background img
banner
banner

Σε… κακό χάλι 17η και 18η επαρχιακή οδός

ΠΑΡΟΤΙ Η ΟΡΕΙΝΗ Δ.Ε. ΑΙΓΕΙΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Αποδέκτες παραπόνων για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι 17η και 18η επαρχιακές οδοί στην Δ.Ε. Αιγείρας, γίνονται οι πρόεδροι των πληττόμενων κοινοτήτων, οι οποίοι με έγγραφα και φωτογραφίες έχουν ενημερώσει την αρμόδια αρχή που είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Ζητούν δε άμεσες παρεμβάσεις δεδομένου ότι τα χωριά που εξυπηρετούν, παρουσιάζουν μεγάλη επισκεψιμότητα και τονίζουν πως είναι επιτακτική ανάγκη να εκτελεστούν έργα προτού συμβεί κάποιο ατύχημα…

Σταθακόπουλος: ‘’Δύο χρόνια σχεδόν απροσπέλαστες παρά τις οχλήσεις’’

Όπως επισημαίνει στο protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Αιγείρας Ηλίας Σταθακόπουλος, ΄΄η Δημοτική Ενότητα Αιγείρας παραμένει ξεχασμένη. Μετά από καθιζήσεις στις επαρχιακές οδούς 17η και 18η από τον χειμώνα του 2019, εμφανίστηκαν τότε κάποια μηχανήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όμως δεν επέλυσαν το πρόβλημα. Εδώ και δύο χρόνια, η 17η και η 18η ε.ο. είναι σχεδόν απροσπέλαστες παρά τις οχλήσεις των προέδρων και κατοίκων προς την Περιφέρεια΄΄.

΄΄Κι όλα αυτά σε δρόμους που χρησιμοποιούνται όλες τις εποχές του χρόνου από εκατοντάδες επισκέπτες. Κάθε Σαββατοκύριακο και τον χειμώνα περνούν πάνω από εκατό αυτοκίνητα για να επισκεφθούν είτε τη Σελιάνα, είτε το Συνεβρό που διαθέτει το θεματικό πάρκο, είτε τα Χρυσάμπελα αλλά και Σελιάνα, Περιθώρι, Εξοχή. Σκεφτείτε δε πόσο δύσκολο είναι να περάσουν τουριστικά λεωφορεία΄΄, σημείωσε ακόμη ο κ. Σταθακόπουλος.

Σπυρόπουλος: ‘’Τα αυτοκίνητα βρίσκουν στο έδαφος από τις λακκούβες’’

Όμως και ο πρόεδρος της κοινότητας Μοναστηρίου Χρήστος Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα. Μιλώντας στo protionline.gr είπε πως ΄΄πλέον τα παράπονα του κόσμου είναι καθημερινά κι έχουν δίκιο. Η κατάσταση αυτή υποβαθμίζει όλη την ορεινή Δ.Ε. Αιγείρας παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζεται από τον κόσμο και γίνεται όλο και πιο επισκέψιμη΄΄. Και πρόσθεσε: ΄΄Ήρθαν πέρυσι έκαναν κάποια «μισοέργα» και τα άφησαν. Εμείς σαν κοινότητα, σε συνεργασία με τον δήμο, παρότι δεν είναι στη δικαιοδοσία μας, προχωρήσαμε σε μία μικρή παρέμβαση με ένα γκρέιντερ ώστε να μην έχουμε κάποιο ατύχημα. Σκεφτείτε ότι είναι τόσο μεγάλες οι λακκούβες που τα αυτοκίνητα βρίσκουν στο έδαφος. Έχουμε ήδη στείλει έγγραφα και φωτογραφίες στους αρμόδιους της Περιφέρειας και περιμένουμε ολοκληρωμένο έργο΄΄.

Υπάρχει πρόβλεψη από την Περιφέρεια για έργο

Σε επικοινωνία του protionline.gr με τους υπεύθυνους της Περιφέρειας πάντως, αποσαφηνίστηκε πως υπάρχει εργολαβία και ότι έχει εγκριθεί κονδύλι για την αποκατάσταση των δρόμων. Μάλιστα, έγινε μία σχετική συζήτηση την περασμένη εβδομάδα και εντός αυτής θα δοθούν τα χρονοδιαγράμματα. Γενικότερα, τονίστηκε πως υπάρχει πρόβλεψη και ότι τα έργα θα εκτελεστούν.

Προβλήματα με το οδόστρωμα στην παλαιά εθνική οδό στην Αιγείρα

Την ίδια στιγμή, στην Αιγείρα διαμαρτύρονται και για την κατάσταση της παλαιάς εθνικής οδού στο ύψος του χωριού. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου, ΄΄μετά από παρεμβάσεις δημοσίων έργων είναι γεμάτη λακκούβες και χωρίς τη στοιχειώδη διαγράμμιση, εγκυμονώντας πολλούς κινδύνους για οδηγούς και πεζούς. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των έργων της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, εκτελέστηκαν εργασίες και τοποθετήθηκαν αγωγοί για τα όμβρια ύδατα. Ακολούθησε κλείσιμο των τομών ωστόσο η άσφαλτος έχει υποχωρήσει και το οδόστρωμα είναι επικίνδυνο. Μην ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη ΠΕΟ εξυπηρετεί αυτοκίνητα από όλη την Ευρώπη αφού συνδέεται με τον κεντρικό λιμένα Πατρών. Ας φροντίσουν οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας επιτέλους πριν θρηνήσουμε θύματα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr