background img
banner
banner

Ήταν τυφώνας πάνω σε καταιγίδα

Η παραμονή του ΑΕΙ και… τα πανηγύρια !…

-Του Ηλία Ασπρούκου Περιβαλλοντολόγου-

Τον τελευταίο καιρό είδα πολλά και άκουσα ακόμα περισσότερα για την παραμονή του ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο. Η κατάσταση μοιάζει περισσότερο με φαρσοκωμωδία, με τους πρωταγωνιστές σε πρώτο πλάνο να μοιάζουν με κομπάρσους του βουβού κινηματογράφου, παρά με ανθρώπους που αποζητούν ένα καλύτερο αύριο για την πόλη τους.

Από που να αρχίσω και που να τελειώσω με όλο αυτό που διαδραματίζεται εδώ και πολλά χρόνια μπροστά στα μάτια μας; Έμπα ψυχή- έβγα ψυχή, σήμερα φεύγει, αύριο φεύγει κλπ κλπ. Σε μια πόλη που παραπαίει όπως το Αίγιο, για μια περιοχή όπως η Αιγιάλεια με τόση φυσική ομορφιά, που αν διαμορφωνόταν κατάλληλα θα ήταν ένας φοιτητικός παράδεισος. Θα γινόταν πόλος έλξης για όλο τον νεαρόκοσμο της χώρας και αν με ρωτήσετε πως αυτό θα γινόταν με το αυτονόητο τις υποδομές.

Ας σύστηναν όλοι οι δημοτικοί άρχοντες μια επιτροπή τεχνοκρατών, με αντικείμενο εργασιών… τι μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε οι πανεπιστημιακές σχολές στην περιοχή μας να γίνουν τόπος προσέγγισης νεαρόκοσμου. Τι πιο ουσιαστικό από αυτό… όλοι μιλάνε για τα σουβλάκια, τα καφέ και τα σπίτια που νοικιάζονται. Αμ αυτοί δεν είναι οι μόνοι λόγοι.

Θα μπορούσαμε να έχουμε δει άλλα πράγματα, πολύ πιο πάνω και πέρα από αυτά, όπου οι νέοι και νέες της χώρα μας, δεν θα έβλεπαν την ώρα να έρθουν στο Αίγιο να σπουδάσουν. Ας είναι όμως ! Έστω και τώρα ποτέ δεν είναι αργά να δούμε τον τόπο μας να ανθίζει και να λουλουδίζει. Γιατί τα ΑΕΙ θα μείνουν ! Έχω την πεποίθηση ότι θα μείνουν και όχι γιατί κάποιοι στήσανε πανηγύρια, αλλά οι άνθρωποι εκείνοι που αγαπούν στ’ αλήθεια τον τόπο αυτό έκαναν το αυτονόητο σήκωσαν το ακουστικό.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, για την δημοτική αρχή φταίει η κακή Υπουργός που δεν απαντά στα τηλέφωνα ή δεν δέχεται επισκέψεις. Ερωτώ τόσοι υπουργοί πέρασαν όλο αυτό το διάστημα από την περιοχή μας, ενημερώθηκαν όπως θα έπρεπε για το τι συμβαίνει; Όχι με τραμπουκισμούς και ναρκισσισμούς αλλά με λόγια σταράτα, ουσιαστικά, με παραδείγματα για την αναγκαιότητα του ΑΕΙ για την Αιγιάλεια και το Αίγιο; Και αν ενημερώθηκαν γιατί αυτές οι παρατηρήσεις δεν έφτασαν ποτέ στα αυτιά του πρωθυπουργού;

Κλείσαμε τους δρόμους φωνάξαμε, κάναμε τις διαδηλώσεις και μετά … ΣΙΩΠΗ ! Σήμερα θυμηθήκαν πάλι ότι υπάρχει θέμα με το ΑΕΙ και είπαν να το γλεντήσουν μια στάλα. Εκείνο που δεν είδαμε στο πανηγύρι που στήσανε είναι το γύφτο με την αρκούδα και το ντέφι, όλα τ’ άλλα τα είδαμε.

Για να σας προλάβω, πριν σκεφτείτε γιατί δεν λέω για τους τοπικούς βουλευτές της ΝΔ, έχω να πω και για αυτούς… Θυμούνται να τηλεφωνήσουν και να μιλήσουν στον Πρωθυπουργό όταν είναι να του ζητήσουν καμιά θέση. Κατά τ’ άλλα παρελαύνουν στην Μητροπόλεως σαν τσολιάδες στ’ ανάκτορα και συμπεριφέρονται σαν τον Καλοχαίρετα.

Ακόμα περιμένω απάντηση από τον Δήμαρχο για την πρόσκληση που του πρότεινα να κάνει στους τέσσερις βουλευτές της Ν.Δ. για ραντεβού με τον Πρωθυπουργό. Το ραντεβού είναι λογικό να το κλείσει ο αγαπητός μας κουμπάρος Μιχάλης που είναι δίπλα στον Πρωθυπουργό και έχει ισχυρούς δεσμούς με το Αίγιο. Πολύ φοβάμαι ότι ο Δήμος μοιάζει λίγο με…<<πισίνα καρχαριών>>. Όλοι κολυμπούντριγύρω και αν μυρίσουν αίμα <<αρχίζουν να τσακώνονται>>.

Πάμε στο ζουμί της υπόθεσης πριν μερικά 24 ώρα επικοινώνησα με ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού, τους ενημέρωσα τι ακριβώς συμβαίνει στην Αιγιάλεια και κυρίως τι έκανε ο αγαπητός μου φίλος Τρυφωνίδης και παρέμεινε το ΑΕΙ στον τόπο του. Εκείνοι με την σειρά τους με διαβεβαίωσαν ότι θα ενημερώσουν τον Πρωθυπουργό και πιστεύουν ότι το ΑΕΙ θα παραμείνει για το επόμενο διάστημα στον τόπο μας. Περιμένω και τις επίσημες ανακοινώσεις. Μην δω κάποια στιγμή πηχυαίους τίτλους ότι το θέμα το έλυσαν τα πανηγύρια. Γιατί μια ολόκληρη περιοχή αντί να διεκδικεί με επιχειρήματα, μιλά για εξώδικα και στήνει πανηγύρια λες και είμαστε στην φυλή των Ζουλού να διώξει το κακό ! Αχ βρε έρμο Αίγιο σε τι ντεκαντάνς οδηγήθηκες.…

Ας υπάρξει μια σταλιά σοβαρότητα κάποτε ! Καιρός όλες οι υγιείς δυνάμεις της περιοχής να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να δουν πως η Αιγιάλεια μπορεί να γίνει μια βιώσιμη περιοχή και πόλος έλξης νέων ανθρώπων. Όχι να παρακαλάμε εμείς τους Πατρινούς να μας φέρουν σχολή αλλά να παρακαλάει όλος ο φοιτητικός κόσμος να μένει στο Αίγιο καθώς η ποιότητα της ζωής τους θα είναι πολύ πιο πάνω από εκείνη της Πάτρας!

Καλά μυαλά λοιπόν… Ας ελπίσουμε το αύριο της πόλη μας να είναι καλύτερο από το χθες και καλυτερότερο από το σήμερα !

Εάν κάνει κάτι τέτοιο η Ν.Δ. δηλαδή να απομακρύνει την Φυσικοθεραπεία από το Αίγιο λίγους μήνες πριν από τις εκλογές κυριολεκτικά θα αυτοκτονήσει.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr