background img
banner
banner

Γυναίκες με ενεργό και ουσιαστικό ρόλο σε τοπικές κομματικές οργανώσεις

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΠΙΚΟΥΛΑ – ΜΠΟΜΠΟΤΣΙΑΡΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥ – ΚΑΨΑΛΗ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤO PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

Όσο το πολιτικό «θερμόμετρο» ανεβαίνει τόσο εντείνουν τη δράση τους οι τοπικές κομματικές οργανώσεις, παρουσιάζοντας ένα νέο εντελώς διαφορετικό προφίλ που στόχο έχει αφενός να διευρύνει τη βάση τους και αφετέρου να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στους κύκλους τους.

Σε αυτές, αθόρυβο στις περισσότερες περιπτώσεις αλλά ουσιαστικό ρόλο, έχουν γυναίκες που οργανωτικά και λειτουργικά παίρνουν «άριστα». Χαρακτηριστικό της αναμόρφωσης των κομματικών επιτροπών, η συμμετοχή νέων προσώπων που επιθυμούν, μέσα από αυτή τους τη δράση, να προσφέρουν στην κοινωνία.

Δύο εκ των γυναικών που παίζουν ουσιαστικό ρόλο σε τοπικές Επιτροπές κομμάτων, μίλησαν στo protionline.gr, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους συμμετέχουν, τη δράση των Επιτροπών ενώ αναφέρονται και στο τι μπορεί να προσφέρει μία γυναίκα σε μία κομματική οργάνωση.

Ελισσάβετ: «Οι γυναίκες στη Ν.Δ. είναι στην πρώτη γραμμή και θα παραμείνουν»

Η Ελισσάβετ Πίκουλα – Μπομποτσιάρη έχει εκλεγεί επί δύο συνεχόμενες θητείες στη Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο, όπως η ίδια αναφέρει στo protionline.gr, είναι κομματικοποιημένη από πολύ μικρή και ενεργό μέλος της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. από τότε που ενηλικιώθηκε. Όπως τόνισε, ΄΄Ο λόγος που κάποιος ασχολείται με μία κομματική οργάνωση σχετίζεται με τη διάθεση προσφοράς που έχει. Μέσα από το κόμμα μπορείς να προσφέρεις πιο εύκολα. Επειδή όλα σχετίζονται με την πολιτική και ο τρόπος που λειτουργεί μία σωστά δομημένη κοινωνία έχει να κάνει με τους νόμους και την πολιτική, μέσα από αυτό σκέφτηκα ότι μπορώ να ωφελήσω την περιοχή μου και την κοινωνία εν γένει΄΄.

Να σημειωθεί ότι η κ. Πίκουλα – Μπομποτσιάρη που προέρχεται από τον επιχειρηματικό κόσμο, γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής. Εκλεγμένη στο παρελθόν αλλά και σήμερα και σε άλλα διοικητικά όργανα, τονίζει ότι η κοινωνία απαιτεί ενεργούς αλλά και ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Ερωτηθείσα αναφορικά με τη δράση του τελευταίου διαστήματος, της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Αιγιαλείας, η αντιπρόεδρός της, επισημαίνει: ΄΄Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούμε κάποιες δράσεις οι οποίες ουσιαστικά έχουν δύο σκέλη. Από τη μία να προετοιμάσουν τις συνθήκες εν όψει των επόμενων βουλευτικών εκλογών και να ενισχύσουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο είναι το μόνο που αποδεδειγμένα προσφέρει σταθερότητα και δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης για τη χώρα και από την άλλη, την επαφή με τον κόσμο και την καταγραφή των κατά τόπους προβλημάτων. Έτσι, σε κάθε σταθμό μας οργανωνόμαστε αλλά και επικεντρωνόμαστε στα προβλήματα των πολιτών, μεταφέρουμε τις θέσεις της κυβέρνησης και το αντίστροφο΄΄. Μάλιστα, η κ. Πίκουλα –Μπομποτσιάρη αποκαλύπτει και τα σχέδια για τη διοργάνωση από τη Δημοτική Τοπική Οργάνωση, μίας «γαλάζιας βραδιάς» που επί το πλείστον θα απευθύνεται στη νεολαία. ΄΄Θέλουμε μέσα από αυτή την εκδήλωση να απευθυνθούμε στη νεολαία, όχι όπως σε άλλες εκδηλώσεις που απλώς παρευρίσκονταν κομματικά στελέχη αλλά να κάνουμε μία συναυλία να καλέσουμε νέο κόσμο. Είναι γεγονός ότι υστερούμε σε αυτό το κομμάτι, υπάρχει ανταπόκριση από τη νεολαία αλλά δεν έχει γίνει κάποια δράση αποκλειστικά γι’ αυτή ώστε να φανεί και η δυναμική της. Θέλουμε να αντιληφθεί ο κόσμος ότι οι νέοι άνθρωποι ενδιαφέρονται για τη Ν.Δ. και ότι δεν απευθυνόμαστε ηλικιακά μόνο σε μεγαλύτερους, αλλά και εμπνεόμαστε και στηρίζουμε τη νέα γενιά΄΄. Δεν αποκλείεται μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, σε αυτή την εκδήλωση να κληθεί γυναίκα πολιτικός.

Τι μπορεί όμως να προσφέρει μία γυναίκα σε μία κομματική οργάνωση; Όπως αναφέρει η κ. Πίκουλα – Μπομποτσιάρη, η οποία είναι και αντιπρόεδρος στη ΔΕΕΠ στον τομέα των γυναικών, ΄΄η γυναίκα μπορεί να προσφέρει την ψυχή της. Από τη φύση μας, οι γυναίκες είμαστε οργανωτικές, μεθοδικές και αποδοτικές. Οι γυναίκες μπορούν να προσφέρουν, από το ελάχιστο που είναι να παρευρεθούν σε μία εκδήλωση, μέχρι να την οργανώσουν, να αναλάβουν δράσεις στήριξης της κοινωνίας, συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας, να προτείνουν ιδέες, να ενεργοποιήσουν κόσμο. Οι γυναίκες στη Ν.Δ. είναι στην πρώτη γραμμή και θα παραμείνουν΄΄.

Χριστίνα: «Ενεργοποίηση και άσκηση πιέσεων για ένα καλύτερο αύριο για την Αιγιάλειά μας»

Η Χριστίνα Πλατάνου – Καψάλη, μέλος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, τον προηγούμενο Μάιο ασχολήθηκε επίσημα με τις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη και τοποθετήθηκε στη θέση υπεύθυνης επικοινωνίας της Συντονιστικής Επιτροπής Αιγιαλείας του κόμματος. Όπως ανέφερε στo protionline.gr, ΄΄το τρίπτυχο που προσδιορίζει τον προσανατολισμό του ΠΑΣΟΚ είναι η Εθνική Ανεξαρτησία, η λαϊκή κυριαρχία και η κοινωνική δικαιοσύνη, το οποίο με εκφράζει απόλυτα.
Αυτό αποτελεί και τον κύριο λόγο που ασχολούμαι και υπηρετώ το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής΄΄.

Δεν κρύβει ωστόσο και την ανησυχία της για τα τοπικά προβλήματα, τα οποία πιστεύει πως μέσα από τη Συντονιστική Επιτροπή μπορούν να μεταφερθούν σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και να ασκηθούν πιέσεις για την επίλυσή τους.

Όπως αναφέρει, ΄΄η Αιγιάλεια έχει πολλά προβλήματα που γιγαντώνονται και συντελούν στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των Αιγιαλέων και της περιοχής. Η αγροτική παραγωγή μαραζώνει και οι αγρότες βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο. Υποβαθμίζονται οι επιχειρήσεις του δήμου μας όπως η ΕΒΟ.
Τα περισσότερα καταστήματα έχουν κλείσει. Η ανεργία αυξάνεται και η νέα γενιά του αύριο του δήμου μας και γενικότερα της χώρας μας μεταναστεύει στο εξωτερικό. Υποβαθμίζεται το νοσοκομείο, καθώς το ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί. Η σχολή της Φυσικοθεραπείας του Αιγίου μεταφέρθηκε στην Πάτρα που δεν υπήρχε λόγος.
Ο σιδηροδρομικός σταθμός είναι αναξιοποίητος αφού δεν μπορεί κανείς να τον πλησιάσει (εδώ να θυμηθούμε και την υπόσχεση του υπουργού για την κατασκευή οδού πρόσβασης, που δυστυχώς μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει). Η διάβρωση των ακτών.
Η μη αξιοποίηση του λιμανιού που η μοναδική του χρήση είναι “πάρκινγκ”. Για όλους τους παραπάνω λόγους και για άλλους ακόμα, στόχος της Σ.Ε. είναι να κινητοποιηθούμε, να πιέσουμε πολιτικά να δοθούν λύσεις ώστε να πάψουν τα προβλήματα να ταλαιπωρούν τους Αιγιαλείς΄΄.

Παράλληλα, κρίνει και τη στάση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, ως εξής: ΄΄Στενοχωριέμαι πάρα πολύ που οι τοπικοί βουλευτές της κυβέρνησης της Ν.Δ. δεν έχουν υποστηρίξει έμπρακτα την Αιγιάλεια παρά μόνο με υποσχέσεις΄΄.

Ερωτηθείσα τέλος για το τι μπορεί να προσφέρει μία γυναίκα σε μία κομματική οργάνωση, η κ. Πλατάνου Καψάλη, σημειώνει: ΄΄Σήμερα οι γυναίκες είναι ισοδύναμες και ισάξιες με τους άνδρες και στον πολιτικό χώρο. Σε θέσεις ευθύνης ανά τον κόσμο έχουν τοποθετηθεί γυναίκες με βάσει τις στατιστικές μετρήσεις, γι’ αυτό θα πρέπει το εκπαιδευτικό και πολιτικό σύστημα να τις ενθαρρύνει να συμμετέχουν στην πολιτική ζωή του τόπου ισότιμα με τους άνδρες΄΄.

΄΄Το αίσθημα ευθύνης, η ακλόνητη θέληση και η ισχυρή επιμονή μου για την αποπεράτωση των καθηκόντων και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων, οδηγούν στην επίτευξη θετικού αποτελέσματος κι αυτό δεν είναι παρά μόνο ένα καλύτερο αύριο για την Αιγιάλειά μας΄΄, καταλήγει.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ · ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr