background img
banner
banner

«Έφυγε» από πνιγμό ο ευεργέτης του Ριζομύλου

Αναπάντεχη για την Τοπική Κοινότητα Ριζομύλου Αιγιαλείας, ήταν η είδηση του θανάτου του 67χρονου στελέχους της Τράπεζας της Ελλάδος, Μιχάλη Μιχαλόπουλου.

Ο ευεργέτης της τοπικής ενορίας, που διέμενε στην Αθήνα, πνίγηκε την ώρα που έκανε το μπάνιο του το απόγευμα της Πέμπτης 9 Ιουνίου στη Λούτσα, με τον ναυαγοσώστη να μη μπορεί να τον επαναφέρει στη ζωή.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη 15 Ιουνίου στη μία το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ριζόμυλο.

Επί σειρά ετών βοηθούσε αφανώς μέσω της εκκλησίας τους αδύναμους πολίτες της Κοινότητας και ο απρόσμενος θάνατός του βύθισε σε πένθος τους κατοίκους του Ριζομύλου και όχι μόνο.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Μιχαλόπουλος

Ο Μιχάλης Μιχαλόπουλος ήταν ανώτατο στέλεχος της Τράπεζας Ελλάδος. Είχε διδάξει στο Πανεπιστήμιο της Grenoble Ι, απ’ όπου  έλαβε το διδακτορικό του και στο Ανώτατο Πολυτεχνείο Ορυχείων Γαλλίας (Grand Ecole de Mines), στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης στο Πολυτεχνείο Κρήτης (1987-2001) ενώ από το 2003 δίδασκε τόσο στο Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου όσο και ειδικότερα στο Μεταπτυχιακό του Πρόγραμμα “Οικονομική και Διοίκηση για Μηχανικούς¨ (2006-2014).

Είχε μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων συστημάτων (όπως Κεντρικό Αποθετήριο Χρεογράφων, Ηλεκτρονική Δευτερογενής Αγορά Τίτλων/ΗΔΑΤ), στην ανάλυση διαδικασιών και λειτουργιών, στην ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων, στη μελέτη βιωσιμότητας Ασφαλιστικών Ταμείων, στη διαχείριση χαρτοφυλακίου κυρίως κρατικών ομολόγων, στη μελέτη σε στρατηγικό επίπεδο του ρόλου διαφόρων μονάδων καθώς και στη διαχείριση των χρηματοοικονομικών κινδύνων.

Ήταν μέλος της Ηellenic Finance and Accounting Association, της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακών Ερευνών, της Εταιρείας Ελλήνων Επιστημόνων Η/Υ και της Εταιρείας Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής. Ενεργούσε ως κριτής για επιστημονικά περιοδικά και βιβλία και είναι συγγραφέας σημαντικού αριθμού άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά συνεδρίων στο χώρο των ποσοτικών μεθόδων του μάνατζμεντ, της διαχείρισης των χρηματοοικονομικών κινδύνων, της πολυκριτήριας ανάλυσης, των χρηματοοικονομικών προϊόντων καθώς και των ομολόγων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Σχόλια

  • Καλό παράδεισο δάσκαλε.

    Θεόδωρος 09/02/2024 21:06

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr