background img
banner
banner

Προβληματίζει η βλάβη στον αγωγό του δικτύου ύδρευσης στη Μητροπόλεως

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΞΕΚΗΣΕ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΑ

«Πονοκέφαλο» για τη ΔΕΥΑΑ αλλά και την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, προκαλεί η βλάβη που σημειώθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου σε αγωγό του δικτύου ύδρευσης στην οδό Μητροπόλεως, στη συμβολή με την Παναγιωτοπούλων. Σήμερα το μεσημέρι, συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης ξεκίνησαν να σκάβουν ώστε να αποκαταστήσουν τη βλάβη, ελπίζοντας ότι θα εντοπιστεί άμεσα το σημείο, χωρίς να χρειαστεί να «ξηλωθεί» τμήμα της ανάπλασης…

Την Τρίτη το σημείο πραγματοποίησαν αυτοψία οι υπεύθυνοι Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΑ, καθώς επίσης ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, προκειμένου να υπάρξει εντοπισμός του προβλήματος, ενημέρωση και συντονισμός για το πότε θα πρέπει να επιχειρήσουν τα συνεργεία.

Απώλεια ύδατος που καταλήγει στην αποχέτευση

Να σημειωθεί ότι η βλάβη είναι εμφανής καθώς υπάρχει διαρροή υδάτων στην επιφάνεια, πάνω από τον δρόμο, τα οποία ακολουθούν κατηφορική ροή στη Μητροπόλεως, ενώ, όπως επισήμανε στο protionline.gr ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΑ Παναγιώτης Νικολόπουλος, ο κυριότερος όγκος του νερού που χάνεται εξαιτίας της βλάβης, καταλήγει στην αποχέτευση. Όπως τόνισε, ΄΄πρόκειται για μία δύσκολη βλάβη που έχει προκληθεί στον παλιό αγωγό ύδρευσης, που από τη δεξαμενή στη θέση «Ρένα», τροφοδοτεί την κάτω ζώνη. Το σημείο παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες, καθώς είναι ένας μεγάλος αγωγός που δημιουργεί γωνία ενώ περνούν κι άλλοι αγωγοί καθώς και δίκτυα ΔΕΗ, ΟΤΕ΄΄.

Επιχειρούν από τις 3.00μ.μ. ώστε να μην υπάρξει όχληση

Παράλληλα, ανέφερε πως δεν κατέστη εφικτό να γίνει κάποια παρέμβαση, διότι πρόκειται για ένα πολύ κεντρικό σημείο και θα δημιουργείτο μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία και την αγορά. Αποφασίστηκε έτσι τα συνεργεία να ξεκινήσουν σήμερα μετά τις 3.00 το μεσημέρι, που θα κλείσουν τα καταστήματα. ΄΄Ευελπιστούμε να βρούμε άμεσα τη βλάβη και να μη χρειαστεί να σκάψουμε στο αναπλασμένο σημείο της Μητροπόλεως΄΄, επισήμανε ο κ. Νικολόπουλος.

Τα σχέδια της ανάπλασης θα βοηθήσουν

Να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί υπήρξε συνεργασία των μηχανικών της ΔΕΥΑΑ με τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, οι οποίοι είχαν μαζί τους και τα σχέδια της ανάπλασης, ώστε να υπάρξει εικόνα.

Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄επισκεφθήκαμε το σημείο αυτό της βλάβης με τον δήμαρχο και αποφασίσαμε το έργο να ξεκινήσει σήμερα ώστε να μην υπάρξει όχληση στην αγορά.
Θα πραγματοποιήσουμε αυτοψία με τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας όπου στα σχέδια της ανάπλασης θα δούμε πού ακριβώς περνά ο αγωγός έτσι ώστε να σκαφτεί το σημείο στοχευμένα. Θέλω να πιστεύω ότι η βλάβη δεν θα είναι πολύ σοβαρή και θα αποκατασταθεί άμεσα χωρίς να χρειαστεί να σκαφτεί το αναπλασμένο τμήμα΄΄.

Να σημειωθεί ότι ο αγωγός είναι αρκετά παλιός, όπως άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου στο Αίγιο που, εκ μέρους της ΔΕΥΑΑ, τονίζεται πως πρέπει να υπάρξει αντικατάσταση μέσα στην επόμενη πενταετία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr