background img
banner
banner

ΠΑΛΕΜΟΤ: Εντυπωσίασε η πρώτη συνάντηση του “training cup”

ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ “ΔΩΡΟΘΕΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ”

Το Σαββατοκύριακο 16-17/07/2022 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του “training cup” στον αθλητικό χώρο «Δωροθέα Αναστασοπούλου». Όλα τα μέλη της ΠΑΛΕΜΟΤ, αλλά ιδιαίτερα ο υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος Σωτήρης Βαγενάς δούλεψαν σκληρά ώστε να προετοιμάσουν κατάλληλα τον αγωνιστικό χώρο για να φιλοξενήσουν αυτό το ιδιαίτερο event. Έτσι, ο πρωταθλητής Νεκτάριος Παπαβασιλείου, ο Γιώργος Ηλιόπουλος και ο Βαγενάς Σωτήρης είχαν έναν άρτια διαμορφωμένο αθλητικό χώρο ώστε να μεταφέρουν τις γνώσεις τους στους 42 μικρούς φίλους της μοτοσυκλέτας που παραβρέθηκαν αλλά και στους γονείς.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε τα εξής: το Σάββατο υπήρξε αρχικά ελεύθερη προπόνηση ανά κατηγορίες ΜΧ 125,85,65,50, baby, ώστε να παρατηρηθεί το επίπεδο των αθλητών και σε περίπτωση ανάγκης να γίνει αλλαγή της κατηγορίας. Στη συνέχεια υπήρξε ένα θεωρητικό μάθημα που περιείχε τις ακόλουθες ενότητες:

• Επεξήγηση χρήσης της κάθε σημαίας και ενδεικτικές αντιδράσεις κατά τη χρήση τους.

• Τυπικός έλεγχος μοτοσικλέτας πριν την έναρξη της προπόνησης π.χ. αν έχει βενζίνη, αν είναι ανοιχτή η βενζίνη και αν υπάρχει κάποια εμφανή ζημιά σε καίριο σημείο της μηχανής.

• Ζέσταμα και εκγύμναση μυών πριν ξεκινήσουν με τη μοτοσικλέτα για να προετοιμαστούν για την προπόνηση.

• Σωστή θέση σώματος στις στροφές, στο φρενάρισμα αλλά και κατά τη διάρκεια ενός άλματος.

• Εξήγηση όλης της διαδικασίας εκκίνησης (πράσινη σημαία, ταμπέλα 15’’-5’’, το πέσιμο της μπάρας, το πώς αφήνουμε το συμπλέκτη και τη θέση σώματος).

Παιχνίδι με ερωτήσεις και προπόνηση

Στο τέλος της θεωρίας υπήρξε ένα παιχνίδι μεταξύ των παιδιών με ερωτήσεις σχετικά με όλα τα παραπάνω. Στη συνέχεια του προγράμματος έγινε προπόνηση όπου εφαρμόστηκαν όλα τα προαναφερθέντα στην πράξη και δίνονταν οδηγίες και κατευθύνσεις σε έναν έναν ξεχωριστά όπου χρειαζόταν. Υπήρχε και από την εταιρία «bikes stand» μία διπλή μπάρα εκκίνησης όπου δυο – δυο έκαναν δοκιμαστικές εκκινήσεις και έπαιρναν τις κατάλληλες συμβουλές.

Η Κυριακή ξεκίνησε με ζέσταμα όπου υπήρξαν κάποιοι αιφνιδιασμοί με τις σημαίες από την οργάνωση, για να διαπιστωθεί η εμπέδωση της θεωρίας. Στη συνέχεια ακολούθησαν τα άτυπα σκέλη για να διασκεδάσουν τα παιδιά αλλά και τα περισσότερα από αυτά να μπουν διαδικασία συμμετοχής σε έναν αγώνα.

Στο διάλλειμα ανάμεσα στα σκέλη υπήρξε ομιλία που μοναδικοί αποδέκτες αυτή τη φορά ήταν οι γονείς. Τα θέματα ήταν πολλά όπως το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους, τι θα πρέπει να περιμένουν απ’ αυτά με βάση την ηλικιακή τους ομάδα και πως θα πρέπει να συμπεριφέρονται στον αγώνα. Φυσικά λύθηκαν και οι όποιες απορίες τους.

Στο τέλος του διημέρου επιβραβεύτηκαν όλοι οι μικροί αθλητές με αναμνηστικά κύπελλα και το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 06-07/08/2022 όπου θα τους περιμένουν νέες εκπλήξεις και δωράκια.

Το Δ.Σ. της Λέσχης σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μόνιμους χορηγούς μας 15 χρόνια τώρα, τον κυρ. Αναστασόπουλο Κώστα και την Ποτοποιία ΚΡΙΝΟΣ Krinos soft drinks, τον κυρ. Καπετσώνη Θεοφάνη και την Τεχνική Εταιρεία ΑΚΡΟΣ www.akrosate.gr, τους χορηγούς για το 2022 Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών Π.Ε.Σ.  www.pesunion.gr, τον κυρ. Φωτόπουλο Δημήτρη και το Κτήμα Απολλώνια, τον κυρ. Κωστόπουλο Παναγιώτη και την Metcon Κωστόπουλος Μ. Παναγιώτης Μον. ΙΚΕ”, τους χορηγούς για την εκδήλωση, τον κυρ. Ρηγόπουλο Σπύρο και την MELODY sound&lights, τον Γιατρό κυρ. Σπανόπουλο Δημήτρη Spanopoulos Dimitrios, Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, τον κυρ. Panagiotis Linardos, τον κυρ. Γεράσιμο Μαρούλη, τα μέλη της λέσχης που βοήθησαν.
Τέλος το μεγάλο χορηγό του event KTM – HUSQVARNA Πάτρας του κυρίου Καλογηράτου και την KTM SOUTHEAST EUROPE που αγκαλιάζουν οποιαδήποτε προσπάθεια αφορά τους λιλιπούτειους οδηγούς!”


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr