background img
banner
banner

ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Έγραψε” ιστορία στο βαλκανικό πρωτάθλημα Κ20 της Τουρκίας

ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΔΕΚΑΘΛΟ

” Χάλκινος” βαλκανιονίκης αναδείχθηκε ο Πολυχρόνης Ιατρόπουλος του Αθηνόδωρου στη Βαλκανιάδα που έγινε στο Ντενιζλί της Τουρκίας για αθλητές κάτω των 20 χρόνων,  γράφοντας το όνομά του στη λίστα με τους Έλληνες Βαλκανιονίκες και παράλληλα έγινε ο πρώτος αθλητής του συλλόγου που κατακτά μετάλλιο σε ατομικό αγώνισμα Βαλκανικών αγώνων!

Οι Βαλκανικοί αγώνες στίβου της κατηγορίας κάτω των 20 ετών έγιναν το Σαββατοκύριακο 16-17 / 7 /  2022 και ο 19χρονος Αιγιώτης δεκαθλητής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, κυρίως τη δεύτερη ημέρα. Μετά τα 5 πρώτα αγωνίσματα του Δεκάθλου της πρώτης ημέρας βρίσκονταν στην 6η θέση με 3296 βαθμούς και μετά το ένατο αγώνισμα στην 5η. Έκανε ωστόσο την ανατροπή κερδίζοντας το δέκατο και τελευταίο αγώνισμα με την απαιτούμενη διαφορά και συγχρόνως  κέρδισε την τρίτη θέση στο βάθρο των νικητών.

Οι επιδόσεις του ανά αγώνισμα έχουν ως εξής: 100 μ. 11.55 (β. 742), μήκος 6.39 (β. 673), σφαίρα 10.69 (β. 527), ύψος 1,72 (β. 560), 400 μ. 50.45 (β. 794), 100 μ. εμπόδια 17,13 ν.α.ρ β. 611), δίσκος 26,23 (β. 391), επί κοντώ 4.10 (β. 645), ακόντιο 43,64 (β. 495) και 1500 4:32.33 (β. 723).  Σύνολο βαθμών 6.161.

Μεγάλος στόχος ήταν εξαρχής να πετύχει βαθμολογία στο Δέκαθλο πάνω από 7000 βαθμούς. Για αυτό το λόγο μετακόμισε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά στην Αθήνα, προκειμένου να γυμναστεί στις ρίψεις με την Βάσω Παναγιωτοπούλου, στα εμπόδια με τον κ. Στράτο Βασιλείου και στο άλμα επί κοντώ με τον Φώτη Στεφανή. Δυστυχώς τα σχέδια ανατράπηκαν. Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει σωστά καμία προπονητική περίοδο, αφού πολλοί αλλεπάλληλοι τραυματισμοί στέκονταν εμπόδιο. Η σκέψη να παραιτηθεί πέρασε πολλές φορές από το μυαλό και η αίσθηση της αποτυχίας γίνονταν όλο και πιο βαριά αφού στο χαμένο κεφάλαιο (σωματικό και ψυχικό) προστίθονταν  και η χαμένη ακαδημαϊκή χρονιά (1ο έτος οδοντιατρικής). Όμως επειδή η ομορφιά της προσπάθειας  που κάνει κάποιος είναι από μόνη της ένα θαύμα και επειδή έμαθε να μην τα παρατάει ακόμα κι όταν όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, έζησε τη χαρά αυτής της νέας, υπέρ του αυτή τη φορά, ανατροπής.

Υπό άλλες συνθήκες μπορούσε να κατακτήσει ακόμη και το χρυσό κερδίζοντας τον Κροάτη νικητή του αγωνίσματος. Να σημειωθεί ότι το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο έτερος Έλληνας αθλητής, ο Δημήτρης Τσαμπάς της Αναγέννησης Πύργου.

“Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία αυτή, ανθρώπους μέσα και έξω από το σύλλογο και ιδιαίτερα στον αδελφό του Σπύρο  που αν και βρίσκεται στο εξωτερικό, (έχει αναλάβει την κύρια προπονητική ευθύνη για τον Πολυχρόνη  τα τελευταία 2 χρόνια), ήταν αυτός που έπρεπε να διαχειριστεί το συρρικνωμένο πραγματικό προπονητικό χρόνο παράλληλα με την αποκατάσταση του  από τους  τραυματισμούς. Εκτός από το βαλκανικό  μετάλλιο, φέτος ιδιαίτερη αίσθηση έκανε και η επίδοσή του στα 400 μ. (49.89), κάτι που  ίσως υποδεικνύει ένα πιθανό νέο χώρο διακρίσεων”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η διοίκηση του συλλόγου.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *