background img
banner
banner

Β. ΨΥΧΡΑΜΗ: «Αν θες να λέγεσαι “ηγέτης” δεν σέρνεσαι πίσω από τις εξελίξεις»

«ΒΟΛΕΣ» ΣΕ ΔΗΜ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑ

Τη θετική εξέλιξη με την ένταξη του έργου του διυλιστηρίου του ποταμού Σελινούντα σχολίασε σε δηλώσεις της η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βάσω Ψυχράμη.

Αναφέρθηκε στην προσπάθεια πολλών δημοτικών παραγόντων για τη δρομολόγηση του έργου, κατηγορώντας ωστόσο τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο ότι βρίσκεται… πίσω από τις εξελίξεις.

΄΄Είμαστε χαρούμενοι για την θετική – εκτός σοβαρού απροόπτου – κατάληξη του θέματος. Είναι ένα έργο πνοής και ανάπτυξης που θα παίξει ουσιαστικό ρόλο για την ευρύτερη περιοχή. Πάνε είκοσι χρόνια από τότε που πρωτοξεκίνησε αυτή η προσπάθεια και για όσους θυμούνται, ήταν ένα έργο που οραματίστηκε αρχικά, ο Αλέκος Μέγαρης.

Το διυλιστήριο στον ποταμό, θα δώσει μεγάλη ανάπτυξη και θα εξοικονομήσει νερό και χρήματα, θα δώσει μια περαιτέρω “δυναμική”. Τα οφέλη θα είναι πολλά και επιπλέον, θα βοηθήσει στο παγκόσμιο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής΄΄. 

Για τη δρομολόγηση του έργου κοπίασαν πολλοί άνθρωποι…

Αναφερόμενη στο… ιστορικό του έργου είπε πως ΄΄όλα αυτά τα χρόνια και μέχρι πριν μία επταετία, το ζήτημα “κολλούσε” σε μια υπηρεσία, σε ένα συγκεκριμένο γραφείο του υπουργείου Περιβάλλοντος
Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο δεν εξέδιδε περιβαλλοντολογική αδειοδότηση. Το 2015, το νομοθετικό πλαίσιο άλλαξε και το ζήτημα επήλθε υπό την εποπτεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Εκείνη την εποχή μάλιστα, η ΔΕΥΑΑ έκανε μία επικαιροποίηση της αρχικής μελέτης και ο φάκελος με τα καινούρια δεδομένα, είχε κατατεθεί στο αρμόδιο τμήμα της Π.Δ.Ε. προκειμένου να εγκρίνει την αδειοδότηση.

Η συγκεκριμένη άδεια, δόθηκε το φθινόπωρο του 2019, με το που ανέλαβε δηλαδή η παρούσα δημοτική αρχή. Για το έργο αυτό, κόπιασαν και κουράστηκαν πολλοί άνθρωποι και πολλές δημοτικές αρχές ή αντιδήμαρχοι και το ότι έχουμε φτάσει επιτέλους στη χρηματοδότηση είναι κάτι το πολύ ευχάριστο, που σαφώς και δικαιώνει και τον οραματιστή του αλλά και κάθε τοπικό πολιτικό που προσπάθησε κατά το παρελθόν να δοθεί αίσιο τέλος στο ζήτημα.

Το πρόγραμμα του 2018 με την ονομασία “Φιλόδημος” στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το συγκεκριμένο έργο, αφορά 30 χιλιάδες υδρόμετρα σε όλη την Αιγιάλεια. Μάλιστα η προηγούμενη δημοτική αρχή και η Υπηρεσία της ΔΕΥΑΑ εκείνη την εποχή, είχε προβλέψει να υπάρχει έλεγχος στα ρολόγια μιας ευρύτερης περιοχής που περιελάμβανε από τον Νέο Ερινεό, μέχρι την Τράπεζα Διακοπτού και να εξυπηρετήσει ένα τεράστιο μέρος των δημοτών. Ο κ. Παναγόπουλος και η υπηρεσία του δήμου, τότε, προσπάθησαν να αυξήσουν τον αριθμό των υδρομέτρων, ώστε να μπορέσει το έργο να πάρει αδειοδότηση΄΄.

΄΄Η δημοτική αρχή κωλυσιεργεί σε όλα τα θέματα΄΄

΄΄Η επικαιροποίηση των τιμών έχει οριστεί και από 19 εκατομμύρια ευρώ, έχει πάει στα 24 εκατομμύρια. Η ανακοίνωση του υπουργού, μας ευχαριστεί ιδιαίτερα. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις και πως μέχρι τα τέλη του Αυγούστου θα έχουμε αποτελέσματα.

Το ίδιο πρέπει να γίνει και με το θέμα των βιοαποβλήτων και μάλιστα άμεσα΄΄, πρόσθεσε η κ. Ψυχράμη που, σχολιάζοντας την επικαιρότητα, κατέληξε με τα εξής: ΄΄Η τρέχουσα δημοτική αρχή, παρ’ όλο τον καύσωνα και το θέρος, αισθάνομαι ότι είναι σε “χειμερία νάρκη”. Σε όλα τα θέματα κωλυσιεργεί χαρακτηριστικά. 

Αν θες να λέγεσαι “ηγέτης” δεν σέρνεσαι πίσω από τις εξελίξεις. Ο κ. Καλογερόπουλος, προφανώς κοιμάται…΄΄.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr