background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ: Οι τρεις ομάδες της Αιγιάλειας και η επόμενη μέρα στην Α1 ΕΣΚΑ-Η

ΚΕΡΑΥΝΟΣ, ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπορεί να απέχουμε ακόμα περίπου τρεις μήνες από την επίσημη έναρξη της επερχόμενης αγωνιστικής σεζόν (2022-2023) στα περισσότερα εγχώρια πρωταθλήματα, αλλά κάποιες ομάδες τόσο στα επαγγελματικά πρωταθλήματα όσο και στο ευρύτερο φάσμα των εθνικών αλλά και τοπικών κατηγοριών έχουν ξεκινήσει ήδη να στελεχώνουν το ρόστερ τους με στόχο να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστικοί τη νέα σεζόν. Ωστόσο, οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν εκκινήσει ακόμα τις μεταγραφικές τους κινήσεις αλλά σίγουρα κάνουν επαφές με παίκτες και γενικά έχουν ξεκινήσει τον προγραμματισμό τους.

Στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η, την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα πάρουν μέρος τρεις ομάδες από την Αιγιάλεια, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια. Συνήθως συμμετείχαν ο Ήφαιστος/Αχιλλέας με την Ακράτα (μέχρι που ανέβηκε στη Γ΄ Εθνική) αφού ο Κεραυνός αγωνιζόταν στις Εθνικές κατηγορίες, με εξαίρεση τη σεζόν 2013 -14 που υποβιβάστηκε αλλά η παρουσία του κράτησε μία μόνο χρονιά καθώς επανήλθε άμεσα στη Γ΄ Εθνική.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια που η ομάδα του Κεραυνού αγωνίζεται στην Α1 ΕΣΚΑ-Η, δεν είχε αντίπαλο την Ακράτα αφού η ομάδα της ανατολικής Αιγιάλειας έπαιζε ή στη Γ΄ Εθνική, ή στην Α2 ΕΣΚΑ-Η (πέρυσι) ενώ και ο Ήφαιστος/Αχιλλέας πέρυσι αγωνίστηκε στη Γ΄ Εθνική και δεν συναντήθηκαν οι… δρόμοι τους.

Άρης Ξενούλης, Γιώργος Χρηστίδης

Τοπικά ντέρμπι και έντονος συναγωνισμός

Ο υποβιβασμός του Ήφαιστου/Αχιλλέα από τη Γ΄ Εθνική σε συνδυασμό με την ιστορική άνοδο του Αστέρα Τέμενης και την παρουσία του Κεραυνού Αιγίου στην κατηγορία, έχει ως αποτέλεσμα την συμμετοχή και των τριών ομάδων της Αιγιάλειας στο νέο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η.

Γεγονός που συνιστά περισσότερα τοπικά ντέρμπι, έντονο συναγωνισμό αλλά και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο.

Οι ομάδες έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό τους με τον Αστέρα να δείχνει πιο… δραστήριος, καθώς υπάρχει “δίψα” στην ομάδα για αυτή την πρώτη συμμετοχή της στην κορυφαία κατηγορία του τοπικού μπάσκετ.

Διαμαντής Σταθακόπουλος – Γιώργος Χρηστίδης – Άγγελος Δούβος

Ήδη ανακοίνωσε εδώ και ημέρες την παραμονή στην τεχνική ηγεσία του Άρη Ξενούλη, ενώ την προηγούμενη Παρασκευή προχώρησε στις τρεις πρώτες ανανεώσεις από το περυσινό ρόστερ.
Πρόκειται για τους Άγγελο Δούβο, Διαμαντή Σταθακόπουλο και Τάσο Βαγενά. Παράλληλα, έχει κλείσει δύο παίκτες τους οποίους θα ανακοινώσει το επόμενο διάστημα και θα προβεί σε συνολικά σε τρεις ή τέσσερις μεταγραφές.

Όσο αφορά στον στόχο της ομάδας, αυτός είναι η γρήγορη παραμονή και… ότι προκύψει. Η προετοιμασία της ομάδας θα ξεκινήσει στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Τάσος Βαγενάς, Γιώργος Χρηστίδης

Παρελθόν ο Τραγάρας από τον Κεραυνό – Στασιμότητα στον Ήφαιστο/Αχιλλέα

Τάσος Τραγάρας

Στον Κεραυνό Αιγίου ο μόνος παίκτης που έχει αποχωρήσει επίσημα από το περυσινό ρόστερ είναι ο Τάσος Τραγάρας. Με τους υπόλοιπους θα γίνουν συζητήσεις και από την παραμονή ή όχι κάποιων εξ αυτών θα προχωρήσουν στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Στον Κεραυνό δεν βιάζονται, θα προβούν σε μελετημένες κινήσεις και ο στόχος είναι η ομάδα να παρουσιαστεί δυνατή και τη νέα σεζόν. Να σημειωθεί ότι οι προπονήσεις δεν έχουν σταματήσει το καλοκαίρι για τις ακαδημίες και το παιδικό – εφηβικό και γίνονται κάθε Δευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή υπό τις οδηγίες των Δούσκα – Σένα και Ιατρόπουλου που παρέμειναν στην ομάδα και θα “τρέξουν” τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Όσο αφορά στο ενδεχόμενο ο Κεραυνός να αγωνιστεί στη Γ΄ Εθνική (στη θέση του Έσπερου και εφόσον δεν αποδεχθεί την πρόσκληση η Γαλήνη), στη διοίκηση προσανατολίζονται η ομάδα να παραμείνει στη Α1 ΕΣΚΑ-Η. Τουλάχιστον με τα δεδομένα που επικρατούν αυτή τη στιγμή καθώς οι…καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά. Ήδη για τη Σφήκα Αμαλιάδας κυκλοφόρησαν φήμες ότι δεν θα συμμετάσχει φέτος στη Γ΄ Εθνική, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από διοικητικούς κόλπους της Ηλειακής ομάδας αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Θα κατέβει μεν, αλλά με πολύ μειωμένο μπάτζετ και με ρόστερ που θα αποτελείται αποκλειστικά από παίκτες της περιοχής. Πάντως, αν στην πορεία αλλάξουν τα δεδομένα και η Σφήκα αποσυρθεί από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής οι κενές θέσεις στην Γ΄ Εθνική θα γίνουν δύο. Κάτι που θα οδηγήσει σε “ντόμινο” προσκλήσεων από την ΕΟΚ στις ομάδες της Α1 ΕΣΚΑ-Η για να καλυφθούν οι δύο θέσεις. Και φυσικά θα επηρεάσει και τις επόμενες κατηγορίες της τοπικής Ένωσης.

Γιώργος Γιαννόπουλος

Τέλος, όσο αφορά στον Ήφαιστο/Αχιλλέα, στην ομάδα που πέρυσι εκπροσώπησε την περιοχή μας στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, δεν… κουνιέται φύλλο μέχρι στιγμής.
Ο Γιώργος Γιαννόπουλος δεν ανοίξει τα χαρτιά του, όλοι οι μη Αιγιώτες παίκτες έχουν αποχωρήσει και αναμένουμε τις εξελίξεις. Ο Αύγουστος θα είναι ιδιαίτερα “καυτός” όσο αφορά στο μέλλον του, αλλά το ίδιο “καυτός” θα είναι και για όλες τις ομάδες καθώς θα έχουμε μπει στην τελική ευθεία εν όψει της έναρξης προετοιμασίας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr