background img
banner
banner

Το Άγιο Πνεύμα “φώτισε” εμπόρους και καταναλωτές

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΙΓΙΟΥ

Με τη συμμετοχή τουλάχιστον 200 πιστών αλλά και δεκάδων εμπόρων της τοπικής αγοράς, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Ιουνίου του Αγίου Πνεύματος, η ετήσια εορτή του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στο κέντρο του Αιγίου. Η γιορτή περιελάμβανε Θεία Λειτουργία, Αρτοκλασία και μία όμορφη υπαίθρια εκδήλωση με πληθώρα ευχών ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα της αγοράς.

Ποιοι παρέστησαν

Στην Θεία Λειτουργία, χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης, συλλειτουργούντος του προϊστάμενου του Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου π. Αθανάσιου Λιακόπουλου. Παρέστησαν  η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ποιοτική Αιγιάλεια” Βάσω Ψυχράμη, η δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Γκρέμου, ο πρώην βουλευτής Αχαΐας Θεόφιλος Βασιλείου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης, ο κοινοτικός σύμβουλος Σωκράτης Μαυρίδης, ο α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και επικεφαλής της ΠΑΕΚ Αρίστος Τηλιγάδης, ο επιμελητηριακός σύμβουλος Κώστας Δεληγιάννης, ο πρόεδρος του Συλλόγου “Άγιος Νικόλαος” της Αλυκής Νίκος Παπαδόπουλος, ο οικονομικός επόπτης της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Ν.Δ. Ελλάδας Σπύρος Σπυρόπουλος, το μέλος  του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου και αντιπρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αιγιαλείας Ελισάβετ Πίκουλα – Μπομποτσιάρη, η πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μάρθα Σκούντζου και πολλοί άλλοι.

Το Άγιο Πνεύμα, ο θησαυρός των αγαθών

Συγκινητική και ιδιαίτερη ήταν η στιγμή, όταν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης απευθύνθηκε στους πιστούς, μεταφέροντας τους εγκάρδιους και φιλικούς χαιρετισμούς του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Ιερωνύμου, ενώ στον σύντομο λόγο του αναφέρθηκε στη σημασία και τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος. Μεταξύ άλλων είπε πως “το Άγιο Πνεύμα είναι ο θησαυρός των αγαθών, είναι η ίδια η ζωή και η ενέργεια της σφραγίδας που ξεχωρίζει τους πιστούς από τους άθεους ή τους αλλόθρησκους. Είναι και θα είναι η ελπίδα που θα “ραίνει” τον κάθε άνθρωπο, με αγάπη και υπομονή” ενώ αμέσως μετά, διαχώρισε τις έννοιες “Κοσμικό Πνεύμα” και “Άγιο Πνεύμα”, που στις σύγχρονες κοινωνίες και εποχές, πολλές φορές οι σημασίες “μπερδεύονται” ακόμα και στους κόλπους της εκκλησίας και της χριστιανικής θρησκείας. Να σημειωθεί ότι από το βήμα, ο Πρωτοσύγκελος ευχήθηκε τα καλύτερα στον Εμπορικό Σύλλογο και να είναι πάντα ενεργός και αποδοτικός, στηρίζοντας πλήρως την ανάπτυξη και την τοπική οικονομία.

Λίγο αργότερα, από το βήμα του Ιερού Ναού ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου π. Αθανάσιος Λιακόπουλος και μιλώντας στους πιστούς που εκείνη την ώρα ξεπερνούσαν τα 200 άτομα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τόνισε μεταξύ άλλων: “Ευχαριστούμε πολύ τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης και όλα τα μέλη του, για την μεγάλη βοήθεια που προτίμησαν και φέτος να εορτάσουν μαζί μας και με την παρουσία τους να “φωτίσουν” και αυτοί με τον τρόπο τους την ιδιαίτερη ημέρα της χριστιανοσύνης. Ευχαριστούμε τους πιστούς που δεν χάνουν ευκαιρία να δείχνουν την αγάπη τους για τον Θεό, τον Ιησού Χριστό και το Άγιο Πνεύμα. Ο Θεός είναι ο μόνος αληθινός δρόμος της ζωής, ο Ιησούς Χριστός το φως του δρόμου αυτού και το Άγιο Πνεύμα ο τελικός προορισμός του κάθε ανθρώπου” ενώ αμέσως μετά, ευχαρίστησε και προσωπικά όσες πιστές και κυρίες, κόπιασαν για να φτιάξουν τα γλυκά που δόθηκαν έξω από τον Ιερό Ναό.

Μάλιστα, υπενθύμισε στους πιστούς και τους προσκάλεσε να συμμετέχουν, στην Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, στον μεγάλο και καταστροφικό σεισμό του 1995. Να επισημανθεί τέλος, ότι θα ψάλλει επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο της πολυκατοικίας απέναντι από το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου, την Τετάρτη 15 Ιουνίου.

 

Παπαδοπουλος: «Ο Σύλλογος θα μάχεται για τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου»

Την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του κόσμου στη γιορτή του Συλλόγου, εξέφρασε στο protionline.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού – Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος, μιλώντας για το πανηγυρικό της ημέρας αλλά και την εορταστική ατμόσφαιρα εντός και εκτός του Ιερού Ναού: “Να ευχηθούμε χρόνια πολλά σε όλους τους εμπόρους. Ας ελπίσουμε το Άγιο Πνεύμα να δίνει φώτιση στις ζωές και τις ψυχές των ανθρώπων και κυρίως να τους γεμίζει δύναμη και κουράγιο. Ο Σύλλογος θα συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει πάντα: Θα μάχεται από την πρώτη γραμμή του αγώνα για τα προβλήματα των εργαζομένων, των τοπικών προϊόντων, του εμπορικού κόσμου και τα συμφέροντα των ανθρώπων που μοχθούν. Προσωπικά, δεν θα σταματήσω να μάχομαι από όποιο μετερίζι και αν με κατατάξουν οι έμποροι και οι συμπολίτες μου. Εξάλλου οι καιροί είναι τόσο ιδιαίτεροι και δύσκολοι, που το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να προασπίζουμε τα συμφέροντα των εμπόρων, κάθε μέρα – κάθε μέρα. Χρόνια πολλά σε όλους!” δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Να σημειωθεί ότι, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν άρτος, αναψυκτικά, νερό και διάφορα γλυκά, ειδικά κεράσματα από τον Σύλλογο, αλλά και μία ατομική συσκευασία μαύρη σταφίδα, για κάθε προσκυνητή, προσφορά της Π.Ε.Σ. Ο Εμπορικός Σύλλογος θέλησε να προβεί σε αυτή την κίνηση, δείχνοντας έτσι την απόλυτη στήριξη στο τοπικό προϊόν της κορινθιακής σταφίδας, το οποίο δοκιμάζεται τόσο πολύ.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr