background img
banner
banner

Προβληματισμός για το μέλλον της αγροτικής οικονομίας στην Αιγιάλεια

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΤΑ

Σε πεδίο προβληματισμού για το μέλλον της αγροτικής οικονομίας στην Αιγιάλεια και τα προβλήματα των αγροτικών περιοχών της, μετατράπηκε η συνεδρίαση του Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην πλατεία Ακράτας.

Άλλωστε, αυτό ήταν και το θέμα της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δικτύου, αντικείμενο του οποίου είναι η δικτύωση για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από τη δυναμική των κατά τόπους περιοχών της Δυτικής Ελλάδας.

Θα πρέπει να αναφερθεί πως από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι δια ζώσης συνεδριάσεις του Δικτύου, ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Φωκίων Ζαΐμης, επιλέγει περιοχές μακριά από τα αστικά κέντρα ώστε να εξεταστούν τα ζητήματα στη βάση. Κάτι τέτοιο συνέβη και με την περιοχή της Ακράτας, όπου εκτός από τα μέλη του Δικτύου, η συνεδρίαση προσέλκυσε και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορείς.

Συγκεκριμένα, παρέστησαν η βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, η πολιτευτής της Ν.Δ. Ευσταθία Γιαννιά, οι αντιδήμαρχοι Μαρία Σταυροπούλου και Βασίλης Χριστόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Χρήστος Γούτος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γιοβάς, αλλά και τοπικοί φορείς και πρόεδροι κοινοτήτων.

Τα προβλήματα των περιοχών επί τάπητος

Άλλωστε, η συνεδρίαση προγραμματίστηκε σε συνεργασία του αντιπεριφερειάρχη με τους προέδρους της Κοινότητας Ακράτας Αθανάσιο Στούμπο, της Κοινότητας Συλιβαινιωτίκων Παναγιώτη Κρικέτο και της Κοινότητας Κραθίου Δημήτριο Δημητρίου. Τα κυριότερα θέματα που έθιξαν οι πρόεδροι ήταν γενικότερα οι ανάγκες των αγροτικών περιοχών τους σε συνάρτηση με την άρδευση των καλλιεργειών ενώ τέθηκε και το θέμα των εργασιών του συλλεκτήριου αγωγού.]

Γενικότερα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για θέματα Αγροτικής Πολιτικής και προβλήματα που απασχολούν την περιοχή, με ομιλητές τους Χριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Θεόδωρο Βασιλόπουλο, αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Δ.Ε., οι οποίοι ωστόσο συμμετείχαν διαδικτυακά. Η κ. Καλογήρου αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Δυτική Ελλάδα, στο νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης με αιχμή την έρευνα και την καινοτομία, τονίζοντας: ΄΄Αξιοποιούμε τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Δυτικής Ελλάδας, ενώνοντας δυνάμεις και συνθέτοντας προτάσεις΄΄. Επίσης, ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στις δράσεις και πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προς αυτή την κατεύθυνση.

Διάλογος με αιτήματα…

Στο τέλος της συνεδρίασης ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων και του αντιπεριφεριεάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη με θέμα τα προβλήματα της περιοχής στον τομέα της επιχειρηματικότητας ανάπτυξης και καινοτομίας.

Αίσθηση δημιούργησε η τοποθέτηση του προέδρου του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας, που είναι και μέλος του Δικτύου της ΣΕΑΔΕ, Λάμπη Παπαδόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στα τέσσερα βασικά προβλήματα της Αιγιάλειας (σταφίδα, ΕΒΟ, Νοσοκομείο Αιγίου – Κ.Υ. Ακράτας, Σχολές) συν την αγροτική οδοποιία που αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα. Κάλεσε δε τους παριστάμενους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής, να βρουν λύσεις για τα αγροτικά προϊόντα της Αιγιάλειας και ειδικά για τη σταφίδα. Ακόμη, απηύθυνε δημόσια πρόσκληση προς όλους ώστε να παραστούν στην προγραμματισμένη για την επομένη, εκδήλωση στο Αίγιο για την παραμονή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr