background img
banner
banner

ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΗΣ: Υποστολή για τις σημαίες της Αβύθου

ΜΑΖΙ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ «ΔΥΣΗ» ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥΣ

Δυο ποδοσφαιριστές που κουβαλούν στις πλάτες τους ένδοξο παρελθόν και πλήθος εμπειριών, αφήνουν ορφανές δυο θέσεις στην ομάδα της Αβύθου, τις οποίες πάντα κάλυπταν με απόλυτη επιτυχία. Φυσικά δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις στον φίλαθλο κόσμο της Αιγιάλειας, που γνωρίζει από την καλή τον 36χρονο επιθετικό Σωτήρη Γκοτσόπουλο και τον 34χρονο αμυντικό Κώστα Μακρή.

Φυσικά το ΔΣ της Αβύθου ύστερα από 4 γεμάτα χρόνια, αποχαιρέτησε με θλίψη και συγκίνηση δυο «πυλώνες» του σωματείου, ανακοινώνοντας: «Τον Σεπτέμβρη του 2018 ήρθαν μαζί, τον Ιούνιο του 2022 αποχωρούν και πάλι μαζί από την ενεργό δράση. Είμαστε τυχεροί και υπερήφανοι που ήσαν μέλη της ομάδας μας και αρχηγοί. Τους ευχαριστούμε που παρά τις όποιες δυσκολίες, έμειναν και πάλεψαν μαζί μας μέχρι τέλους. Η πόρτα της ομάδας μας θα είναι πάντα ανοιχτή για τέτοιας ποιότητας ανθρώπους και ποδοσφαιριστές. Ευχαριστούμε Κώστα! Ευχαριστούμε Σωτήρη»

Σωτήρης Γκοτσόπουλος: «Δεν μπορώ να τα δίνω όλα και αποχωρώ»

Σχετικά με την απόφασή του να εγκαταλείψει τους αγωνιστικούς χώρους, ο Σωτήρης Γκοτσόπουλος δήλωσε στο protionline.gr τα εξής: «Ξεκίνησα από τα 14 μου με την ακαδημία του Παναιγιάλειου. Πάντα συνεπής και απόλυτα ικανοποιημένος σε όλες μου τις συνεργασίες. Περισσότερο το απόλαυσα στον Αιγιέα / Άρη, σωματείο στο οποίο πέρασα πολλά χρόνια, ήμουν στο απώγειο των δυνατοτήτων μου και μεγαλούργησα με πολύ καλές εμφανίσεις και πολλά γκολ. Με τον καιρό έχουν αυξηθεί οι επαγγελματικές αλλά και οικογενειακές μου υποχρεώσεις, γεγονός που με θέτουν εκτός αγωνιστικής συνέπειας σε προπονήσεις και επίσημους αγώνες.
Δυστυχώς αρκετοί είναι πλέον οι παράγοντες που δεν μου επιτρέπουν να αφοσιωθώ στο ποδόσφαιρο που θέλω και αγαπώ.
Συμπερασματικά όταν δεν είσαι σε θέση να δώσεις το 100% αυτών που μπορείς, καλύτερα είναι να αποχωρείς.
Ίσως αν μπουν σε μια σειρά τα πολλά πράγματα που με απασχολούν, να καταφέρω να ασχοληθώ με την προπονητική. Μια διέξοδος που θα με επαναφέρει ενεργό με το άθλημα, χωρίς τρεξίματα και απαιτήσεις για γκολ σε αυτή την περίπτωση.»

Κώστας Μακρής: Πέρασαν 24 χρόνια γεμάτα όμορφες παραστάσεις»

Με ανάμικτα αισθήματα ο Κώστας Μακρής αποχαιρέτησε διοίκηση και συμπαίκτες. To protionline.gr του έδωσε την ευκαιρία για μια σύντομη αναφορά στην ποδοσφαιρική του πορεία:
«Μια διαδρομή 24 χρόνων (ξεκινώντας από τα 10 μου στην ακαδημία του «Μέγα Αλέξανδρου»), τελείωσε φέτος το καλοκαίρι.

Τη λέω διαδρομή γιατί έζησα και απόλαυσα κάθε στιγμή της. Ακόμα και φοιτητής που ήμουν, κάθε σαββατοκύριακο βρισκόμουν στο Αίγιο για να αγωνίζομαι με τις ομάδες που συνεργαζόμουνα. Ήταν υπέροχα χρόνια, απολαυστικά. Ηταν χρόνια με εμπειρίες, παραστάσεις έστω και σ’ αυτό που λέμε ερασιτεχνικό επίπεδο. Αλλά κυρίως ήταν χρόνια που γνώρισα πολλούς ανθρώπους. Με μερικούς εξ αυτών “κόλλησα” και με άλλους κρατάω σχέσεις σεβασμού και εκτίμησης.

Πάνω από το αθλητικό μέρος της όλης αυτής διαδρομής είναι το ανθρωπιστικό θέμα. Είναι το θέμα στις αξίες και στο ήθος που υπήρχε σε όλες μου τις συνεργασίες. Αυτό είναι που μένει στο τέλος. Δεν θα συγκαταλέξω τον εαυτό μου σε καλό ή κακό ποδοσφαιριστης, ξέρω όμως ότι πολύ προσπάθησα και νομίζω κατάφερα να φερθώ με ήθος και αξιοπρέπεια προς όλους (συμπεριλαμβανομένων και αντιπάλων). Δεν θα πω ευχαριστώ συγκεκριμένα σε κάποιον από το χώρο του ποδοσφαίρου, γιατί την ευγνωμοσύνη μου και την χαρά μου την εξέφραζα, την εκφράζω και θα την εκφράζω δια ζώσης στον καθένα ξεχωριστά.»

«Έφτασε για μένα το πλήρωμα του χρόνου»

«Αν τολμούσα να περάσω ένα μήνυμα, αυτό θα ήταν: «Παρακαλώ ασχοληθείτε με τον αθλητισμό ερασιτεχνικά και εθελοντικά. Ο αθλητισμός έχει ανάγκη εσάς και εσείς τον αθλητισμό. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου λοιπόν, λόγω οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά και λόγω ηλικίας να σταματήσει όλη αυτή η όμορφη διαδρομή και πλέον να το απολαμβάνω σαν φίλαθλος, γιατί το ποδόσφαιρο πραγματικα είναι μια απόλαυση».


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr