background img
banner
banner

Απορρίφθηκε η προσφυγή του δημάρχου κατά της δικαίωσης των πέντε για την πλατεία

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ «ΒΗΜΑΤΑ» ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ – ΨΥΧΡΑΜΗ: ‘‘Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ’’

Η απορριπτική απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 επί της προσφυγής του δημάρχου Αιγιαλείας κατά της Απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που είχε ακυρώσει ως μη σύννομη την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου για τη συνέχιση του έργου της πλατείας Αγ. Λαύρας με υποκατάσταση, δημιουργεί νέα δεδομένα. Για την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 2.00 το μεσημέρι, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος έχει συγκαλέσει σύσκεψη στο γραφείο του με τους αρχηγούς των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα «βήματα»…

Ως αιτία της απόρριψης της προσφυγής, αναφέρεται πως η ανάκληση της έκπτωσης του εργολάβου έπρεπε να γίνει από το όργανο που εξέδωσε την πράξη και όχι από την Οικονομική Επιτροπή καθώς δεν ήταν το αρμόδιο όργανο.

Ως γνωστόν, η πράξη της έκπτωσης είχε υπογραφεί από τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου. Κατά συνέπεια, η αίτηση του δημάρχου έπρεπε να περάσει υποχρεωτικά από την Τεχνική Υπηρεσία και όχι από την Οικονομική Επιτροπή. Αυτό, αν όντως ισχύουν οι πληροφορίες, φαίνεται πως ήταν μία λάθος κίνηση που επηρέασε την έκβαση της υπόθεσης.
Η Τριμελής Επιτροπή του 152 συνεδρίασε την Παρασκευή 10 Ιουνίου και έλαβε απόφαση η οποία αναμένεται να αναρτηθεί στη διαύγεια.

Τρεις εναλλακτικές εξετάζει η δημοτική αρχή

Παρόλα αυτά, ο δήμαρχος και λίγες ημέρες πριν, είχε επικρίνει την καθυστέρηση από πλευράς των μελών της Επιτροπής να εξετάσουν την προσφυγή του, ενώ ταυτόχρονα είχε καταγγείλει ευθέως την άσκηση πιέσεων προς την Επιτροπή από αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και μη. Μάλιστα, και στη σύσκεψη με τους υπόλοιπους δημοτικούς αρχηγούς που συγκάλεσε την περασμένη Τετάρτη, ο κ. Καλογερόπουλος είχε πει πως βρίσκεται εν αναμονή της απόφασης επαναλαμβάνοντας πως ΄΄η υποκατάσταση αναδόχου που «μπλόκαραν» οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης ήταν αντικειμενικά η πιο σύντομη και συμφέρουσα λύση για ένα έργο που κινδυνεύει πλέον να μείνει έτσι για τουλάχιστον πέντε χρόνια και όταν κατασκευαστεί, θα έχει τουλάχιστον διπλάσιο κόστος από αυτό που προβλεπόταν από την μελέτη του 2016΄΄.

Ως προς το πώς θα κινηθεί η δημοτική αρχή σε περίπτωση που ισχύουν οι πληροφορίες και απορρίφθηκε η προσφυγή, ο δήμαρχος και επίσημα είχε αναφέρει πως δεν προτίθεται να προβεί σε νέα προσφυγή ούτε να προσβάλει μία ενδεχόμενη απορριπτική απόφαση. Από εκεί και πέρα, πλέον μετά και από αυτή την εξέλιξη, όλοι… οι δρόμοι οδηγούν στην κλήση των επόμενων υποψήφιων στον διαγωνισμό του έργου για διαπραγμάτευση.

Εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση, που είναι και το πιο πιθανό εξαιτίας των τεράστιων ανατιμήσεων, κι εάν εξακολουθεί να υφίσταται το ενδιαφέρον της κατασκευαστικής «ΙΝΤΡΑΚΑΤ», τότε το επόμενο διάστημα θα γίνει η ανάθεση και θα αναλάβει το έργο.

Tο μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου και εξετάστηκαν όλες οι εναλλακτικές. Μάλιστα εκτός από την εκ νέου προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο και στην πρόσκληση των άλλων μειοδοτών σε διαπραγμάτευση, έπεσε στο τραπέζι και η πρόταση, εφόσον η ανάκληση της έκπτωσης του πρώτου μειοδότη που έγινε από την Οικονομική Επιτροπή είναι άκυρη, να έρθει τώρα ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας να ανακαλέσει την έκπτωση όπως έπρεπε να γίνει εξαρχής.

Δεν πάνε Γούτος – Ψυχράμη

Ωστόσο από τη διαπαραταξιακή που συγκάλεσε ο δήμαρχος για το θέμα, ο Χρήστος Γούτος θα απουσιάζει αφού βρίσκεται εκτός Αιγίου και δε μπορεί να παραβρεθεί και η Βάσω Ψυχράμη που κρατά αποστάσεις από τέτοιες συσκέψεις, τόνισε στo protionline.gr πως «το καλύτερο θα ήταν ο δήμαρχος να μας απαλλάξει από την καταστροφική του παρουσία. Το μόνο που τον απασχολεί είναι τα μικρορουσφέτια και οι πιέσεις προκειμένου να επανεκλεγεί αντί να είναι προσηλωμένος στο έργο που είναι υποχρεωμένος να κάνει. Κατάντησε την πόλη Μαριούπολη».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr