background img
banner
banner

Υποστήριξη από Ψυχολόγο στην Κοινωνική Υπηρεσία

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Στο πλαίσιο των παροχών της Κοινωνικής Υπηρεσίας λειτουργεί το γραφείο Συμβουλευτικής-Ψυχολογικής Υποστήριξης όπου Ψυχολόγος παρέχει μία σειρά υπηρεσιών.

Αυτές είναι: Βραχεία συμβουλευτική & ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο άμεσο πρόβλημα, συμβουλευτική-ψυχοθεραπεία σε άτομα που επιθυμούν επίλυση προβλημάτων & βελτίωση του εαυτού τους σε μακροπρόθεσμη βάση, τηλεφωνική Υποστήριξη και συμβουλευτική (ακόμα και παραπομπή) σε άτομα που αντιμετωπίζουν επείγουσες καταστάσεις, συνεργασία με το οικογενειακό περιβάλλον του εξυπηρετούμενου όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, συνεργασία με τους Κοινωνικούς Λειτουργούς της Κοινωνικής Υπηρεσίας τους Δήμου μας για περιπτώσεις οικογενειών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και χρήζουν Ψυχολογικής Υποστήριξης, συνεργασία με την ευρύτερη Τοπική Σχολική Κοινότητα (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές) για περιπτώσεις παιδιών και οικογενειών που χρήζουν βοηθείας.

Ακόμη, συνεργασία με τοπικούς και άλλους φορείς για παραπομπή και από κοινού παρακολούθηση περιστατικών (π.χ. Κοινωνικές Υπηρεσίες άλλων Δήμων, Κέντρα Ψυχικής Υγείας & Υγιεινής, Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, Παιδοψυχιατρικά Τμήματα, ΚΕΔΥ, Δημοτικά Ιατρεία, Φορείς για τη στήριξη παιδιών και εφήβων. Η συμβουλευτική παρέχεται σε άτομα, ζευγάρια, γονείς, οικογένειες.

Οι συνεδρίες λαμβάνουν χώρα σε ειδικά διαμορφωμένο και απομονωμένο χώρο για την προστασία του απορρήτου των πληροφοριών που παρέχει ο εξυπηρετούμενος. Διεύθυνση: Ρήγα Φεραίου & Αράτου 67, τηλ. Επικοινωνίας: 26910 26136 (εσωτ.4).


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr