background img
banner
banner

ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Συζητούν για σύμπραξη ΑΕ Αιγίου και Θύελλα Αιγίου

ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ανεβαίνουν οι απαιτήσεις στο ποδόσφαιρο, με τις διοικήσεις να αισθάνονται όλο και περισσότερο ζόρι από σεζόν σε σεζόν. Οι ποδοσφαιριστές δεν τρέφουν την αγάπη για το άθλημα που είχαν οι παλαιότεροι, οι οποίοι χωρίς μεταφορικό μέσο ήταν παρόντες σε κάθε προπόνηση και παρακαλούσαν να έχουν μια φανέλα βασικού ποδοσφαιριστή σε κάθε αγώνα κι ας μην ήταν από το πρώτο λεπτό.

Πουλάνε την αξία τους οι καλοί ερασιτέχνες

Πλέον οι φτασμένοι παίκτες που έχουν ξεχωρίσει με την απόδοσή τους, παρουσιάζουν μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις στις διοικήσεις και σε περίπτωση στην οποία αυτές σχεδιάζουν πρωταθλητισμό, αποδέχονται τις συμφωνίες με κρύα καρδιά.

Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε μια αγωνιστική σεζόν, αφού ενδεχόμενη άνοδος σε μεγαλύτερη κατηγορία εμφανίζει ψηλότερα μπάτζετ, μεγάλο κόστος επιβίωσης. Κάπως έτσι συναντάμε αρκετές φορές πισωγυρίσματα σωματείων, από τους πρόποδες στην κορυφή και ξανά στους πρόποδες.

Ήρθε και το «χαράτσι» των προπονητών

Τα ερασιτεχνικά σωματεία θα πρέπει να υπολογίσουν τουλάχιστον 2000 ευρώ την σεζόν για τον προπονητή (αν είναι ένας) και σε αυτό το κόστος θα πρέπει να συνυπολογίσουν την ασφάλειά του.
Θα πρέπει επίσης να επιλέγουν διπλωματούχους προπονητές, οι οποίοι δεν είναι και πολλοί στην περιοχή μας, αφήνοντας κατά μέρος άλλες εναλλακτικές λύσεις που θα τους πρόσφεραν λιγότερα έξοδα για την τεχνική ηγεσία.

Ακαδημίες και συγχωνεύσεις προσφέρουν λύσεις στο τοπικό ποδόσφαιρο

Θυμόμαστε σωματεία από μικρές κοινωνίες, όπως Δάφνες, Κάτω Πτέρη, Σαλμενίκο και άλλα, τα οποία ήταν σε θέση να λειτουργήσουν στα τοπικά πρωταθλήματα και να βγάζουν την αγωνιστική σεζόν χωρίς χασούρα.

Αυτό γινόταν διότι υπήρχαν ετήσιες επιχορηγήσεις, όπως επίσης από τους Δήμους και τις Κοινότητες. Κάποτε για παράδειγμα η Ακράτα είχε δικό της δήμαρχο, που είχε την ευκαιρία να επιδοτήσει με ικανοποιητικό ποσό το σωματείο της περιοχής.

Ο Δήμος Αιγιάλειας τώρα από πού να στρίψει και που να πρωτοδώσει οικονομικές βοήθειες.

Η ΕΠΟ είχε επί σειρά ετών καταργήσει τις επιχορηγήσεις, οι οποίες έχουν ξεκινήσει πάλι, με την προϋπόθεση ότι έχεις την Αθλητική Αναγνώριση και είσαι εγγεγραμμένος στα μητρώα της ΓΓΑ.
Η λειτουργία ακαδημίας στα τοπικά σωματεία, έχει σίγουρα την θετική της πλευρά, αφού υπάρχει ένα έσοδο από τους νεαρούς, αξιοποιούνται τα ταλέντα, δεν είναι απαραίτητες πάντα οι μεταγραφές.

Μια άλλη λύση για να ανασάνουν οικονομικά τα σωματεία, είναι η μεταξύ των συγχώνευση. Αρκεί να γίνουν τα πράγματα σωστά, να γίνει προγραμματισμός και μακροχρόνιο πλάνο και να μην ζητά το κάθε μέλος να γίνει …χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

Συζητούν για σύμπραξη ΑΕ Αιγίου και Θύελλα Αιγίου

Το ενδεχόμενο να συνεργαστούν στην Β΄ κατηγορία συζητούν ο πρόεδρος της ΑΕ Αιγίου Φίλιππος Κοσσαράς με τον προπονητή της Θύελλας Αιγίου Κυριάκο Αθανασίου.
Οι δυο πλευρές έχουν ξεκινήσει μια σειρά επαφών, στοχεύοντας να βρεθεί η χρυσή τομή που θα αφήνει ευχαριστημένα και τα δυο σωματεία και να ξεκινήσει η συνεργασία.
Οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν τελικά ολοκληρωθεί το μεταξύ τους ντιλ, ή θα συνεχίσουν ο καθένας για την ομάδα του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr