background img
banner
banner

Το ΚΑΠΗ Αιγιαλείας και περπάτησε και το… συζήτησε!

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Έπειτα από την “επανεκκίνηση” της κανονικότητας σε όλα επίπεδα για πολλές δραστηριότητες και φορείς, αρκετές δράσεις που είχε “παγώσει” και ματαιώσει ο κορωνοϊός, επανέρχονται. Πλέον το κοινωνικό “restart” ισχυροποιείται σε κάθε σύλλογο, δομή, φορέα ή όμιλο. Το ΚΑΠΗ του δήμου Αιγαλείας το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιουνίου, αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια όμορφη “βόλτα” στην πόλη προκειμένου να επιτευχθούν δύο σημαντικοί στόχοι: Η απόλαυση της πραγματικά όμορφης διαδρομής αφενός… και αφετέρου, να γίνει μία ακόμα διαφορετική δραστηριότητα, τέτοιου είδους που μέχρι σήμερα δεν είχε πραγματοποιήσει η “παρεούλα” των μελών της δομής.

Περπάτημα με αρκετό κέφι και μεγάλη ανταπόκριση

Η δράση, που ονομάστηκε “Περπατώ για την υγεία μου και βοηθώ το συνάνθρωπό μου” ήταν μια δυναμική πρωτοβουλία του δήμου, η οποία ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των θερινών δράσεων του ΝΠΔΔ και στο πρόγραμμα “Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία”.

Επρόκειτο για ένα σημαντικό κοινωνικό έργο που οργάνωσε ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος με την αμέριστη βοήθεια των ανθρώπων της δομής. Η δράση “πήρε σάρκα και οστά” με την απόλυτη επιτυχία και ανταπόκριση.

Έτσι, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η όμορφη και μεγάλη παρέα, ξεκίνησε για έναν ξεχωριστό περίπατο έχοντας πολύ διάθεση και κέφι για πεζοπορία. Η έναρξη της διαδρομής ήταν στον χώρο του ΚΑΠΗ των Υψηλών Αλωνίων και οι συμμετέχοντες μέσω συγκεκριμένης διαδρομής, ακολούθησαν πορεία προς το Δημοτικό Στάδιο Αιγίου, προκειμένου να φτάσουν στον οικισμό Κομπλέ, ο οποίος είναι κοντά στις “αερογέφυρες” της Καλλιθέας, στην δυτική πλευρά της πόλης.

Και πώς τελικά, να μην θεωρηθεί επιτυχημένη και ουσιαστική μια τέτοια δραστηριότητα; Ο αριθμός των μελών, αλλά και άλλων ανθρώπων (η συμμετοχή στην πεζοπορία ήταν ανοιχτή για όλους) άγγιξε τα 30 (!) άτομα, γεγονός που αποδεικνύει ότι, στο ΚΑΠΗ το… λέει η καρδούλα τους!

Επιστροφή στη βάση και διαλογική συζήτηση

Κατά την επιστροφή στη βάση, η μεγάλη και εκλεκτή ομάδα της δομής, συμμετείχε σε μια προγραμματισμένη συζήτηση, υπό το συντονισμό της ψυχολόγου Χαράς Θεοδωρακοπούλου, η οποία είναι υπεύθυνη για τις κοινωνικές συζητήσεις που συντελεί η “ομάδα” του ΚΑΠΗ, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες δράσεων.

Η ιατρός συντονίζει διάφορες συζητήσεις και αναπτύσσονται θέματα με αντικείμενο την ψυχολογία της τρίτης ηλικίας, την κοινωνικοποίησή τους στην νέα εποχή, ενώ υπάρχουν και ανταλλαγές απόψεων για πολλά ζητήματα, ευρείας κλίμακας. Τέλος, να σημειωθεί ότι, το κόστος της συμμετοχής στην συγκεκριμένη δράση, είχε το συμβολικό ποσό των 2 ευρώ, προκειμένου τα έσοδα που θα μαζευτούν, να διατεθούν στο “Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Κλ. Οικονόμου” στο Αίγιο, ως μια μικρή “βοήθεια” του ΚΑΠΗ, στις όποιες ανάγκες του θεραπευτηρίου.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε από την όλη διαδικασία, ήταν 457 ευρώ. Αυτά ήταν χρήματα που συγκεντρώθηκαν, είτε από την συνεισφορά των μελών της δομής για τον περίπατο, είτε από απλούς πολίτες που θέλησαν απλά να συμβάλλουν πρακτικά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr