background img
banner
banner

Σάρωσαν την παραλία στα Διγελιώτικα

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΚΛΑΔΙΑ

Συντονισμένες εργασίες και παρεμβάσεις ώστε η δημοφιλής παραλία των Διγελιωτίκων να αποκτήσει την εικόνα που της αρμόζει, πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα οι υπεύθυνοι της Κοινότητας. Μοναδικό «αγκάθι» ο παραλιακός δρόμος, η αποκατάσταση του οποίου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως θα προχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Δημητρίου: ‘’Κάνουμε ότι μπορούμε με τα διαθέσιμα χέρια’’

Μιλώντας στo protionline.gr , ο πρόεδρος της Κοινότητας Διγελιωτίκων Ηλίας Δημητρίου, ο οποίος μαζί με τον αντιπρόεδρο Φάνη Καφούσια προσφέρουν σημαντική εθελοντική εργασία, επισήμανε: ΄΄Εργασίες γίνονται σε όλο το μήκος και πλάτος της ακτογραμμής και έχουν ξεκινήσει περίπου πριν δύο εβδομάδες. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα εθελοντικά «χέρια», ωστόσο κάνουμε ό,τι μπορούμε. Οι δράσεις αφορούν κατ’ αρχήν, το κλάδεμα των δέντρων της παραλίας έτσι ώστε τα κλαδιά που προεξέχουν να μην εμποδίζουν την διέλευση των οχημάτων στο σύνολο της έκτασης και επιπλέον, η κοπή κάποιων μεγάλων όγκων από φοίνικες, κλαδιά ξερά και σάπια. Δεύτερον, γίνεται – κατά το ανθρωπίνως δυνατό – γενική σάρωση της ακτής από πάσης φύσεως σκουπίδια. Απομακρύνονται γυάλινα μπουκάλια και πλαστικά, κουτιά και απορρίμματα από τρόφιμα και φυσικά επικίνδυνα ξερόκλαδα. Επίσης σαρώνουμε και μικροαντικείμενα που έχουν “αφήσει” κάποιοι, κατά την διάρκεια του χειμώνα κυρίως΄΄.

Σε ό,τι αφορά τη βοήθεια του δήμου, ο πρόεδρος είπε: ΄΄Η βοήθεια που λαμβάνουμε από την αντιδημαρχία Καθαριότητας αλλά και προσωπικά από τον κ. Καραΐσκο, είναι πραγματικά μεγάλη και ουσιαστική. Έρχεται πολύ συχνά όχημα του δήμου και μαζεύει τα κλαδιά και τα σκουπίδια. Γίνεται μία πολύ συντονισμένη προσπάθεια και εν όψει της τριμηνίας του θέρους που ξεκινά, έχουμε μια καθαρή παραλία!΄΄

‘‘Παραμένει ανοιχτή η ‘’πληγή’’ του δρόμου αλλά…’’

΄΄Τα Διγελιώτικα είναι περιοχή που επιβιώνει από την παραλία της και εσοδεύει. Εκεί έπεσε το βάρος των δράσεων, προκειμένου η συνολική σάρωση να γίνει έγκαιρα και να συμπέσει με την έναρξη του καθημερινού ωραρίου των καταστημάτων. Από χθες, 1η Ιουνίου, η εστίαση στα Διγελιώτικα θα δουλεύει δίχως ρεπό και με πλήρες ωράριο, προκειμένου να εξυπηρετεί τους επισκέπτες της και τους λουόμενους΄΄, ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

Ωστόσο, μίλησε και για το θέμα του δρόμου: ΄΄Το σοβαρό και μόνιμο πρόβλημα ενός τμήματος του παραλιακού δρόμου, παραμένει και φέτος η μικρή «πληγή» για την παραλία μας. Το οδικό κομμάτι των 120 περίπου μέτρων που βρίσκεται μεταξύ των καταστημάτων «Μελτέμι» και «Περιγιάλι» έχει αρκετά θέματα με την διάβρωση που έχει υποστεί και αυτή η φθορά, αποτελεί πάντα για εμάς ένα πρόβλημα που δεν λύνεται εύκολα. Θεωρώ ότι η συνεργασία που έχουμε με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, είναι σε άψογα επίπεδα και αυτό είναι ένας σημαντικός λόγος που θα υπάρξει αισθητή καλυτέρευση στην μορφολογία του οδοστρώματος στο συγκεκριμένο σημείο, τις επόμενες ημέρες. Η όποια κωλυσιεργία που υπάρχει για τις άμεσες αυτές επεμβάσεις, δεν έχει να κάνει με την κοινότητα ή τον δήμο, αλλά με το Λιμενικό Σώμα και το Εθνικό Κτηματολογικό Γραφείο΄΄.

Αναμένεται αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις κλοπές στην παιδική χαρά

Ένα ακόμα “αγκάθι” που υπάρχει και αντιμετωπίζεται αυτές τις ημέρες από την Τοπική Κοινότητα, είναι το θέμα της παιδικής χαράς. Πιο συγκεκριμένα, πριν περίπου δύο μήνες έγινε κλοπή στις κούνιες, καθώς άγνωστοι αφαίρεσαν υλικά και κατέστρεψαν διάφορα σημεία του χώρου. Για το θέμα έχει επιληφθεί το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου, το οποίο δέχτηκε καταγγελία για την συγκεκριμένη παράβαση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου, δρομολογείται αποκατάσταση των ζημιών και αντικατάσταση των κλοπιμαίων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τέλος, να επισημανθεί ότι, καθαριότητα πραγματοποιήθηκε και στο σημείο των γραμμών του τρένου και σε αρκετά μεγάλη έκταση, η οποία περιελάμβανε κοπή χόρτων και απομάκρυνση σκουπιδιών και μικροαντικειμένων. Αρκετές παρεμβάσεις έγιναν και στο κοιμητήριο του χωριού και στον οδικό άξονα γύρω από αυτό και τους παράλληλους δρόμους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr