background img
banner
banner

Fuel Pass: Στα 80 ευρώ η επιδότηση στη βενζίνη

Το πλαίσιο των παρεμβάσεων για τον νέο κύκλο επιδότησης καυσίμων (Fuel Pass 2) ανακοίνωσε ο Kυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο, το πρωί της Τρίτης.

Η νέα παρέμβαση της κυβέρνησης στα καύσιμα που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου και θα έχει διάρκεια τρεις μήνες, έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι αυξάνεται η επιδότηση στη βενζίνη στα 80 ευρώ από 45 για τα αυτοκίνητα και στα 60 ευρώ από τα 35 για τα δίκυκλα.

Στα νησιά, η επιδότηση θα είναι 100 ευρώ για τα αυτοκίνητα και 70 ευρώ για τα δίκυκλα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι επεκτείνεται χρονικά η επιδότηση για το diesel κίνησης. Η επιδότηση παραμένει στα 12 λεπτά το λίτρο στην πηγή, ενώ με τον ΦΠΑ φτάνει στα 15 λεπτά το λίτρο.

Επισπεύδεται η επιστροφή φόρου στους αγρότες – «Ναι» Κομισιόν για την παρέμβαση στη ρήτρα αναπροσαρμογής

Σε ό,τι αφορά τους αγρότες, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι επισπεύδεται, για τις αρχές Αυγούστου, η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο το οποίο αγόρασαν το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε εξάλλου -αναφερόμενος στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος- ότι η κυβέρνηση έλαβε το τελικό «πράσινο φως» από την Κομισιόν για την παρέμβαση που θα γίνει τον Ιούλιο σε ό,τι αφορά τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Στις 15.00, θα ακολουθήσει η εξειδίκευση των μέτρων από τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντά.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr