναντι 40 τον Μάιο του έτους 2021. Ειδικότερα σημειώθηκαν: 5 θανατηφόρα δυστυχήματα έναντι 3 τον Μάιο του περσινού έτους. 7 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό έναντι 1 τον περσινό Μάιο και 35 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 36 τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν στην Περιφέρεια καταγράφηκαν συνολικά 56 παθόντες έναντι 47 τον Μάιο του 2021: Ειδικότερα καταγράφηκαν: 6 νεκροί έναντι 3 τον περσινό Μάιο. 7 σοβαρά τραυματίες έναντι 1 τον Μάιο του 2021. 43 ελαφρά τραυματίες όσοι και τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Υπερβολική ταχύτητα, Παραβίαση προτεραιότητας, Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, Αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς.

Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.

Ενδεικτικά, τον μήνα Μάιο συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 318 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 4.687 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 196 παραβάσεις.
Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 3.636 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 1.649 για υπερβολική ταχύτητα, 414 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 594 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 75 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 39 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 49 για παραβίαση προτεραιότητας, 129 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 75 για αντικανονικό προσπέρασμα, 63 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 237 για Κ.Τ.Ε.Ο., 178 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 134 για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση.

Πληθώρα παραβάσεων ως προς την ελευθερία κίνησης των πολιτών

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας έκανε γνωστά συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ελευθερίας κίνησης των πολιτών για τον μήνα Μάιο του έτους 2022, όπως καταγράφηκαν στην Δυτική Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα από τις Υπηρεσίες Τροχαίας, τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Άμεσης Δράσης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας βεβαιώθηκαν συνολικά 814 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σχετικά με την ελευθερία κίνησης των πολιτών.

Στάση και στάθμευση σε πεζοδρόμια πλατείες, ειδικά ερείσματα που προορίζονται, για πεζούς και ποδηλατοδρόμους 357, στάση και στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων και πάνω σ’ αυτούς 261, στάση και στάθμευση σε θέση όπου βρίσκεται ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ + ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ, εντός υπαίθριων και υπόγειων χώρων στάθμευσης 82, στάση και στάθμευση επάνω σε διαβάσεις πεζών και σε απόσταση μικρότερη από πέντε μέτρα από αυτές 65, ηχορύπανση, από θορύβους που προκαλούνται από τα πάσης φύσεως κυκλοφορούντα οχήματα 35, Παράνομη κίνηση σε πεζόδρομους 14.
Όπως τονίζεται από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, ΄΄παρακαλούμε, να τηρείται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να σέβεστε τους πολίτες ως προς την ελεύθερη και απρόσκοπτη κίνησή τους. Θεωρούμε σημαντικό να σεβόμαστε τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως οι συμπολίτες μας ΑμεΑ, για τους οποίους απαιτούνται ειδικότερες συνθήκες κατά τις μετακινήσεις τους΄΄.

Οι τροχονομικοί έλεγχοι για την ελευθερία κίνησης πολιτών θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται με αμείωτη ένταση σε όλη την Δυτική Ελλάδα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr