background img
banner
banner

Στην Ήπειρο για το νέο ΕΣΠΑ ο δήμαρχος Αιγιαλείας

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Συνάντηση με τους δημάρχους της Ηπείρου, είχε την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής ΕΣΠΑ για ενημέρωση της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027 αλλά και απολογισμό της προηγούμενης 2014-2020.

Έγιναν μάλιστα για το σκοπό αυτό δύο συναντήσεις, η πρώτη στο δημαρχείο του δήμου Δωδώνης και η δεύτερη στο ξενοδοχείο Epirus Palace στα Γιάννενα.
Τον δήμαρχο ακολούθησαν στην αποστολή οι αντιδήμαρχοι Τουρισμού Στράτος Βαρδάκης και Οικονομικών Μαρία Σταυροπούλου καθώς και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Γιώτα Γκρέμου και Μαρία Ιατροπούλου.

Τον Δημήτρη Καλογερόπουλο στις ενημερωτικές συναντήσεις συνόδευσαν συνεργάτες του με εξειδίκευση στα χρηματοδοτικά εργαλεία και συγκεκριμένα οι Γιάννης Γούπιος Γενικός Διευθυντής ΕΕΤΑ, Γιάννης Γεώργιζας διευθυντής στο «Δίκτυο Πόλεων», και Πάνος Μαΐστρος πρώην Γεν. Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

Καλογερόπουλος: Πρώτη φορά που…

Όπως δήλωσε στo protionline.gr ο δήμαρχος Αιγιαλείας συμπερασματικά «παρά τα θρυλούμενα η εκταμίευση του ΕΣΠΑ 2014-2021 πάει με αργούς ρυθμούς με ότι αυτό συνεπάγεται για την ολοκλήρωση των ήδη ενταγμένων έργων.
Λαμβάνοντας υπόψιν τις σοβαρές ανατιμήσεις των υλικών που δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε κατά τη σύνταξη των μελετών.
Σε ότι αφορά το νέο ΕΣΠΑ, η χώρας μας πήρε έγκριση πρώτη από την Ε.Ε. και ένα μεγάλο κομμάτι από 26,5 δις. ευρώ διεκδικεί και η τοπική αυτοδιοίκηση.
Μετά από 20 χρόνια προσπαθειών επετεύχθη, μετά από πρόταση της Επιτροπής ΕΣΠΑ της ΚΕΔΕ η διασφάλιση κονδυλίου για τεχνική βοήθεια για την ωρίμανση μελετών. Επίσης, πετύχαμε για πρώτη φορά οι ΟΤΑ να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των τίτλων των προσκλήσεων, άρα και στη διαμόρφωση των προτάσεων γεγονός που θα βελτιώσει τους ρυθμούς απορροφητικότητας των κονδυλίων για έργα που είναι και το ζητούμενο.»

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Δημήτρης Καλογερόπουλος αναπληρώνει τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου στη νέα Επιτροπή που συστάθηκε για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο μαζί με το νέο ΕΣΠΑ φτάνει για την περίοδο 2021-2027 τα 70 δις και αυτό έχει τη σημασία του για τον δήμο της Αιγιάλειας που θέλει να διεκδικήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την ανάπτυξή του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr