background img
banner
banner

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ: Από μικρός στα …βάσανα του ποδοσφαίρου

Ο ΝΕΑΡΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ  ΜΙΛΑ ΣΤO PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ

Έκλεισε τα 20 χρόνια του ο Γιώργος Ροδόπουλος, έχοντας όμως προλάβει να κάνει πολλά πράγματα στον αθλητισμό, αλλά και στις σπουδές του. Ξεκίνησε στον Παναιγιάλειο με την Κ-15 και στις Μικτές Αχαΐας Κ-15 και Κ-20 έχοντας την τύχη να πανηγυρίσει την 3η θέση στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενώσεων.

Μεταγράφηκε στα 17 του χρόνια στην Κ-20 του Αστέρα Τρίπολης και στα 19 του στην Κ-20 της Παναχαϊκής.

Έχει τελειώσει την προπονητική και βρίσκεται στην περίοδο πρακτικής του.

Πέρυσι ήταν από τους λίγους Αιγιώτες παίκτες που στελέχωσαν τον Παναιγιάλειο και είναι πιθανόν να τον δούμε πάλι στην ερχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο ντυμένο στα μελανόλευκα.

Γιώργος Ροδόπουλος: «Επιτυχημένη συνταγή στον Παναιγιάλειο η συνεργασία με δικά μας παιδιά»

To protionline.gr συναντήθηκε μαζί του να ρωτήσει για τον Παναιγιάλειο, για την παράλληλη πορεία που είχε με την προπονητική, για τα μελλοντικά του σχέδια.

Προτεραιότητα της μελανόλευκης διοίκησης είναι η ανανέωση με τους περυσινούς παίκτες της περιοχής μας. Τι σκέφτεσαι να πράξεις; Θα συνεχίσεις στον Παναιγιάλειο;
Άποψη μου είναι πως ο Παναιγιαλειος πρέπει να στηριχτεί στα παιδιά της περιοχής του και γενικότερα του νομού, σε μια επιτυχημένη συνταγή όπως είδαμε την χρονιά που ανήλθε στην Γ΄ Εθνική. Αλλά και παλαιότερα αν θυμηθουμε τις καλύτερες πορείες τις έκανε με παιδιά που η πλειοψηφία καταγόταν απο την Αχαΐα. Οι παίκτες της περιοχής μας πιάνουν αμέσως το νόημα σε ποια ομάδα βρίσκονται το σήμα που φοράνε στο στήθος, το μέγεθος και την ιστορία του σωματείου. Για το που θα βρίσκομαι την επόμενη χρονιά θα γνωρίζω τις επόμενες μέρες. Εχω μιλήσει αρκετές φορές με τον προπονητή της ομάδας και την διοίκηση και σύντομα θα παρθει μια απόφαση.

Οι σπουδές σου σε κατευθύνουν και στην προπονητική. Ήδη έχεις αναλάβει παιδικά τμήματα στην ΑΕ Αιγείρας / Ακράτας πως είναι εκεί τα πράγματα;
Ναι φέτος ανέλαβα τα παιδικά τμήματα Κ-14, Κ-16 της ΑΕ Αιγειρας/Ακράτας στο πλαίσιο της πρακτικής μου άσκησης. Μια ομάδα που δίνει μεγάλο βάρος στις ακαδημίες, σοβαρή και πολύ οργανωτική. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους για την εμπιστοσύνη τους σε εμένα που χωρίς προπονητική εμπειρία να ξεκινήσω καπως τα πρώτα μου βήματα.

Ποσο εύκολο είναι να είσαι παίκτης σε μια ομάδα και προπονητής σε κάποια άλλη;
Εντάξει είναι αρκετά δύσκολο. Ειδικά όταν θες στην δουλειά σου να είσαι 100% συγκεντρωμένος και να λειτουργείς με επαγγελματικά πρότυπα. Στις αναπτυξιακές ηλικίες που για εμένα είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα σε μια ομάδα πρέπει να ξοδεύεις πολλές ώρες, κάτι που δεν καθίσταται εφικτό όταν βρίσκεσαι σε δυο διαφορετικούς συλλόγους. Γι’ αυτό πήραμε από κοινού με την διοίκηση της ΑΕ Αιγείρας / Ακράτας την απόφαση να μην συνεχίσουμε μαζί το κομμάτι των ακαδημιών.

Ποιες είναι οι μέχρι τώρα καλύτερες αναμνήσεις σου από το ποδόσφαιρο;
Σίγουρα είναι η μεταγραφή μου στην Κ-20 του Αστέρα Τρίπολης. Είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ζωή μου παρόλο που δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελα. Μαθαίνεις να ζεις σαν επαγγελματίας από πολύ μικρός, να είσαι τις περισσότερες ώρες σε ένα γυμναστήριο και ενα γήπεδο κάνοντας εξειδικευμένη προπόνηση σε όλους τους τομεις. Έμαθα και βίωσα πολλά και καλά και άσχημα, άλλα πραγματικά χαίρομαι για αυτόν τον ένα χρόνο που πέρασα στην Τρίπολη.
Επίσης με την μικτη Αχαΐας ήταν μια πολύ καλή ανάμνηση παρόλο που από ατυχία δεν φτάσαμε στον τελικό όπως θα το θέλαμε, πήραμε έστω ενα μετάλλιο γιατί πραγματικά μας άξιζε εκείνη την χρόνια, καθώς αυτή η ομάδα αποτελούνταν από πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί προσωπικοί σου στόχοι;
Στο άμεσο μέλλον (ποδοσφαιρικά πάντα μιλώντας) να δουλέψω όσο πιο πολύ γίνεται για να βγουν όλα τα καλά στοιχεία μου στο γήπεδο. Χρόνο με τον χρόνο να γίνομαι καλύτερος. Η προπονητική επίσης είναι ένας μελλοντικός στόχος, αφού ακόμα είναι νωρίς για να ασχοληθώ αποκλειστικά. Κάνεις δεν ξέρει βέβαια πως τα φέρνει η ζωή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr