background img
banner
banner

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ: «Η Αιγιάλεια προχωράει μπροστά με πράξεις και όχι με λόγια!»

Απάντηση στις «βολές» του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Απόστολου Κατσιφάρα περί ευθυνών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη στασιμότητα της Αιγιάλειας, έδωσε η περιφερειακή αρχή, τονίζοντας πως «έχει ήδη κάνει για την Αιγιάλεια, τόσα όσα δεν έκανε η περιφερειακή αρχή του κ. Κατσιφάρα επί δέκα περίπου χρόνια»…

Η περιφερειακή αρχή του κ. Φαρμάκη κατηγορεί τον κ. Κατσιφάρα, ότι ΄΄έχει συνηθίσει να εμπλέκει την Αυτοδιοίκηση με τις δικές του πολιτικές βλέψεις και επιδιώξεις΄΄ και πως ΄΄η ανακοίνωσή του για τα ζητήματα της Αιγιάλειας, αφενός δείχνει ότι δεν πιστεύει στη διάκριση των εξουσιών και στην ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης και αφετέρου, είναι μία ακόμα αφοριστική πομφόλυγα κομματικών και προσωπικών σκοπιμοτήτων΄΄.

Το ΑΕΙ

Σε ό,τι αφορά το θέμα της Φυσικοθεραπείας που προέτασσε στην ανακοίνωσή του ο πρώην Περιφερειάρχης, ο νυν τόνιζει: ΄΄Ακριβώς επειδή η σημερινή Περιφερειακή Αρχή δεν έχει πάτρωνες και δεν υπηρετεί σκοπιμότητες, παρά μόνο αγωνίζεται και επιδιώκει διαρκώς την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, του θυμίζουμε πως έχει εκφραστεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο για την ανάγκη παραμονής του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, όπως ακριβώς και για το σύνολο των αποκεντρωμένων Σχολών και Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο Περιφερειάρχης δεν μπορεί να αποφασίσει για την χωροταξία των Σχολών. Μπορεί όμως να εκφράσει την άποψή του. Και ο σημερινός Περιφερειάρχης την έχει εκφράσει ρητά και δημόσια, ενώ ο ίδιος, ως προηγούμενος Περιφερειάρχης δεν είχε πει το παραμικρό, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση διαμόρφωνε ένα δυστοπικό ακαδημαϊκό τοπίο΄΄.

Τα έργα

Αναφορικά με τα έργα, επισημαίνει: ΄΄Ας μιλήσουμε για έργα, λοιπόν. Ας μιλήσουμε για τη σύνδεση του νέου λιμανιού Αιγίου με την Ολυμπία Οδό. Ένα έργο που εντάχθηκε το 2017, η χρηματοδότησή του όμως εγκρίθηκε το 2019 με αρχική πρόβλεψη απαλλοτριώσεων 450.000 ευρώ. Όμως, σύμφωνα με το δικαστήριο που καθόρισε τις τιμές, οι αποζημιώσεις ανέρχονται σε 950.000 ευρώ περίπου. Τον περασμένο Μάιο συζητήθηκε στο Εφετείο Πατρών ο καθορισμός των οριστικών τιμών για την αναγκαστική απαλλοτρίωση του έργου και αναμένεται η απόφαση. Πρόκειται δηλαδή για άλλο ένα έργο – μνημείο κακής προετοιμασίας και λανθασμένων υπολογισμών, για το οποίο καλούμαστε τώρα να αναζητούμε επιπλέον χρηματοδότηση προκειμένου να υλοποιηθεί!

Ας αναφερθούμε και στον ΧΥΤΑ Παπανικολού. Ένα έργο που συμβασιοποιήθηκε το 2010, δεν έγινε δυνατό να ολοκληρωθεί σε δύο περιφερειακές θητείες του κ. Κατσιφάρα! Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή, όχι μόνο εξασφάλισε τη χρηματοδότηση, εντάσσοντας το έργο στο ΠΔΕ με 2,6 εκ. ευρώ για την αποπληρωμή οφειλών του παρελθόντος, αλλά πέτυχε να το μετατρέψει και σε ΧΥΤΥ μέσω της ΜΠΕ του 2021, υπακούοντας στην απαίτηση της τοπικής κοινωνίας.

Σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά στον Σελινούντα, τον Μεγανίτη, τη βελτίωση του δρόμου Κουνινά – Ρακίτα και την αποκατάσταση του δρόμου προς την Ι.Μ. Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, η σημερινή Περιφερειακή Αρχή παρέλαβε μόνο τίτλους έργων, παντελώς ανώριμα με αποτέλεσμα να σπεύσει να τα ωριμάσει και να τα θέσει σε πορεία υλοποίησης΄΄.

Έργα ύψους άνω των 30 εκ. ευρώ

Καταλήγοντας, τονίζει: ΄΄Στην Αιγιάλεια, και μόνο στο διάστημα θητείας της σημερινής Περιφερειακής Αρχής, έχουν ενταχθεί και βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, έργα ύψους άνω των 30 εκ. ευρώ! Χαρακτηριστικά: Έργα ύψους 9,6 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ (ύδρευση και ενεργειακές αναβαθμίσεις) και ύψους 21 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (συντήρηση επαρχιακών οδών Δήμου Αιγιάλειας, προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Αιγίου, αποκατάσταση ΧΑΔΑ Αιγείρας, κλπ). Η αλήθεια λοιπόν είναι πολύ απλή: Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή έχει ήδη κάνει για την Αιγιάλεια, τόσα όσα δεν έκανε η Περιφερειακή Αρχή του κ. Κατσιφάρα επί δέκα περίπου χρόνια. Η Αιγιάλεια σήμερα πλέον, προχωράει μπροστά. Με πράξεις, όχι με λόγια! Και οι πολίτες το γνωρίζουν, κρίνουν και συγκρίνουν. Ο κ. Κατσιφάρας ας μην εκτίθεται άλλο…΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr