background img
banner
banner

Τα Καλάβρυτα στην Σλοβακία

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΕΜΕΤΣΚΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ

Την πόλη Νέμετσκα της Σλοβακίας επισκέπτεται αυτή την εβδομάδα αντιπροσωπεία από τον δήμο Καλαβρύτων με επικεφαλής τον δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο, με σκοπό να υπογραφεί το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης των δυο δήμων. Η πόλη της Νέμετσκα είναι μαρτυρικός δήμος καθώς εκεί, τον Ιανουάριο του 1945, συντελέστηκε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα των γερμανικών δυνάμεων Κατοχής σε όλη την Ευρώπη, με περίπου 900 νεκρούς.

Η αντιπροσωπεία του δήμου Καλαβρύτων αναχώρησε από την Αθήνα χθες Δευτέρα 6 Ιουνίου. Κατά την άφιξη της αποστολής στη Νέμετσκα, στη διάρκεια εκδήλωσης παρουσία όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, έχει προγραμματιστεί η προβολή σύντομης παρουσίασης της πόλης των Καλαβρύτων, με έμφαση στο Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα του Δεκεμβρίου του 1943, καθώς και το τουριστικό προφίλ (αξιοθέατα, επισκέψιμοι χώροι, δραστηριότητες, ψηφιακοί τρόποι προβολής κ.ά.) του δήμου Καλαβρύτων. Στις 9 το πρωί της Τρίτης 7 Ιουνίου, θα υπογραφεί στο Δημαρχείο της πόλης το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης των δυο Δήμων ενώ την επόμενη ημέρα, στο πρόγραμμα της επίσκεψης, περιλαμβάνεται εκδήλωση Μνήμης, επισκέψεις στο Μουσείο και στο Μνημείο Ηρώων της πόλης.

Στην εκδήλωση Μνήμης, με ομιλητή τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, έχουν προσκληθεί, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Σλοβακίας, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Σλοβακία, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Στρατιωτικής Ιστορίας, Δήμαρχοι και στελέχη της Αυτοδιοίκησης από γειτονικούς Δήμους κ.ά. Η αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα το πρωί της Πέμπτης 9 Ιουνίου. Στην αποστολή μετέχουν εκτός του Δημάρχου Καλαβρύτων, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων Ευθύμιος Τζόβολος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Καλαβρύτων Θανάσης Μενούνος, το μέλος του Τ.Σ. Καλαβρύτων Φάνης Παπαγεωργίου και ο συνεργάτης του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος Σάββας Καζάνης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr