background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ: Με επιτυχία και το φετινό Summer Basketball Camp του Α.Ο. Ακράτα

ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΖΙΖΗΛΑΣ

Το Summer Basketball Camp που ξεκίνησε στις 27 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο “Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος” της Ακράτας συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία και ολοκληρώνεται την Τρίτη 5 Ιουλίου. Το διοργάνωσε και φέτος – για δεύτερη χρονιά – η διοίκηση της Ακράτας BC με τους προπονητές της ομάδας Νίκο Ζίζηλα και Δημήτρη Κατωπόδη και απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια 5-17 ετών.

Οι μικροί αθλητές είχαν την ευκαιρία να ασκηθούν και να μυηθούν στην επανάληψη αλλά κυρίως στην εκμάθηση των βασικών του αθλήματος και παράλληλα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να μάθουν τα μικρά μυστικά σωστής και ισορροπημένης διατροφής πριν και μετά τις προπονήσεις.

Η διατροφολόγος, κ. Γιώτα Ράλλη έδωσε τις πολύτιμες συμβουλές της, με πληθώρα βασικών επιλογών τονίζοντας ότι:

«Πριν και μετά την προπόνηση, είναι σημαντικό να τρώει το παιδί ένα μικρό και υγιεινό σνακ που θα του δίνει ενέργεια για την προπόνηση και καλύτερη αποκατάσταση μετά απ’ αυτήν.
Τέτοιες επιλογές είναι:

  • φρούτα με ξηρούς καρπούς
  • ψωμί με μέλι και ταχίνι/ταχίνι με κακάο ( που μπορεί να αντικαταστήσει αλείμματα τύπου μερέντα)
  • γάλα με δημητριακά ( ιδανικά ολικής άλεσης)
  • φυσικός χυμός με κουλούρι σουσαμένιο
  • σμούθι χωρίς ζάχαρη».

Tα παιδιά που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν τη μάθηση με τη διασκέδαση πάνω στο άθλημα που αγαπούν ενώ τους δόθηκε δώρο μία αθλητική εμφάνιση.
Διδάχθηκαν τεχνικές χειρισμού της μπάλας, επιθετικές συνεργασίες, ατομική άμυνα, τελειώματα, πάσα, σουτ, ξεμπαρκαρίσματα, βασική στάση, Rebound και βελτίωση φυσικής κατάστασης, δείχνοντας μεγάλο ζήλο στο πρόγραμμα που είχε εκπονηθεί. Όλοι όσοι συμμετείχαν, τα παιδιά και οι γονείς, δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι δίνοντας συγχαρητήρια στους διοργανωτές του καμπ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr