background img
banner
banner

Ικανοποιήθηκε αίτημα επτά ετών… | ΦΩΤΟ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ SEATRAC ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΛΑΙΩΝΑ

Από την πρώτη χρονιά που τα Seatrac έκαναν την εμφάνισή τους στις παραλίες της Αχαΐας, η κοινότητα Ελαιώνα ζήτησε μία τέτοια εγκατάσταση, γνωρίζοντας αφενός τη χρησιμότητά τους στην κοινωνία και αφετέρου το πώς μπορούν να ωφελήσουν την περιοχή που φιλοξενεί κάθε χρόνο εκατοντάδες επισκέπτες. Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και στο κέντρο περίπου της παραλίας, τοποθετήθηκε ο μηχανισμός εμβάπτισης ατόμων με αναπηρίες.

Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, το σημείο επισκέφθηκαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος, ενώ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος, ο οποίος ήταν αυτός που προώθησε το αίτημα της τοπικής κοινότητας και του προέδρου Βασίλη Τζαβάρα. Παρόντες ήταν ακόμη εκπρόσωποι της Λιμενικής Αρχής.

Ικανοποίηση για τις ίσες ευκαιρίες

Άπαντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους γιατί σε ένα ακόμη σημείο του δήμου δίδονται ίσες δυνατότητες στα άτομα με αναπηρίες να χαρούν τη θάλασσα και να απολαύσουν θαλάσσιο μπάνιο, αναβαθμίζοντας έτσι ακόμη περισσότερο την τουριστική παραλία του Ελαιώνα. Μάλιστα, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με άτομα με κινητικά προβλήματα, τα οποία με χαρά έκαναν χρήση του μηχανισμού.

΄΄Ένα ακόμα μηχάνημα εμβάπτισης ατόμων με αναπηρίες (SEATRAC) τοποθετήθηκε σήμερα (χθες) στην παραλία Ελαιώνα Αιγιάλειας. Πρόκειται για το τρίτο μηχάνημα που τοποθετείται σε παραλίες της περιοχής και μάλιστα, σε ένα σημείο όπου οι τοπικοί φορείς ζητούσαν επί χρόνια την τοποθέτηση SEATRAC΄΄, δήλωσε  ο περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας: ΄΄Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είμαστε χαρούμενοι, αλλά και περήφανοι, κάθε φορά που μπορούμε να αποδεικνύουμε ότι η ισότητα στην πρόσβαση πρέπει να αποτελεί μία αυτονόητη πραγματικότητα΄΄.

Τις ευχαριστίες του προς τον κ. Μπονάνο εξέφρασε ο αντιδήμαρχος κ. Χριστόπουλος, επισημαίνοντας: ΄΄Εγκατάσταση αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με κινητικές δυσκολίες, SEAtrac στην περιοχή Ελαιώνα. Ένα χρόνιο αίτημα της Τοπικής Κοινότητας και δικό μου ως αντιδήμαρχος ικανοποιείται από την Περιφερειακή Αρχή του Νεκτάριου Φαρμάκη΄΄.

Μέριμνα για τον συνάνθρωπο

΄΄Είναι η πρώτη φορά που τοποθετούνται και λειτουργούν έξι μηχανήματα υποβοήθησης εμβάπτισης λουομένων στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας. Ακράτα, Άβυθος, Ελαιώνας , Βραχνέικα, Άγιος Βασίλειος, Λακόπετρα. Και για πρώτη φορά με ντους και ξύλινο δάπεδο για διευκόλυνση των αναπηρικών αμαξιδίων΄΄, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μπονάνος.

Μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης, πριν την επίσκεψή του στο σημείο είχε αναλάβει δράση της Περιφέρειας για την εκπαίδευση επαγγελματιών παραλιακών καταστημάτων σε ζητήματα πρώτων βοηθειών και γενικά προσφοράς βοήθειας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, τονίζοντας: ΄΄Η γνώση κανόνων απαραίτητη προϋπόθεση στην εκτέλεση του ανθρώπινου καθήκοντος , όταν κάποιος συνάνθρωπος μας βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι έχει μεγάλη σημασία τα πρώτα λεπτά να βρεθεί κάποιος που θα βοηθήσει σε ατύχημα, σε πνιγμό , σε απειλητικό κίνδυνο για την ζωή΄΄.

Σε ό,τι αφορά τον νέο μηχανισμό, ανέφερε: ΄΄Ο Ελαιώνας το ζητούσε τουλάχιστον από το 2015. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην απόλαυση ενός καλοκαιρινού μπάνιου κανένας μόνος του΄΄.

Φωτό: Μάνθος Σπετσαρίας


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr