background img
banner
banner

TEC-MED από την Πρόνοια Δ. Αιγιαλείας προς άτομα πάνω από 65 ετών

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΑΠΟ ΤΗ «ΜΕΡΙΜΝΑ»

H Αντιδημαρχία Υγείας Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία  με το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό κέντρο «ΜΕΡΙΜΝΑ», υλοποιεί το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «TEC MED».

Το Πρόγραμμα TEC-MED αφορά την «Ανάπτυξη ενός διαπολιτισμικού, κοινωνικό-ηθικού μοντέλου φροντίδας για τον εξαρτώμενο πληθυσμό στη λεκάνη της Μεσογείου» και απευθύνεται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας 65+ που εξαρτώνται ή διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού.

Μέσω της χρήσης διαδικτυακής πλατφόρμας, παρέχεται πλούσιο υλικό ενδυνάμωσης όπως: δωρεάν διαδικτυακή εκπαίδευση για την ψυχική ενδυνάμωση των ηλικιωμένων, δωρεάν εκπαίδευση για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των φροντιστών, απομακρυσμένη διεπαφή για φροντιστές και ηλικιωμένους, υγειονομική και κοινωνική φροντίδα για τους ηλικιωμένους και τους επαγγελματίες, όπως και εξατομικευμένα σενάρια φροντίδας.

Για τον  υλοποίηση του προγράμματος, την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Ιουνίου, από 8.30π.μ. έως 13.00, στο ΚΑΠΗ του δήμου Αιγιαλείας στην οδό Μελετοπούλων 7, θα βρίσκεται εξειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγος, Κοινωνικός Λειτουργός κ.λπ.) του Θεραπευτικού κέντρου Μέριμνα, για να υποδεχθεί όσους δημότες επιθυμούν να λάβουν μέρος και είναι 65 + καθώς και τους φροντιστές τους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr