background img
banner
banner

Νέο δίκτυο ποτίσματος για την πλατεία της Κουλούρας

Μία πολύ σημαντική παρέμβαση τελείται και ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες στην Τοπική Κοινότητα Κουλούρας, που αφορά την πλήρη αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας του ποτίσματος του πράσινου στην κεντρική πλατεία της κοινότητας.

Η παράβαση περιλαμβάνει και τον γενικότερο καλλωπισμό του περιβάλλοντα χώρου, καθώς και την συντήρηση των πλακών της πλατείας, την επισκευή και το βάψιμο στα παγκάκια και τέλος, τις προϋποθέσεις ανάπτυξης των φυτών και του πράσινου του σημείου. Σκοπός είναι να δοθεί στην διάθεση των κατοίκων αλλά και των θερινών επισκεπτών του χωριού ως πιο πλήρες γίνεται, προκειμένου να απολαμβάνουν έναν καλό και οργανωμένο χώρο.

Νέας τεχνολογίας σύστημα

Κατά την περσινή σεζόν, είχαν γίνει παρεμβάσεις για το θέμα, όμως ήταν πρόσκαιρες και μικρής διάρκειας, καθώς δεν υπήρχε το ανάλογο κονδύλι, τότε. Το έργο ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 30 Ιουνίου και συνολικά, οι εργασίες διήρκεσαν επτά εργάσιμες ημέρες, με την παρουσία τεσσάρων εργατών, συνεργάτες του αρμόδιου εργολάβου που ανέλαβε τη συγκεκριμένη δράση.
Για να ολοκληρωθεί μάλιστα ότι για το έργο, χρειάστηκε να σκαφτεί όλη η πλατεία απ’ άκρη σ’ άκρη και σε κάθε σημείο της, προκειμένου να περαστούν οι νέες σωλήνες μεγάλου μεγέθους του δικτύου. Το σύστημα ποτίσματος το οποίο έχει τοποθετηθεί, είναι καινούριας τεχνολογίας και θεωρείται ότι είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά σε όλη την Ευρώπη. Να επισημανθεί δε ότι, εκτός από το σύστημα του ποτίσματος, έγινε συντήρηση στα δέκα συνολικά παγκάκια που υπάρχουν στο χώρο, τα οποία μάλιστα θα βάφουν και θα γυαλιστούν τις επόμενες ημέρες.

Σωτηρόπουλος: ‘‘Αίτημα από την περσινή χρονιά’’

Τα άνθη της πλατείας δεν ήταν σε καλή κατάσταση, γιατί η διαδικασία του ποτίσματος τους με το παλαιό σύστημα που είχαμε, καθυστερούσε κατά πολύ. Αυτή την συγκεκριμένη παρέμβαση, την είχα ζητήσει από τις υπηρεσίες του δήμου από την περσινή χρονιά και είχα απευθυνθεί έγκαιρα και στην Γεωπόνο της υπηρεσίας του δήμου αλλά και στην αντιδημαρχία Πράσινου” ήταν τα λόγια του προέδρου της κοινότητας Αποστόλη Σωτηρόπουλου, μιλώντας στο protionline.gr για αυτή την καίρια και σημαντική δράση. Να σημειωθεί ότι, η μεθοδολογία ποτίσματος που χρησιμοποιούνταν μέχρι πρότινος, δεν ήταν ούτε αποτελεσματική, ούτε ιδιαίτερα εξυπηρετική. Η μελλοντική, σωστή εικόνα του πράσινου που παρουσίαζε η μεριά της πλατείας, κρίθηκε ότι πρέπει να αλλάξει άρδην και πλέον, η κοινότητα βρίσκεται “μία ανάσα” από την αποπεράτωση της, που θα δώσει σίγουρα ένα άλλο “level” στο κεντρικό σημείο του όμορφου χωριού.

Ένα άλλο, σημαντικότατο σημείο της κοινότητας που πρόκειται να γίνει δράση, είναι η παλαιά βρύση που πρόσφατα είχε ανακατασκευαστεί (το 2021) και ο πρόεδρος του χωριού, έχει ζητήσει από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου να τοποθετηθούν πλάκες καλλωπισμού, ώστε να είναι πιο όμορφο το τοπίο και βέβαια, πιο λειτουργικό. Επιπλέον, θα βοηθούσε πάρα πολύ και στην αποφυγή ατυχημάτων. Οι κάτοικοι του χωριού μπορούν να είναι ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι από την παρέμβαση που ολοκληρώνεται, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία συνεύρεσης ανθρώπων, όχι μόνο των ντόπιων, αλλά πολύ περισσότερο όλων των κατοίκων και των όμορων περιοχών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr